Serum med norsk laks

Det nye norske serumet Cuvget.
Det nye norske serumet Cuvget.

Er verden klar for hudpleie basert på norsk lakserogn?

Cuvget Collagen Boosting Serum er en videreføring av hudpleieserien Skin Science, som ble lansert av Scandiderma for noen år tilbake. Ekstrakt av lakserogn er hovedingrediensen i serumet. Det inneholder proteiner, enzymer og Omega 3 fettsyrer som bygger opp bindevevet i huden.

Serumet baserer seg på biprodukter fra fiskeoppdrettsnæringen, som jo er en av Norges største næringer. De aktive ingrediensene er framstilt ved hjelp av molekylær biologi.

– Utgangspunktet var noen enkle hypoteser, kall det gjerne kjerringråd. Men hvis man tester disse hypotesene vitenskapelig, finner man ofte belegg for at de har noe for seg. Den samiske befolkningen har mange slike historier, og har til alle tider brukt naturen som sitt eget apotek, forklarer Geir Håvard Kvalheim, som er styreformann i Scandiderma.

Serumet skal etter hvert suppleres med hel produktlinje. Planen er å selge produktene på legekontorer, i hudpleieklinikker og på nett.

– På fire uker reduseres dybden på rynker med 32 prosent, dette er klinisk dokumentert. Serumet setter også fart på produksjonen av elastiske fibre, slik at nettverket rundt cellene blir sterkere. I tillegg inneholder det ingredienser som reduserer pigmentering og gir en mye jevnere hudtone. Det er kanskje bare A-vitaminsyre som kan dokumentere noe liknende, framholder Geir Håvard Kvalheim.

Geir Håvard Kvalheim.
Geir Håvard Kvalheim.