Pastelltrend for håret

Wellas farge Instamatic gir svake hint av rosa, lilla, blått, metallisk grått og grønt i håret.
Wellas farge Instamatic gir svake hint av rosa, lilla, blått, metallisk grått og grønt i håret.

Kjendisene og modellene på catwalken har banet vei, og kreative hårfarger er hottere enn noensinne.

Trenden kom egentlig i fjor, men har nå blusset opp igjen, og vi ser Hollywood-stjerner med rosa, grønne og blå toner i håret.

Salongfargen Instamatic by Color Touch er inspirert av instagram, og omtales som et «beautyfilter» for håret.

Fargen er lansert av Wella Professionnals, og inneholder nye kombinasjoner av fargemolekyler som gir lyse og subtile farger. De legger seg på det ytre laget av håret, og gir en støvete og pudderaktig look.

Fargen er midlertidig, og vaskes ut etter åtte sjamponeringer. Den opprinnelige hårfargen og virketiden vil påvirke resultatet.

Samtidig lanserer Redken Color Rebel, som påføres med en svamp og gir en midlertidig dristig farge. Det makeup-liknende produktet inneholder fargepigmenter som skaper en vannavstøtende mikrohinne på hårets overflate. Fargen varer i to hårvasker, men kan også fjernes med oljeprodukter.

Color Rebel er en hårkritt-liknende nyhet fra Redken.
Color Rebel er en hårkritt-liknende nyhet fra Redken.

I tillegg kommer Redken med fargeteknikken Blur, som lar hårstylister skape multi-nyanserte farger ved å «dimme» sammen to ulike fargenyanser, slik at man får fram en tredje farge. Man kan jobbe med både pastellfarger og metalliske nyanser. Dette er, ifølge Redken, det perfekte steg videre for alle som liker fargeteknikken balayage.