Nye lærebøker i hudpleie

I april 2017 kommer det to nye lærebøker i hudpleiefaget.

– Vi ønsker å heve statusen til faget. Bøkene er laget av et team av kompetente forfattere som har spesialisert seg på hvert sitt område, sier Liv Berit Vetland Normann fra Forlaget Vett & Viten.

Hun har allerede fått tilbakemeldinger på at bøkene er etterlengtet.

Forfatterne Marianne Haugerud, Ine Brogeland, Nina Hoel, Monika Andersen, Tom Greni og Yvonne Palacios har skrevet «Hudpleie – Dermatologi og behandlinger».

Boka gir nødvendig kunnskap om hudens fysiologi, hudtilstander, kosthold og helse, samt muskler, skjelett og lymfesystem.

Den gir nyttig innføring i makeup, vipper og bryn, manikyr, pedikyr og hårfjerning. I tillegg inneholder den omfattende kapitler om kosmetisk kjemi og hudsykdommer.

Ny faglitteratur.
Ny faglitteratur.

Den andre boka som lanseres heter «Hudpleie – Kommunikasjon og profesjon», og er skrevet av Marianne Haugerud, Ine Brogeland, Nina Hoel og Jon Anders Hesby.

Den gir hudpleiestudenten viktig kunnskap om kommunikasjon med kunder og kollegaer, konflikthåndtering, HMS, hygiene og ergonomi, og bidrar til å gjøre hudpleieren trygg og profesjonell i egen yrkesrolle. Service, salg, markedsføring og salongdrift er andre tema som tas opp i denne boka.

Lærebøkene er laget for Vg2 og Vg3, men kan også leses av  ferdig utdannede hudpleiere som vil holde seg faglig oppdatert. Det vil i tillegg bli produsert egne nettressurser til bøkene.

Foto: Matis/Dermanor