Trekker seg fra Nomi Oslo

Vanessa Rudjord, Synnøve Skarbø og Pia Tjelta trekker seg fra Nomi Oslo AS. Ansvarlig lege Karim Sayed tar over aksjene og de økonomiske forpliktelsene i selskapet.

Vanessa Rudjord, Synnøve Skarbø og Pia Tjelta har i ettermiddag bestemt at de velger å trekke seg fra Nomi Oslo AS.

I forbindelse med denne avgjørelsen, gir Rudjord, Skarbø og Tjelta følgende uttalelse:

– Vi er lei oss for måten begrepet kvinnehelse ble brukt i forbindelse med lanseringen. Kvinnehelse og estetisk medisin er to forskjellige ting, og vi beklager overfor de som er blitt opprørt av denne sammenblandingen. Nomi Oslo var et prosjekt vi gikk inn i med de beste intensjoner, vi ønsket å lage noe mer enn en ren skjønnhetsklinikk, men slik debatten har utviklet seg er et videre engasjement i Nomi umulig. Vi føler et stort ansvar overfor alle de fantastiske medarbeiderne på Nomi Oslo som har satset på oss, og ønsker at de skal få mest mulig arbeidsro før åpning. Det er uforenlig med at vi skal fortsette som eiere.

Videre uttaler de tre:

– Når vi har landet på den avgjørelsen, håper vi samtidig at fokuset på viktige kvinnehelsespørsmål som har oppstått i kjølvannet av våre uheldige uttalelser kan føre til økt oppmerksomhet og bevissthet, som på sikt kan føre til at flere kvinner får den hjelpen de fortjener. Det er ingen unnskyldning, det er et håp.

Som følge av at de tre trekker seg ut av selskapet, vil ansvarlig lege Karim Sayed ta fullt eierskap over Nomi Oslo AS. Transaksjonen vil gjennomføres så snart som praktisk mulig.

– Jeg beklager at Vanessa, Synnøve og Pia velger å trekke seg fra Nomi, men har samtidig forståelse og respekt for avgjørelsen de har tatt. I ettertid ser vi at kommunikasjonen i forbindelse med lanseringen var feil og anerkjenner at den delen av kritikken er legitim, uttaler Karim Sayed.

Teamet bak Nomi Oslo arbeider mot åpningen 10. oktober, av det som har ambisjoner om å bli Norges ledende klinikk innen estetisk medisin.

– Estetisk medisin er et sterkt voksende fagområde, der det trengs profesjonelle og ansvarsfulle klinikker. Vår ambisjon om å bli landets fremste klinikk står støtt. Vårt mål er å tilby medisinsk forsvarlige behandlinger rettet mot et voksent publikum. Vi har allerede et svært godt team på plass, som nå trenger arbeidsro for å ferdigstille klinikken og tilbudet vårt, sier Karim Sayed.

Som følge av at Rudjord, Skarbø og Tjelta trekker seg, og beklagelsen av uttalelsene som ble gitt ved lanseringen, velger Nomi Oslo også å fjerne pressemeldingen som ble utsendt 15. september 2022.

Foto: Julie Pike