Linda Wickmann starter makeup-skole

Linda Wickmann School of Makeup starter opp i februar 2020, og vil tilby syv ukers intensiv undervisning for små grupper av elever, akkurat slik Linda selv ble utdannet til makeupartist i London.

— I London fullførte jeg flere intensive 10 dagers kurs, noe som passet meg perfekt. Nå har jeg samlet alt det beste derfra i syv innholdsrike uker, med flere respekterte gjesteforelesere fra bransjen, forteller Linda Wickmann engasjert.

Den anerkjente makeupartisten vil tilby et innholdsrikt pensum som blant annet omfatter makeup for editorials, tv & film, runway-makeup, brudemakeup og alt annet en makeupartist må beherske for å arbeide profesjonelt.

Linda Wickmann School of Makeup tilbyr noe helt nytt og unikt i Norge — intensive kurs for grupper av opp til 12 elever.

Elevene skal få dra nytte av det store nettverket hun har opparbeidet seg i bransjen, med redaktører, designere, skuespillere, Art Directors og andre inspirerende mennesker som de må  forholde seg til når de skal ut i felten.

En av de syv ukene skal dessuten vies til hårstyling.

— Det er viktig for en makeupartist å lære enkel hårstyling i sammenheng med makeup, sier Linda Wickmann, som ønsker å skape et trygt og godt miljø for elevene.

— På skolen min i London var vi på det meste 15 elever. Da får du masse tid med lærer og tilpasset opplæring. Jeg vil at alle skal føle seg kreativt trygge nok til å utfordre seg selv, og ikke minst lære alt det jeg har lært.

Etter endt kurs vil elevene få mulighet til arbeidserfaring gjennom å assistere Wickmann i hennes arbeid som makeupartist, samt å bygge eget nettverk.

Foto: Martin Rustad Johansen