NCA – årets vinnere!

Ole Henriksen og Define RÅ kapret to priser hver under gårsdagens store kåring for bransjen – Norwegian Cosmetic Award (NCA).

Vinnerne ble kåret av en fagjury med tilknytning til bransjen, blant annet fra detaljhandelen. Og det er tydelig at Ole Henriksens øyekrem Banana Bright Eye Crème, fra E. Sæther AS, har fått en panglansering på det norske markedet!

Kåringen gikk av stabelen på Edderkoppen Scene i Oslo, og med vokalisten og programlederen Atle Pettersen som konferansier.

Her er kveldens vinnere og juryens begrunnelser:

Kroppspleie – bred distribusjon: Cosmica Caring Shower Oil

Dette produktet ble tatt imot med åpne armer av juryen – helt fantastisk. I påføring, opplevelse og effekt har produktet vist seg å levere på sine løfter. Produktet har tatt segmentet med storm og gitt en solid boost og god kategorivekst. Dette er et produkt som effektivt rengjør, gir en fantastisk følelse på huden og etterlater den myk og fuktet i lang tid etter bruk – uten å føles fet selv med sin oljebaserte formulering. En bestselger som blir solgt igjen og igjen og igjen…

2. plassen gikk til Palmolive Aroma Oil So Luminous og 3. plassen til Piz Buin After Sun Instant Relief Mist Spray.

Kroppspleie – selektiv distribusjon: Clarins Body-Smoothing Moisture Milk

Vi nordboere er dessverre godt kjent med kaldt og tørt klima og behøver derfor ekstra mye fukt! Vinneren av denne kategorien holder hva den lover, og med Aloe vera-ekstrakt tilfører den huden langvarig fuktighet og etterlater huden med en myk og silkeglatt følelse. Produktet har også en herlig subtil duft av neroli som gjør at du kommer til å kjøpe dette produktet om og om igjen.

Hudpleie – bred distribusjon: La Roche-Posay Hyalu B5 serum

Vinneren har tilpasset seg markedet og målgruppens ønsker og behov på en ny og fantastisk måte. I et segment preget av det veldig kosmetiske og i sterk konkurranse med store aktører klarte dette produktet å gjøre seg bemerket og bidrar til flott kategorivekst. Designet er rent, lekkert, klinisk og gir umiddelbart assosiasjoner til kanalen det selges i. Produktet hevder å levere på fukt og oppstramming, samt gi glød og fylde – et vidunderprodukt som evner å også favne de med den mest sensitive huden.

2. plassen gikk til Vichy Liftactiv Collagen Specialist og 3. plassen til Cosmica Pure Glow.

Hudpleie – selektiv distribusjon: Ole Henriksen Banana Bright Eye Crème

Årets vinnerprodukt både strammer opp og gir rikelig med fukt til huden. Samtidig har det en lett og luftig konsistens som gjør at makeup blir lettere å lette og sitter bedre gjennom dagen! Selv om årets vinnerprodukt gav handelen hodebry på grunn av hyppige utsolgt-situasjoner, er det ingen tvil om at dette fantastiske produktet har tatt markedet med storm og har bidratt til vekst i kategorien.

2. plassen gikk til Elizabeth Arden Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night Serum og 3. plassen gikk til Sensai Cellular Performance Extra Intensive 10 min. Revitalising Pads.

Herreprodukt: Clinique for Men Super Energizer

Hvem vil ikke ha en frisk og mindre stresset hud, en hud full av fukt og beskyttelse mot forurensning støv og pollen. Dette produktet innfrir på alle punkter. Et friskt tilskudd til herrekategorien, med en flakong som oser energi. Og som skiller seg ut i hyllene.

2. plassen gikk til Clarins Hydra-Sculpt Resculpting Perfector og 3. plassen til Vichy Homme Deo Shirt Protection 48h.

Design: Guerlain Rouge G

Noen produkter er så vakre at de må få ligge framme til enhver tid. Vinneren av kategorien «Årets design» er et slik produkt. Vi har den med oss i vesken, lar den ligge framme på stuebordet eller foran speilet bare for å se på de vakre linjene og den gjennomførte designet! Og vi speiler oss i det lille utsøkte speilet hver gang vi legger på et nytt lag med leppestift – juryen var helt enstemmig.

2. plassen gikk til Shiseido Daiya Fude Face Duo og 3. plassen til Calvin Klein Woman.

Hårprodukt: Define RÅ

Denne hårpleieserien svarer i aller høyeste grad på dagens trend. Blant annet naturlige ingredienser, vegansk merket, svanemerket og har også resirkulert og resirkulerbar emballasje. De naturlige ingrediensene har dokumentert effekt på hår og hodebunn.

2. plassen gikk til Elvital Dream Length og 3. plassen til Eleni & Chris ScandiMin The Blonde Collection.

Annonse: Define RÅ

Når et produkt følges av en annonse, som ikke bare kommuniserer hva som er unikt bra med produktene den er laget for – men også vekker deilige nostalgiske følelser samtidig som den treffer tidsånden perfekt, vel da har du et kinderegg av en annonse som treffer på samtlige kriterier!

