The Well åpner i dag

Stein Erik Hagen med familie har investert mer enn 300 millioner kroner i The Well, som åpner dørene på Kolbotn like utenfor Oslo i dag.

Arkitektkontoret Halvorsen & Reine har tegnet en velværedrøm med 15 forskjellige saunaer, 25 behandlingsrom, 11 bassenger, hager, grotter, lounger og en 250-seters restaurant.

Her løftes norsk spakultur rett opp i verdenseliten.

Toetasjes sauna.
Toetasjes sauna.

– The Well introduserer konseptet «daycation» for det norske markedet. En dagsferie fra hverdagen i tilgjengelig luksus for alle som setter pris på spa og velvære, og vil slappe av etter en hektisk dag, sier The Wells styreleder Camilla Hagen Sørli.

Gjennom selskapet Canica har Hagen-familien hatt stor suksess med Farris Bad i Larvik. Pågangen er visstnok så stor, at spaavdelingen ofte må stenge for besøkende som ikke er gjester ved hotellet.

På The Well trenger du ikke overnatte. Du kjøper dagspasset til 495 kroner, og får adgang til 10.500 kvadratmeter og tre etasjer med pur nytelse.

The Well er en påkostet, men tilgjengelig reise, som tilbyr det beste fra internasjonal spakultur samlet under ett tak.

Du kan blant annet oppleve spektakulære fossefall og grotter, 11 bassenger, tyrkisk hamam, japansk hage og badehus, Blockhaus-sauna, marokkansk rhassoul og et stort spenn av behandlinger.

The Well har 130 ansatte, og beskrives som det største spabadet nord for Hamburg.

The Well_Pressebilder©JMS_29

The Well_Pressebilder©JMS_10

The Well3

Fakta om fasilitetene:

  • Wellness Pool er et gigantisk basseng på hele 10×25 meter som holder 35 grader. Det har båser med vertikale sidedyser for stående boblebad, og senger av luftrør for liggende boblebad.
  • Nordlys Laconium er en mild badstue med varme benker og vegger samt en glassplate i midten der røyk siver ut og skaper en fin, grønnaktig stemning.
  • Krystallbadet er et stort dampbad med romerske røtter.
  • I urtesaunaen varieres urtene som brukes etter effekten man ønsker på sinnet. Duftene skiftes fra dag til dag.
  • Augfuss-saunaen er en av de største badstuene i landet med plass til over 50 spagjester. Her gjennomføres en rekke badsturitualer av drevne spaansatte.
  • Den marokkanske Rhassoulen er autentisk bygget med fliser, søyle i midten med vann, og leire fra Atlasfjellene.
  • I den nordiske avdelingen finner du en toetasjes loftsauna som er laftet i Østerrike med tømmer fra Sibir. En fjelldusj ved en foliert glassvegg skal gi deg følelsen av å stå i midt i norsk natur.
  • Fossefallgrotten skal gi deg følelsen av å ha gått inn i en gruvegang med underjordiske fosser, kalde fliser og lyd.
  • I den tropiske avdelingen er det jungelsauna med høy luftfuktighet.  Lyder, trekronebilder og en rekke forskjellige dusjhoder skal gi en følelse av å sitte i jungelen.
  • Behandlingsavdelingen har 25 rom med forskjellige typer behandlinger. Her kan du blant annet oppleve en patentert «float» som effektivt restituerer musklene og gir kroppen balanse.
  • Den tyrkiske hamamen har den tradisjonelle åttekantede stenen i midten, og er autentisk bygget.
  • I loungene og biblioteket kan gjestene lese, slappe av eller sove.
  • I den japanske avdelingen finnes det blant annet et Onsen varmtbasseng der en nyte synet av norsk  skog, eller en av de tre japanske hagene. I det japanske dampbadet er det damp og rennende vann. Spagjestene kan også meditere i det førti grader varme japanske meditasjonsrommet.
  • Ute er det en stor jacuzzi med solterrasse og plantekasser. På milde vinterdager fyres skogsaunaen opp. Det er mulig å spasere i terrenget.

The Well 1