Trend for ansiktsmasker

En grønn og rensende leiremaske legges på problemområdene.
En grønn og rensende leiremaske legges på problemområdene.

Ansiktsmasker har vært en skikkelig snakkis i det siste, og det har kommet mange nye serier og produkter på markedet. Vi hører om dobbeltmasking og multimasking. Sheet masks og sleeping masks. Her kommer litt forklaringer rundt begrepene.

Monomasking er å bruke bare én ansiktsmaske. Ofte er det mer enn godt nok!

Dobbeltmasking er et konsept hvor du først påfører en rensende maske i hele ansiktet, skyller av og deretter påfører en pleiende og fuktighetsgivende maske. For huden er variasjon et pluss. Ved å både rense og fylle på med fuktighet får huden en god boost.

Multimasking handler om å bruke flere ansiktsmasker samtidig, på forskjellige steder i ansiktet, for å løse spesifikke hudproblemer.

T-sonen er for mange ofte blank, og trenger en maske med mer rensende egenskaper, mens kinn og deler av pannen ofte kan være tørre og trenger fuktighet.

Ønsker du for eksempel å bruke en anti-age maske, samtidig som du har uren hud kan det være lurt å legge masken som skal virke mot uren hud på problemområdene, mens du legger anti-age masken i resten av ansiktet.

Sleeping Mask er en type maske som jobber med huden mens du sover. Slike masker gir ofte intens fuktighet og kan være fine i vintermånedene når huden trenger ekstra fuktighet, eller på netter hvor du får mindre søvn enn vanlig.

Biotherm Wonder Mud.
Biotherm Wonder Mud.

Leirmasker virker ofte rensende, og er fine å bruke på normal til fet eller uren hud. Kremmasker gir ofte mer næring og passer til tørr til normal hud.

Fuktighetsmasker, gjerne i form av dukmasker eller sheet masks, gir masse fuktighet og er for eksempel perfekt å bruke etter en leirmaske.

Det kan gi et ekstra godt resultat om man eksfolierer huden i forkant av å legge en ansiktsmaske, eventuelt legger en eksfolierende maske og følger opp med en fuktighetsmaske.

Credit: Gloss Édité av L’Oréal Norge