Hedi Slimane forlater YSL

Yves Saint Laurent bekrefter i dag at Hedi Slimane, som er Creative Director, forlater virksomheten.

I løpet av fire år har han reposisjonert det tradisjonsrike motehuset og skapt et nytt image som er mørkere, mer edgy og rock’n roll.

Det ryktes at etterfølgeren vil bli Anthony Vaccarello. Han vil da bli den fjerde designeren som jobber for Yves Saint Laurent.

Etter at Yves Saint Laurent himself trakk seg tilbake fra motebransjen i 2002, og døde i 2008, har også Alber Elbaz og Tom Ford vært tilknyttet motehuset.

Motehuset er etter reposisjoneringen i kraftig vekst, og økonomisk går det bra, skriver bransjebladet WWD i dag.

Hedi Slimane hadde mindre kontroll med beautymerket YSL, enn motemerket, men også dette er blitt mer rocka i det siste. Her er sommerkolleksjonen.
Hedi Slimane har hatt mindre kontroll med beautymerket YSL, enn med motemerket, men også dette har fått en mer rocka look. Her er den nye sommerkolleksjonen.

Hedi Slimane har hatt total kontroll over Saint Laurents kolleksjoner og markedsføringskampanjer, som han ofte fotograferte selv.

WWD skriver at han også har hatt et ønske om å styre beauty-delen av virksomheten, som ble kjøpt av L’Oréal i 2008, og at han trakk seg unna alt designarbeid på dette feltet da han ikke fikk full kontroll.

Dette er for øvrig andre gang Hedi Slimane forlater Yves Saint Laurent. På slutten av 1990-tallet var han designer for herrekolleksjonen Yves Saint Laurent Rive Gauche Homme.