Store ambisjoner for Nomi Oslo

Pia Tjelta, Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø åpner 10. oktober dørene til Nomi Oslo, det som skal bli Nordens ledende klinikk innen estetisk medisin.

– Vi har samlet landslaget, rett og slett plukket de beste behandlerne innen hvert fagfelt, sier Vanessa Rudjord.

Med seg på laget har de profilerte leger og sykepleiere fra Akademiklinikken, Eger Skin Clinic, Senzie Medispa og Beth’s Medispa – og Karim Sayed som ansvarlig lege.

Sayed jobber på Ouronyx i Dubai og London, en av verdens ledende klinikker innen estetisk medisin, er lektor i faget på Universitetet i Sørøst-Norge og utdanner leger, kirurger og dermatologiske sykepleiere over hele verden. Han inngår i verdens fremste ekspertgruppe for komplikasjoner i estetisk medisin og var en av grunnleggerne av Norfem, Norsk forening for kvalitet i estetisk medisin. Han har også et sterkt sosialt engasjement, og har vært overlege på Gatehospitalet de siste 15 årene. 

Den totale investeringsrammen for Nomi Oslo har passert 40 millioner kroner.

– Det ligger så mye positiv energi i å føle seg vel, og vi har savnet en klinikk som kunne sette sammen alle fagfeltene, som kunne se på oss som et sammenhengende menneske og følge oss over tid. Det handler om kvinnehelse og forebygging av alt det kroppen skal gjennom, sier de tre gründerne.

Snøhetta-arkitekt Peter Grigis har fått frie tøyler over tre etasjer i en historisk bankbygning i Frognerveien 36, med ett mål for øye:

– Nomi er japansk, og betyr vakkert og oppløftende – de samme følelsene Grigis fikk i oppdrag å gi kundene som går inn døra hos oss. Det skal føles som om de sjekker inn på et femstjerners hotell, sier Pia Tjelta.

– Det har skjedd en enorm utvikling innen estetisk medisin de siste årene, og vi har hentet inspirasjon og rådgiving fra de absolutt beste aktørene i verden. Vi skal ha Nordens bredeste tilbud av behandlinger med en vitenskapelig dokumentert effekt, sier Synnøve Skarbø.

– Det er jo med en viss ydmykhet vi skrider til verket, men vi har satt sammen et fantastisk team som vil ha ledende kompetanse og det absolutt beste og nyeste utstyret som er tilgjengelig på markedet. Og vi har fått med Karim som ansvarlig lege og medeier, sier Vanessa Rudjord.

Legeteamet vil komplimenteres med hormonlege og hudlege i løpet av de neste månedene. Samtidig vil internasjonale eksperter komme til Oslo med jevne mellomrom for å utføre spesialbehandlinger og opplæring.

– Det er så mye kvinnehelse som man ikke snakker om. Vi tilbyr for eksempel styrking av bekkenbunnsmusklatur, et tilbud jeg ikke visste eksisterte da jeg fødte tvillinger. Vi skal jobbe helhetlig og hjelpe kundene våre gjennom fasene i livet, som for eksempel overgangsalderen, sier Pia Tjelta.

– Som Pia sier, skal vi følge kundene over tid og se helheten, slik at vi hele tiden kan ligge i forkant og forebygge. Medisin har flere felt hvor man hjelper det som betegnes som friske mennesker, se for eksempel på øyelokks-kirurgi eller tannregulering. Det er også behandlinger som bidrar til økt livskvalitet, på samme måte som det vi skal tilby. Norge har aldri vært ledende på denne typen behandlinger, men Nomi Oslo skal være med på å drive utviklingen. Om noen år kommer veldig mye av det vi tilbyr til å være helt vanlig. Vi skal jobbe med å reversere aldringstegn uten at kundene ser «behandlet» ut, sier Karim Sayed.

Selv om estetisk medisin i større grad forbindes med kvinner, er det mannlige kundesegmentet i sterk vekst.

– Alt fra permanent hårfjerning til muskelbygging, fettreduksjon og hudbehandlinger vil vi tilby på Nomi Oslo. Det har skjedd store fremskritt innen behandling av hårtap og der skal vi ta en posisjon, sier Karim Sayed.

Klinikken vil også ha en butikk med fagpersonell og produkter som ligger i skjæringspunktet mellom kosmetikk og legemidler.

– Vi lager klinikken vi selv savnet. Det vil si det siste av vitenskapelig dokumenterte behandlinger, men i omgivelsene til et fem-stjerners hotell. Vi ønsker et sted som kan følge oss over tid og alltid vet hva huden min trenger, men som stopper meg hvis jeg skulle bli for ivrig, sier Vanessa Rudjord.

Foto: Julie Pike