Svanemerket sminke

Det nye, danske merket Miild lanserer verdens første svanemerkede sminkeserie.

Nesten hver tredje danske ønsker flere miljømerkede sminke-produkter. Det viser en undersøkelse YouGov gjennomførte for Miljømerking Danmark i januar 2017.

Tilbudet har til nå vært lik null, men nå har Miild sertifisert både pudder, øyenskygger og concealere – i alt 18 produkter.

– Endelig kommer det svanemerket sminke! Dette er nemlig noe forbrukere ofte har etterlyst i møte med oss. Mange vil gjerne kjenne seg like trygge når de kjøper sminke, som når de kjøper hudkremer og såper. Nå håper vi det ikke er lenge til vi kan få tak i disse produktene i Norge, sier Anne-Grethe Henriksen, markeds- og kommunikasjonssjef i Svanemerket.

Bak det nye sminkemerket Miild står Tanja Gregersen og Tine Svendsen. To unge, danske makeup-artister som begge har opplevd allergi i forbindelse med bruk av sminke.

Alle Miilds produkter er parfymefrie, og de inneholder få og rene ingredienser. For eksempel inneholder de verken ingredienser som er på EUs liste over stoffer som er mistenkt for å være hormonforstyrrende, eller konserveringsmidler som er klassifisert som allergifremkallende.

Miilds produkter er ennå ikke tilgjengelige i Norge, men kan blant annet kjøpes på Matas i Danmark.

Mer informasjon finner du på miild.dk.