TAFFY for bryn

Interessen for permanent makeup øker, og nå lanseres Taffy-metoden i Norge. Metoden innebærer at terapeuten jobber med et manuelt verktøy, og er dermed en type microblading. Det er verken behov for strøm eller ledning i veggen.

– Verktøyet likner på en penn med små, sterile engangsnåler. Det dyppes i pigment, og deretter gjøres det tynne snitt i hårets vekstretning. Resultatet blir naturlig og ser i prinsippet ut som ekte hårstrå, sier Cecilia Lindqvist fra MedShape, som har agenturet for Taffy i Skandinavia.

Taffy finnes i hele Europa, og ble lansert i Sverige i 2012. Nå er turen kommet til Norge.

Cecilia Lindqvist mener at metoden er mindre smertefull og mer skånsom for huden. Den gir dessuten en større grad av frihet til utøveren.

– Ettersom verktøyet er såpass enkelt å arbeide med, er det lettere å bygge opp en naturtro form på øyebrynet, sier hun, og legger til:

– Vi skandinaver er generelt svært opptatt av naturlig skjønnhet, og vil ikke se sminket ut hele tiden. Vi arbeider i det øverste hudlaget, og får derfor et semipermanent og ikke et permanent resultat, som vanligvis varer opp til tre år.

Cecilia Lindqvist (t.v.) og Ramona Hållström fra MedShape.
Cecilia Lindqvist (t.v.) og Ramona Hållström fra MedShape.

For å bli en sertifisert Taffy-utøver må man ta MedShapes utdanning.

– Kurset innledes med to intensive hele dager. Deretter arbeider kursdeltakeren videre i sin egen salong under oppfølging av kursansvarlig.

Utdannelsen strekker seg over 80 til 100 timer totalt, og er godkjent av bransjeorganisasjonen SEYF, Svenska Estetikers Yrkesförbund, sier Cecilia Lindqvist.