Høstens sminketrender

26608089856_027c28a642_h 26387008325_57e96ff579_k

Høsten er for alvor over oss, og på sminkefronten betyr det blant annet varme toner, gjerne metalliske teksturer på øynene, sterke lepper, og nok en sesong med fokus på bryn.

Glitter er en annen trend vi ser mye av. Både på lepper, og litt mer anvendelig, på øynene.

– Glem den oversminkede Kardashian-looken, den er helt ut, og fungerer ikke i hverdagen. Gå heller for en forsiktig konturering som ikke er for oversminket – dette kun som en definering av ansiktsstrukturen, sier makeup-maestro Sissel Fylling.

Hun mener at makeupen skal være sexy, men likevel kommersiell.

– Jeg liker best når huden er fresh, og ikke for tildekt. Den skal stråle, ha glød, men likevel være jevn og feilfri, sier hun.

En visuell som viser punkter i ansiktet det er perfekt å legge highlight på.
En visuell som viser punkter i ansiktet det er perfekt å legge highlight på.

– Trendene går i spiral. Akkurat nå er jeg opptatt av at det skal være skikkelig punch i fargen. Jeg syns det er fint når det er en kontrast mellom hud og lepper. Og glowy hud, den må se frisk og levende ut.

Norske, kalde vintre gjør ikke den nordiske huden noen tjenester, men da er det viktig å ha noen nøkkelprodukter å jukse med.

Maybelline Strobing Stick.
Maybelline Strobing Stick.
NYX Ombré Blush.
NYX Ombré Blush.

For tiden ser vi mange nye Strobing sticks, både fra Maybelline, Nilens Jord, IsaDora, Dior og sikkert også andre. Dette er highlightere som bringer lys og definisjon til ansiktet.

– De gir akkurat den huden alle ønsker seg om dagen, sier Sissel Fylling, som også digger trenden for metalliske øyne.

Kort oppsummert er det viktigste denne sesongen et sunt uttrykk med litt glød, samt metalliske farger og dype bærfarger.

Credit: Gloss Édité av L’Oréal Norge