NYX lanseres i Norge

– Det er veldig gøy å kunne fortelle at vi på nyåret skal lansere makeupmerket NYX, sier Cathrine Stabel, som er Corporate Communications Manager i L’Oréal Norge.

– NYX ble startet av Toni Ko i Los Angeles i 1999. Hun hadde to mål: Det ene var å lage makeup av høy kvalitet for makupartister og makeup-junkies, til en tilgjengelig pris og med enkel forpakning. Det andre var å selge merket sitt til L’Oréal.

– Sommeren 2014 kjøpte L’Oréal merket, og sakte men sikkert blir NYX mer tilgjengelig også her i landet, forteller Stabel.

Makeup-junkies og makeupartister er veldig viktige i NYX-universet. Det er de som gir tilbakemeldinger til NYX-hovedkontoret i Los Angeles:

– De forteller om hvilke produkter de har behov for, og hva som mangler i markedet. Dette gir NYX innsikt i hverdagen til makeupinteresserte jenter og gutter i bransjen, og gir dem muligheten til å lage unike produkter og farger, sier Cathrine Stabel fra L’Oréal.

NYX lanserte FACE Awards i 2012, en slags makeup-versjon av Idol. Her samles de flinkeste makeup-youtuberne til kamp for å vinne.

– De utfordres til å lage forskjellige looks og laste dem opp på youtube. Den digitale kommunikasjonen med alle som elsker makeup er derfor veldig viktig for NYX.

Nyx Butter Gloss.
Nyx Butter Gloss.

Men NYX er også et merke for de som ønsker kvalitetsmakeup med fine farger. Et av de mest populære produktene er, ifølge Stabel, Butter Gloss.

Jumbo Eye Pencil er et av de første produktene NYX lanserte, og har på kort tid blitt et kultprodukt som få vil være foruten.

NYX vil være tilgjengelig i nettbutikk fra februar 2016. Merket kommer i butikk fra april 2016. På nettsidene deres finnes det mer informasjon i mellomtiden.