Smykketatoveringer

Bildet viser tatoveringer fra Fab Tattoos.
Bildet viser tatoveringer fra Fab Tattoos.

Bohemske liksom-tatoveringer i skinnende gull eller sølv er sommerens store trend.

Fenomenet begynte å røre på seg i USA i fjor sommer. Amerikanske Flash Tattoos har klart å skape seg et merkenavn, men mange leverandører selger disse skinnende tatoveringene.

De er elsket av amerikanske festivalgjengere og kjendiser som Vanessa Hudgens, Beyoncé og Alessandra Ambrosio. Her hjemme har Charlotte Spetalen, Vår Staude og Tone Damli vist seg med smykketatoveringene.

De klistres på med vann, og varer opptil seks dager hvis du behandler dem forsiktig.

– Dette blir nok sommerens hype – et utslag av en sterkt voksende hippietrend, inspirert av strandliv, palmer og reiser til varmere strøk, sier Birgit Løitegaard fra smykkemerket Arts & Crafts, som viste gulltatoveringene på Gave & Interiørmessen i januar.

Det samme gjorde leverandørene NoraNorway, Close2Home, MyJouels og Camilla Smith, som satser stort og selger sine gulltatoveringer under merkenavnet Fab Tattoos.

Bildet viser tatoveringer fra Fab Tattoos.
Bildet viser tatoveringer fra Fab Tattoos.

På messen Hår & Skjønnhet var de bohemske tatoveringene synlige på standen til Hårologi.

Lars Bjerkeengen fra NoraNorway merker stor pågang etter tatoveringene:

– Vi har 40 forskjellige tatoveringsark, og har solgt så mye at det er helt vanvittig! Det er den gode, gamle Donald-tatoveringen satt i system.

– Selv om det finnes forskjellige brands, er tatoveringene i utgangspunktet like. De kommer alle fra Asia, og det er ikke sånn at noen er mer ekte enn andre. Men det er viktig at de er allergitestet, poengterer han.

Les her om smykketrender.