Wella Company står på egne ben

1. desember 2020 ble Wella Company igjen et eget selskap, og fokuserer nå 100 prosent på profesjonell hårpleie.

– Wella er et veldig sterkt merkenavn som har blitt 140 år, og vi har i tillegg OPI og ghd. Det er absolutt mye å feire i selskapet, sier Country Manager Hanne Hamre til KOSMETIKK. 

Wella var i 18 år en del av P&G og deretter Coty Professional Beauty. Investeringsselskapet KKR kjøpte i 2020 en majoritetsandel i Coty Professional Beauty, som trådte i kraft 1. desember. Det ble da opprettet et eget selskap for Wella og de øvrige profesjonelle merkene i porteføljen, som eies 60 prosent av KKR og 40 prosent av Coty. 

– Wella er en markedsleder, men har kanskje ikke vært så synlig de siste årene her i Norge, og vil nå ta en tydeligere posisjon for å kunne påvirke. 

2020 var et veldig spesielt år for oss, som for alle i bransjen. Vi har ikke fått impulsene, eventene og besøkt så mange kunder som vi skulle ønske. Vi bryr oss om bransjen, og vil være en samarbeidspartner for salonger som sliter på grunn av covid-19. Den lokale frisørsalongen er en viktig institusjon i lokalmiljøet. Støtt din lokale frisør, oppfordrer Hanne Hamre.

Wella satser mye på kurs og opplæring av frisører, og mener selv at de har det beste teamet i Norge når det gjelder farger, styling og inspirasjon.

– Folk jobber med hjertet, og det synes jeg er viktig. Vi er organisert i selvstendige enheter i hvert land, og synes vi har mye påvirkning lokalt, i forhold til hvordan vi skal drive her i Norge. Jeg sitter i Wella Companys nordiske ledergruppe, og karrieremessig er det fint at flere kan gå i den retningen og få nordiske roller. Jeg har også blitt styremedlem i Frisørleverandørenes forening (FL), og synes det er viktig å være i forum der vi kan påvirke, sier Hanne Hamre.

Hanne Hamre ble Country Manager for Wella Company i fjor, og leder rundt 40 ansatte som jobber innen salg, administrasjon og opplæring i Wella Company i Norge.

Koronatiden har påvirket Wella til å bli enda mer digitale, og de jobber med å finne gode løsninger for å kjøre show og kurs digitalt.

– Det er noe som vi lenge har hatt behov for å utvikle, og nå har vi fått et spark bak. Vi har også inngått en samarbeidsavtale med Fixit, som innebærer at salongene snart kan bestille varer fra oss direkte via kassasystemet. 

Selgerne skal fortsette å være ute i salong, men kan da bistå mer med kompetanseutvikling og ikke bare ta imot bestillinger. Vi ser verdien i å ha den tette og nære relasjonen med våre kunder lokalt, men får effektivisert deler av jobben ved å bestille digitalt, sier Hanne Hamre.