Book Salon kommer til Norge

Book Salon, en finsk betalings- og bookingtjeneste-leverandør som spesialiserer seg på hår-, skjønnhets- og velværebedrifter, lanserer nå sin virksomhet i Norge.

Gründere får her en komplett pakke med moderne verktøy for å drive en vellykket business.

Den finske oppstartsbedriften ønsker å hjelpe gründere i skjønnhets- og velværebransjen med å spare tid og få virksomheten til å vokse. Book Salon tilbyr betalingsterminaler og betalingstjenester, en nettsidebygger, og i tillegg online bookingsystemer og kontant- og regnskapsrapporter. 

Harri Myllylä er administrerende direktør i finske Book Salon. 

Book Salon har fått støtte fra internasjonale investorer, og utvider nå sin virksomhet i Europa, med start i Norge, Sverige og Danmark. I motsetning til mange konkurrenter, er Book Salon ikke bare en bookingtjeneste, men betjener også de generelle behovene en bedrift har med sine fullt integrerte betalingstjenester. 

– Vi er spente på vår nordiske ekspansjon. Et estimat viser at 65 prosent av europeiske salonger ikke bruker digitale verktøy for å administrere virksomheten sin. Selv om vi i Norden er i forkant når det gjelder digitalisering, er det fortsatt tusenvis av salonger som ikke bruker digitale verktøy for å forbedre arbeidsflyten og redusere arbeidsmengden, sier Harri Myllylä, administrerende direktør i Book Salon. 

Å ikke bruke digitale verktøy innebærer tap av inntekt, mer tid på administrasjonsarbeid og man får potensielle problemer med å fordele inntekten riktig mellom ulike salongarbeidere.

I tillegg viser data fra Book Salon, som er innhentet fra mer enn 1000 salonger, at 52 prosent av timebestillingene skjer mellom klokka 17.00 og 09.00. Det betyr at salonger som ikke bruker online booking eller booking-apper, mest sannsynlig taper hundretusenvis av kroner årlig på avtaler som blir stående tomme. 

– Mange salonger vil ha potensial for vekst, men bruker tid på repeterende administrasjonsoppgaver som betyr tap av tid og inntekt. Vi ønsker å hjelpe de norske salongene med å vokse, fortsetter Myllylä. 

Plattformens popularitet kan forklares med tilbakemeldinger fra kundeundersøkelsen deres. Den indikerer at salongeiere kan spare mer enn 100 arbeidstimer i året på administrasjon, og de bruker også mye mindre tid i telefonen. 

– Jeg pleide å bruke juleferien, ja til og med morsdagen, på å jobbe meg gjennom feilene i betalingsrapportene. Det var som å være en privatetterforsker når ingen kunne huske hvor feilene ble gjort. De ansatte og jeg kastet bort dyrebar tid på dette hver uke. Med Book Salons systemer på plass, skjer ingenting av dette. Plattformen deres er sofistikert og svarer til mine eksakte behov, uttaler Salla Priuska, gründer ved finske Royal Beauty Spa.