FitFlop fornyer seg

Fitflop kommer med en rekke nye modellen denne sesongen.
Fitflop kommer med en rekke nye modeller denne sesongen.

Står og går du mye på harde gulv? Da bør du ta føttene på alvor. Heldigvis trenger du ikke å forsake stilen for å få en mer behagelig arbeidsdag!

Flere skoleverandører har et spesielt fokus på skjønnhetsbransjen, som består av yrkesgrupper som utsetter føttene for mye slitasje.

Skomerket FitFlop er sågar grunnlagt av en dame som tilhører bransjen, nemlig Marcia Kilgore, som også står bak verdenskjente Bliss spa og Soap & Glory.

Kilgore fikk idéen til FitFlop i 2006. Hun var da en travelt opptatt småbarnsmor i 30-årene, som ikke hadde tid til å trene så mye som hun ønsket. Imidlertid spaserte hun hver dag.

Gjennom research fant hun fram til de britiske forskerne David Cook og Darren James, og sammen laget de en såle som de kalte Microwobbleboard. Den understøttet føttenes naturlige bevegelser, samtidig som den absorberte støt.

Microwobbleboard-sålen er nå erstattet av en ny type såle kalt FF2, og skoene har også fått et nettere og mer motepreget uttrykk.

FitFlop med ny og nettere såle.
FitFlop med ny og nettere såle.

Det produseres nå en rekke skomodeller under FitFlop-navnet, ikke bare flipflops og sandaler. I jobbsammenheng er det kanskje mest aktuelt med lukkede modeller, som ballerinasko og klogger.

– Vi ser at kundene ønsker nettere fasonger og tynnere såler, og dette får de med den nye sålen FF2. Den er uten Microwobbleboard, men likevel svært behagelig å gå på, sier Otto R. Holmen, som er daglig leder i Why Not og importerer FitFlop-skoene til Norge.