Foryngende plasma-flash

Purebeau Fibroblast er en ny og spennende behandling som strammer huden og fjerner arr og rynker ved hjelp av en såkalt «plasma flash».

Det finnes også andre varianter av behandlingen, som gjerne har ordet «plasma» i navnet.

– Fibroblast kan sammenliknes med laser, og er for de som vurderer om neste steg er å gå til kirurg. Det er en overflatebehandling, men gir gode resultater, sier Stine Knutsen fra Kompetanseklinikken, som holder sertifiseringskurs i samarbeid med leverandøren Beauty Products.

Man jobber på hver side av rynkene, slik at huden trekker seg sammen og får et løft.
De små, brune prikkene viser hvor «plasma flashen» har vært i kontakt med huden.

Behandlingen er et alternativ til både nåler og skalpell. Man gjør bruk av en elektrode som produserer en såkalt «plasma flash», som minner om en liten gnist. Lyset ledes fra elektroden til huden, som trekker seg sammen og fordamper.

Man skaper et sår, en kontrollert og liten skade på huden. Dermed starter hudens egen regenereringsprosess, og kollagen og elastin kommer til.

– Det dannes små sår og skurver i det øverste hudlaget. De faller av etter fem til sju dager, men kan dekkes med sminke. Huden leges fort, og man er tilbake i jobb mye raskere enn om man for eksempel skulle tatt en øyelokkoperasjon. Blir ikke «løftet» godt nok, kan man ta to-tre behandlinger, sier Hanne Westgaard fra Beauty Products.

Hun forklarer at kunden vil se en umiddelbar forbedring ved at vevet hever seg. Etter et par dager vil det synke litt, før regenereringen kommer i gang og det løfter seg igjen.

Det er viktig å ikke pille på huden etter behandlingen. I tillegg er det viktig for resultatet hvordan kunden etterbehandler huden hjemme.

– Man må se på dette som en brannskade. Men selv om behandlingen kan virke dramatisk, foregår den oppå huden, i motsetning til tatovering, microneedling og Skinpen, som stikker dypere, sier Hanne Westgaard.

Foto: Pexels og Kristine Rødland