A-vitamin og sol

Dr. Des Fernandes har utviklet hudpleieserien Environ, som inneholder høye doser A-vitamin kombinert med antioksidanter.
Dr. Des Fernandes har utviklet hudpleieserien Environ, som inneholder høye doser A-vitamin kombinert med antioksidanter.

– Hudaldring er et direkte resultat av mangel på vitamin A i huden, sier den sør-afrikanske plastikkirurgen Des Fernandes.

Han har utviklet hudpleieserien Environ, som inneholder høye doser A-vitamin kombinert med viktige antioksidanter, og er en pioner når det gjelder bruk av A-vitamin i hudpleie. Han anerkjennes også som en innovatør når det kommer til skin needling.

– De fleste former for hudkreft skyldes lave nivåer av A-vitamin i huden. Det er det eneste kjente molekylet som holder huden sunn og motvirker tegn på aldring. Derfor er det essensielt å opprettholde høye nivåer av dette vitaminet i huden, sier han.

Hvor mye A-vitamin vi naturlig har i huden, henger nøye sammen med hvor mye huden blir eksponert for sol.

– Solen tømmer huden for A-vitamin, så det er nødvendig å fylle på med mer. Dette vitaminet evner også å beskytte huden mot skader som skyldes soleksponering, sier dr. Des Fernandes.

Han ser to dominerende hudtyper i Skandinavia: den keltiske, som er fregnete, helt lys og tåler veldig lite sol, og den nordisk blonde, som er forbausende motstandsdyktig.

– En høydosert A-vitamin krem eller olje kan gi solbeskyttelse hvis du bare skal en kort tur ut i solen, men ellers er selvfølgelig en solkrem å anbefale, sier han.