Look Good Feel Better tilbyr kurs for ungdom

Look good feel better (LGFB) er et internasjonalt tilbud om veiledning i hudpleie og sminke til personer under kreftbehandling.

Prosjektet startet opp i USA i 1989, og drives nå i 27 land rundt om i verden. Kosmetikkleverandørenes forening (KLF) har siden 2000 stått bak prosjektet her i Norge.

I 2024 startet LGFB for første gang opp med kurs kun for ungdom mellom 13 og 25 år. Disse kursene går på Rikshospitalet, og er også åpne for unge pasienter fra Radiumhospitalet.

Her møtes de unge i små grupper på Ungdomsrommet på Barne- og Ungdomsklinikken til to timers veiledning i hvordan de bør ta vare på huden sin gjennom en ofte tøff cellegiftbehandling. Noen får også strålebehandling, med de bivirkningene dette gir for huden.

Kurset legger vekt på at deltagerne er unge, og dermed kan ha andre utfordringer enn eldre kursdeltagere.

De lærer også å gjenskape øyebryn samt å legge en lett dagsminke.

Ofte følger mor eller far med inn på kursrommet, og kan sitte i bakgrunnen sammen med eventuelle andre foreldre. Dette føles nok trygt for en ung, usikker og kanskje litt sjenert kursdeltager. LGFB får rørende tilbakemeldinger fra foreldre som har fulgt sitt barn på kurset.

LGFB sine syv medlemsfirmaer blir bedt om å donere produkter som er spesielt populære hos yngre, og de jobber for å få med flere merker i dette prosjektet.