Cosmetic Group konkurs

Cosmetic Group, som står bak kosmetikkjedene Vita og Loco, har levert konkursbegjæring til Oslo Byfogdembete. Til sammen berøres 1300 ansatte av konkursen, som får konsekvenser for samtlige butikker i kjedene Vita og Loco.

«Varehandelen i Norge er i rask endring, og kosmetikkjedene Vita og Loco har opplevd svakere vekst og fallende lønnsomhet. Cosmetic Group har jobbet iherdig for å snu trenden og øke konkurransekraften,» heter det i en pressemelding fra selskapet.

Styret i Cosmetic Group as har nå konkludert med at forutsetningene for videre drift ikke lenger er tilstede.

«Dette vil berøre kjedene Vita og Loco, med 300 ansatte ved hovedkontoret i Oslo og logistikkvirksomheten i Mjøndalen, samt i de 23 egeneide Loco-butikkene. I tillegg rammes driften i 207 franchisedrevne Vita-butikker i hele Norge med i alt 1000 ansatte. Cosmetic Group as hadde i 2018 en omsetning på 1,35 milliarder kroner», skriver selskapet i pressemeldingen.

De trekker frem den endrede konkurransesituasjonen som en bidragende faktor.

«Detaljhandelen og kosmetikkbransjen er påvirket av endrede kundebehov og økt konkurranse fra e-handel og lavpriskjeder. Det siste året har vi reposisjonert Vita, etablert lavpriskonseptet Loco, samt intensivert satsingen på netthandel og digitalisering. Hele organisasjonen har jobbet intensivt for å snu utviklingen, men nå må vi dessverre konstatere at vi ikke fikk det til i tide.» 

Foto: Pexels