Brandon Truaxe er død

Deciems grunnlegger og tidligere administrerende direktør, Brandon Truaxe, er død, bare 40 år gammel. Dette skriver bransjemagasinet Cosmetics Business.

Brandon Truaxe blir omtalt som et kreativt geni. Han var av iransk opprinnelse, men bosatt i Canada, og er kanskje mest kjent for å ha skapt hudpleiemerket The Ordinary.

Det tilbyr effektive produkter til svært tilgjengelige priser, og ble lansert på det norske markedet av Dermanor i fjor.

Truaxe har en bakgrunn innen data og informatikk, men grunnla hudpleiemerket Euoko i 2002 sammen med Julio Torres. Etter å ha solgt dette luksusmerket i 2011, lanserte han Indeed Labs, best kjent for produktet Nanoblur.

I 2013 grunnla han Deciem, som nå har 42 butikker verden over. Selskapet er deleid av Estée Lauder Companies (ELC), som kjøpte 27 prosent i 2017.

Forretningsmessig går det bra, men den siste tiden har likevel vært turbulent for Deciem. Truaxe kom i 2018 med en rekke kontroversielle utspill i sosiale medier, og fikk på grunn av dette mye negativ oppmerksomhet.

Da han i høst også stengte ned butikker gikk ELC rettens vei for å få ham fjernet fra sin stilling, og han ble kastet ut av selskapet 12. oktober 2018.