Årets vekstpris dagligvare: Dr. Greve innen kategorien hudpleie

Helse- og skjønnhetskategoriene i dagligvare opplever sterk konkurranse. Til tross for dette øker årets vekstprisvinner med 14,3 millioner i 2018 (46,8 %). Merket har 23,7 % av hudpleiemarkedet i dagligvare, og øker med 8 % poeng mot i fjor.

Hårprodukt profesjonell pleie: Kérastase Extentioniste

Vinneren er en serie som hjelper deg med å få det håret du ønsker deg. Produktene inneholder ingredienser som penetrerer hårfiberet for gjenoppbyggelse og forsegler håret fra rot til spiss. Andre ingredienser i produktene har en beskyttende effekt på hårfiberet og sikrer et sunt miljø i hodebunnen. Denne sammensetningen bidrar til at du oppnår sterke og motstandskraftige hårlengder, og at du får et langt, sunt og vakkert hår.

2. plassen gikk til Bumble and bumble Thickening Go Big Treatment og 3. plassen til Redken Brews. 

Hårprodukt profesjonell styling: Bumble and bumble Thickening Great Body Blow Dry Cream

Vinneren er et produkt som raskt blir en naturlig ingrediens i din daglige hårstylingrutine, og som hjelper deg å ta hårstylingen din til nye høyder. Produktet er basert på Emblica-teknologi som tar for seg hvert hårstrå og fyller det med massivt volum, glans og styrke, samtidig som det beskytter håret mot de ødeleggende effektene av varme og kjemiske behandlinger.

2. plassen gikk til Sebastian Effortless Shaper ID  og 3. plassen til Redken Brews.

Reklamefilm: Dr. Greve Sensitiv

Vinneren av årets reklamefilm er tro mot produktene den skal reklamere for. Den er laget i samme ånd, og kommuniserer på en måte som oppleves ærlig og tydelig på hva som gjør disse produktene unike. Den har et enkelt og klart budskap, er tro mot konseptet og oppleves som frisk, naturlig og ekte, og frister kjøperen til å prøve produktene.

2. plassen gikk til Cosmetica Pure Glow og 3. plassen til Define RÅ.

Makeup – selektiv distribusjon: IT Cosmetics Your Skin But Better CC+ Cream SPF 50+

Vinneren av denne kategorien ble en stor favoritt blant juryen. Dette multivirkende produktet som leverer 7 produkter i ett, hjelper deg ikke bare å vise deg fra din beste side, den hjelper også til at din hud forbedrer seg over tid og beskytter deg mot solens stråler. Lovordene fra kundene hagler over dette nye produktet som fra starten av har blitt en salgssuksess!

2. plassen gikk til Sensai Highlighting Concealer og 3. plassen til Amberly Cosmetics Singularity Kit.

Makeup – bred distribusjon: IsaDora Blush Stick’n Brush

Multi-use produkter er ofte populære både hos kunder og forhandlere. Årets vinnerprodukt er praktisk å anvende og gir et fint resultat på alle hudtyper. Produktet er perfekt å ha med på farten med sin innebygde børste. Det er enn bare en blush, det kan også benyttes til øyne og lepper.

2. plassen gikk til NYX Professional Makeup Honey Dew Me Up og 3. plassen til L’Oréal Paris Unlimited.

Dameduft: Chloé Nomade

Årets dameduft tar deg med ut på nye eventyr. Med duftnoter fra mirabella-plommer og eikemose får juicen en uimotståelig karakter. Flakongen bringer deg tilbake til røttene av motehuset og har gitt hele merkevaren et etterlengtet løft.

2. plassen gikk til Giorgio Armani Si Passione  og 3. plassen til Versace Dylan Blue Pour Femme.

Herreduft: Prada Luna Rosa Black

Denne duften setter prikken over i-en på kveldens antrekk.
Når festantrekket kommer på er denne duften uunnværlig.
Med ingredienser som Bergamot og Patcholie gir den duften et maskulint uttrykk og karakter. Og i kombinasjon med en base av Musk, blir dette en uimotståelig og forførende duft.

Årets lansering: Ole Henriksen Banana Bright Eye Crème

I løpet av året som har gått har det vært mange fine lanseringer. Men det er en av lanseringene som har fått ekstra mye oppmerksomhet av juryen. Etterspørselen har vært enorm og resultert i at produktet ble utsolgt over hele landet og hos alle aktører. Vinneren av årets lansering holder det den lover, og i våre hektiske liv er dette et produkt som får oss til å se lysere på hverdagen.

2. plassen gikk til Redken Brews og 3. plassen til Kérastase Extentioniste.

NCA hederspris: Elizabeth Arden Ceramide Capsules

Produkter kommer og produkter går, men noen favoritter vil heldigvis bestå. Årets hederspris går til et produkt som i årevis har holdt seg på topp! Det har stadig vært like aktuelt for både kunder og handelen, og har stått imot nylanseringer og innovasjoner fra alle hold. Kunder over hele landet har lagt sin elsk på disse små vidunderne som gir en unik følelse av luksus og velvære hver gang man åpner en liten kapsel og påfører det fuktgivende serumet på huden.

Foto: Pexels og produsentene