Maybelline jubilerer

Maybellines historie starter med Mabel, som en dag blandet sot fra en brent kork med vaselin og smurte blandingen på øyebryn og vipper for å fremheve dem bedre.

Hennes bror Tom la merke til endringen og den voksende selvtilliten til Mabel, og skjønte raskt at dette hadde potensiale til å bli noe større. Han tilpasset en kjemisk formel til samme formål, og i 1915 kom den første maskaraen Lash-Brow-Ine.

Den ble solgt via postordre og populariteten spredte seg raskt, men det var ikke alle som visste hvordan den skulle legges. Derfor laget Maybelline reklamer som forklarte steg for steg hvordan man skulle få mørke, flotte vipper og bryn.

Innen 1930 brukte hele 62% av amerikanske kvinner maskara og Maybelline var deres favoritt.

Det skulle gå noen år før maskaraen nærmet seg den vi kjenner i dag, en enkel tube og en kost, men i 1971 lanserte Maybelline Great Lash. Med rosa tube og limegrønn kork var den lett gjenkjennelig i hyllene, og ble raskt en favoritt.

Fortsatt er Great Lash en populær maskara blant profesjonelle makeupartister, og det selges på verdensbasis 1,7 Great Lash i sekundet!

Klassikeren Great Lash fra Maybelline.
Klassikeren Great Lash fra Maybelline.

Maybelline New York fokuserer sterkt på sine maskara-lanseringer, og har et stort utvalg til forskjellige anledninger. Her er en liten oversikt over hovedforskjellene:

Rette børster
Disse er de vanligste, og de folk flest synes er enklest å jobbe med. Man må jobbe litt for å få farge på alle vippene, men man har god kontroll med rette børster.

Kurvede børster
Disse er formet i samme bue som øyenvippene, slik at de skal få tak på alle vippene i ett strøk. Ikke minst skal det være lettere å få farge på de ytterste øyenvippene i øyekroken med denne børsten.

Asymmetriske børster
Disse har enten en asymmetrisk form på en side, eller så er børsten kjegleformet med en spissere tupp. Tuppen brukes korrigering, og for å komme til i kriker og kroker for å få farge på alle vippene.

Fibermaskara
Tidligere var nesten alle maskaraer formulert med fiber som gir volum og lengde. Fibrene fester seg til øyevippene og gir et mer intenst uttrykk. Denne typen maskara er fin til å «bygge opp» dramatiske vipper med.

Gummibørste
De nye gummibørstene gir et mer presist og klumpefritt resultat med volum. Ettersom det ikke er fiber i denne typen maskara, er det enklere å tilpasse denne formuleringen i forhold til å gi vippene ekstra glans, en annen fargenyanse, et matt resultat og lignende.