Årets solbriller

Vårens motebilde er influert av 70-tallets hippie-chic, og vi ser dermed mye runde briller. Cateye-fasongen er også populær, med spesiell vekt på de store cateye-brillene.

Jil Sander har mange flotte modeller i sin nye solbrillekolleksjon, som fra og med i år er produsert av Rodenstock. Kolleksjonen er designet i samarbeid med Rodolfo Paglialunga, som er Creative Director for Jil Sander.

Solbriller med cateye-fasong fra Jil Sander.
Solbriller med cateye-fasong fra Jil Sander.
Runde solbriller fra Jil Sander.
Runde solbriller fra Jil Sander.

Matte overflater er en annen tydelig trend. Bloggeren Ulrikke Lund har vært med på å formgi et par solbriller for Specsavers, og de har den helt riktige matte overflaten som vi ser hos flere produsenter nå.

Den litt kantete fasongen er det også mange som vil elske: dette er store, tøffe, men samtidig feminine briller som skjermer godt for solen.

Les her om hvilke briller som passer best til ditt ansikt.

Solbriller gir nemlig god beskyttelse også for huden. Du kan fint kombinere å se spektakulær ut, med å beskytte deg mot sterk sol.

Huden rundt øynene er spesielt tynn, og dermed enda mer sårbar for sterk stråling enn resten av ansiktet. Solbriller beskytter ikke bare øynene, men er de store nok, tar de også av for de verste UV-strålene som ellers ville ha landet på dette ekstra sårbare området.

Bloggeren Ulrikke Lund har laget denne tøffe innfatningen for Specsavers.
Bloggeren Ulrikke Lund har laget denne tøffe innfatningen for Specsavers.