Ny app fra L’Oréal Paris

For første gang er teknologi inspirert av 3D-videospill og store Hollywood-produksjoner brukt til å skape en applikasjon som gir brukeren en helt ny opplevelse av makeup.

Den nye appen Makeup Genius viser brukeren et realistisk resultat av fargenyanser og produktegenskaper fra makeup-sortimentet til L’Oréal Paris. I motsetning til liknende apper, som er basert på foto, fungerer denne i sanntid. Den ble lansert i Norge 29. mai, og kan lastes ned i Apples App Store samt i Google Play.

– Makeup Genius er en revolusjon med tanke på hvordan vi ser på skjønnhet, handleopplevelse, påføring av makeup – og selvfølgelig, teknologi.

Løsningen er spesielt relevant for Norge ettersom L’Oréal Paris er et av de mest foretrukne merker blant norske kvinner, samtidig som de er blant de mest teknologisk sofistikerte med tanke på tilgang til smarttelefon og bruk av disse, sier administrerende direktør i L’Oréal Norge AS, Birger Stensland.

MAKEUPGENIUS - BARBARA PALVIN_picture_original

Makeup Genius er koblet direkte mot nettbutikken til VITA via VITA.NO. På denne måten kan brukerne av app-en prøve utallige kombinasjoner av makeup og deretter enkelt legge sine favorittprodukter i handlekurven.

Administrerende direktør i VITA, Roar Arnstad, sier at VITA de siste årene har satset mye på digital utvikling og netthandel.

– Vi er svært glade for at L’Oréal valgte å samarbeide med oss under utviklingen av sin Makeup Genius app. Dette er et flott eksempel på hvordan leverandør og handel kan samarbeide for å gjøre handleopplevelsen mer interaktiv og digital. Vi ser at appen har vært en stor suksess i de andre markedene den er lansert i, og gleder oss til å se hvordan norske forbrukere vil ta den i bruk, sier Roar Arnstad.

En av de største utfordringene med Makeup Genius var å optimalisere tung teknologi for kamera på smarttelefon, samtidig som applikasjonen skulle være lett å navigere i, og gi et realistisk resultat i sanntid.

Via kamera på telefonen har Makeup Genius multi-etnisk ansiktsgjenkjennelse og sporing som registrerer 64 ansiktspunkter og opptil 100 ansiktsuttrykk, samt at applikasjonen følger ansiktsbevegelser på opptil 60 grader.

Du kan smile, lage trutmunn eller blunke – sminken følger dine bevegelser. Når ansiktet scannes i applikasjonen lagres en analyse av hudstrukturen, for å kunne gi et realistisk resultat i kombinasjon med produktene. Samtidig er over 400 lysforhold testet for å sikre at lys ikke påvirker resultat mht. fargeintensitet.

AVATAR_V12 TRYITON INTRO