Smykkene som selger

Rått gull, perler og opaler vil bli etterspurt i tiden framover. Her er smykketrendene du bør legge merke til.

Skal du kjøpe inn smykker til butikken eller salongen? Kikk i så fall etter rått utformede gullsmykker, som er inspirert av dyrekropper eller vill natur.

Fjellformet ørepynt fra det norske merket Hasla.
Fjellformet ørepynt fra det norske merket Hasla.

Anja Bisgaard Gaede fra det danske trendbyrået Spott Trends & Business har tro på gullfargede smykker, men understreker at stilen skal være mer romantisk og bohemsk enn glamorøs.

– Det kommer en ny og langvarig bohemtrend som vil passe godt på det norske markedet. Rått gull, perler og opaler er en viktig del av dette uttrykket, og vi vil i tillegg se antikke gullsmykker og armbånd i hamret gull.

Til det bohemske temaet passer det også godt med store statementsmykker. De kan ha frynser sammen med opaler, og i tillegg ser vi hennainspirerte smykker, sier hun.

Vårens armbånd i rosegull fra Dyrberg Kern.
Vårens armbånd fra Dyrberg Kern.

En annen viktig trend er den minimalistiske, og den dras gjerne ut i det ekstreme. Anja Bisgaard Gaede snakker om «maksimum minimalisme»: ekstra lange klær med ekstra lange ermer og et poseliknende uttrykk.

– Til denne stilen passer det med tynne, enkle smykker eller oksiderte smykker. Mange nye merker satser på det sesongløse, med basisplagg som fungerer året rundt. Denne tankegangen er hot akkurat nå, forklarer hun.