Sniktitt på The Well

På Kolbotn rett utenfor Oslo sentrum investerer Kongeveien Eiendom over 300 millioner kroner i det som skal bli Norges største spa-anlegg.

10.500 kvadratmeter med jungelsauna, tyrisk hamam, safari lounge, nordlys sauna og japansk onsen. The Well skal bli Nordens ledende spa- og velværesenter. Nå begynner jakten på de 160 personlighetene som skal sørge for at det unike spa- og velværesenteret holder et internasjonalt servicenivå.

– Vi skal sette Norge på det internasjonale spa- og velværekartet! Over hele verden har man gjennom århundrer hatt ulike tradisjoner og metoder for å utnytte varme og vann til avslapning og nytelse. Metodene varierer, men på The Well er målet å samle ulike lands tradisjoner og uttrykk under ett tak. Norden har mange tradisjonelle hotell med spa- og badeanlegg, men vårt spa- og velværesenter blir noe helt nytt, sier prosjektleder Thomas Gundersen.

Med sine 15 badstuer, 11 bassenger og kulper, sin særegne arkitektur og tematikk vil The Well skape en verden av velvære, inkludert en egen restaurant med 250 sitteplasser og stor uteservering.

Rhassoul fra Marokko.
Rhassoul fra Marokko.

Før helgen startet jakten på de 160 ansatte som skal drifte The Well: Terapeuter, verter, vertinner, renholdere, resepsjonister, hudterapeuter, kokker, hovmester, husøkonom, og en rekke andre funksjoner.

– Vi ser etter de som har lyst til å være med på å skape spa-historie, lage unike opplevelser, og har gode samarbeidsevner. Til våre 25 behandlingsrom trenger vi blant annet hudterapeuter, massører, thai-massører, manikyrister. Vi skal også ha en egen Hamam-Mester, forteller Gundersen.

Det kan utføres baderitualer på tre plan. Man kan kjøle seg ned i isvannskulpen, slappe av i varmtvannsgrotten, ta steam-badstue eller finsk sauna før man dusjer i det spektakulære fossefallet.

Blockhouse sauna.
Blockhouse sauna.

Anlegget skal inneholde en nordlys-sauna, en to etasjers blockhaus-sauna, en dusjgrotte, en jungel-sauna og en stor aufguss-sauna der det blir gjennomført ulike badstueritualer gjennom hele dagen. I det enorme massasjebassenget kan man nyte ulike massasjeeffekter fra vannstrømmer, bobler og dyser.

De ulike saunaene og badefasilitetene byr på forskjellige temperaturer og fuktighetsnivåer som vil oppleves ulikt, og gi forskjellig effekt. I tilknytning til badeanlegget vil det også være en stor separat spa-behandlingsavdeling der man kan få en rekke tradisjonelle og utradisjonelle spa-behandlinger.

The Well vil ha et eget Hamam. Varme, damp, skrubb og massasje er hjørnesteinene i det tyrkiske badet. Ritualet var populært i det gamle Romerriket. Derfra ble ritualet spredd videre til den arabiske verden. Den tradisjonelle, oppvarmede Hamambenken tilknyttet egen steambadstue, dusjer, behandlingsbenker og relaxrom er en av mange unike installasjoner på The Well.

Japansk avdeling med peiskos.
Japansk avdeling med peiskos.
Japansk meditasjonsbadstu.
Japansk meditasjonsbadstu.

Den øverste avdelingen er viet Østen, med egen steam-badstue, peisrom og utendørs japansk hage, samt et onsen – et tradisjonelt japansk varmt basseng. En dusjopplevelse utover det vanlige blir det å stå under rennende vann foran store vindusflater og se utover den nydelige japanske hagen som har blitt opparbeidet. Den påkostede meditasjonsbadstuen skal transportere gjestene til en mer avslappet mental tilstand.

På uteområdet finnes flere boblebad, badstuer som bygges i en rustikk stil blant fjellrabber og furutrær, solterrasse og uteservering. Spa- og velværesenteret inneholder restaurant med varierte og smakfulle menyer. Mat og drikke er en viktig del av totalopplevelsen.

The Well har et mål på over 100.000 gjester årlig, og vil hovedsakelig rette seg mot Stor-Oslo og nærområdet. Anlegget er tilgjengelig med kollektivtransport, og åpent syv dager i uken.
– Vi er 20 minutter fra Oslo med privatbil og omtrent det samme med kollektivtransport, forteller Thomas Gundersen.

The Well er heleid av Kongeveien Eiendom AS, et selskap i Canica systemet, og skal bli Nordens ledende spa- og velværesenter når det åpner i desember.