Hubert d’Ornano er død

Sisley kunngjorde denne uken at grunnleggeren, Hubert d’Ornano, er død. Han ble 89 år.

Hubert d’Ornano ble født 31. mars 1926 på familieslottet i Melgiew i Polen. Han flyttet til Frankrike som 8-åring.

Man kan si at han vokste opp i skjønnhetsbransjen, siden faren, Guillaume d’Ornano, var med på å grunnlegge Lancôme i 1935.

Hubert og broren Michel trådte inn i bransjen i 1946, da de med økonomisk hjelp fra faren skapte et parfymemerke som het Jean d’Albret.

Brødrene dro deretter i gang hudpleiemerket Orlane i 1953. De solgte seg ut  i 1968, da Michel bestemte seg for å gå inn i den franske politikken.

I 1976 begynte Hubert d’Ornano å utvikle Sisley. Visjonen var å lage plantebaserte og teknologisk avanserte skjønnhetsprodukter. Kona Isabelle har hele tiden arbeidet ved hans side, og har særlig vært involvert i produktutviklingen og merkevarebyggingen.

Sisleys eksklusive nye nattkrem, Supremÿa Baume.
Sisleys eksklusive nye nattkrem, Supremÿa Baume.

I  løpet av de 40 årene som fulgte, lyktes familien med å gjøre Sisley til et av verdens ledende prestisjemerker innen kosmetikk.

Nå har to av barna, Philippe og Christine d’Ornano, tatt over den formelle ledelsen i selskapet. Philippe er president, mens Christine styrer den engelske delen av virksomheten. I tillegg har hun ansvar for den internasjonale markedsføringen.

Så har da også tredjegenerasjon d’Ornano satt solide fotavtrykk på de internasjonale markedene: 85 prosent av Sisleys omsetning kommer i dag fra eksport, og selskapet er representert i mer enn 90 land.

Sisleys nye duft, Soir d'Orient.
Sisleys nye duft, Soir d’Orient.