Vinnerne av NCA 2018

Dameduften Gucci Bloom ble kåret til vinner i to kategorier under Norwegian Cosmetic Award (NCA), som ble arrangert på Latter tirsdag kveld.

Det blomstrete annonsebildet (over) vant prisen for Årets annonse, mens duften ble Årets dameduft. I tillegg kom Gucci Bloom på andreplass i kategorien Årets lansering, som ble vunnet av SKIN Camilla Pihl.

Et annet merke som gjorde det skarpt var Sensai, som vant pris i både makeup- og hudpleiekategorien. Her er kveldens vinnere og juryens begrunnelser:

Hudpleie – selektiv distribusjon: Sensai Extra Intensive Eye Cream

Årets vinnerprodukt ble utropt til «en juvel i sortimentet» av juryens medlemmer. Produktet gir en luksuriøs følelse og gir umiddelbart synlige resultater. Kvaliteten på dette produktet vil trolig tilfredsstille enhver kvinnes forventninger, selv de mest krevende blant oss. Den tynne, fine huden vi har rundt øynene trenger ekstra god pleie og det får den definitivt med årets vinner.

2. plassen gikk til Sisley Black Rose Skin Infusion Cream og 3. plassen til Kiehl’s Calendula & Aloe Soothing Hydration Masque.

Hudpleie – bred distribusjon: SKIN Camilla Pihl (serie)

Vinneren i denne kategorien har begeistret juryen med nydelige produkter av høy kvalitet og imponerende salgstall over disk. Kunder i alle aldre har funnet veien til butikk for å kjøpe hudpleieproduktene, som har vært spesielt populære for kvinner i alderen 15-40. Produktene er innovative og pleiende, gir gode resultater og er lekre på baderomshyllen. Det er veldig hyggelig å gratulere en nykommer i bransjen som årets vinner!

2. plassen gikk til Emma S Treatment Overnight Repair Mask og 3. plassen til Vichy Minéral 89 Booster.

Design: Tiffany & Co.

Å utforme emballasjen til et produkt handler om mye mer enn innpakning. Gjøres det riktig bidrar det til å gi produktet en ekstra dimensjon. Årets vinner har laget en utrolig vakker innpakning og presentasjon av produktet, og klarer i tillegg å forvalte og videreføre en av verdens mest ikoniske merkevarer. Juryen elsker flakongen, esken og helheten – som umiddelbart gir oss lyst til å reise til New York og spise frokost på … Tiffany’s.

2. plassen gikk til Twilly d’ Hermès og 3. plassen til Smith & Cult Top Coat – Above It All.

Hårprodukt/serie: L’Oréal Paris Colorista

Ved hjelp av sterke personligheter som fronter merket digitalt har også juryen latt seg imponere! Serien inneholder alt fra quick fix av håret for en dag til permanent farging. Konseptet består av trendy, sterke og uforpliktende farger som alle kan leke med. Juryen var ikke i tvil.

2. plassen gikk til Batiste Rose Gold Dry Shampoo og 3. plassen til L’Oréal Paris Botanicals Fresh Care.

Hårprodukt/serie profesjonell styling: Bumble and bumble prêt-à-powder très invisible

Vi søker utrettelig etter produktene som kan redde oss fra dårlige hårdager. Og vinneren i kategorien årets stylingprodukt gjør nettopp det! Juryen har blitt avhengig av å ha denne på baderomshylla, og vi spår at veldig mange andre også kommer til å bli det. Det er intet mindre enn den beste tørrsjampoen vi noensinne har prøvd.

2. plassen gikk til Kevin Murphy Bedroom Hair og 3. plassen til R+Co Trophy og Sail (serie).

Hårprodukt/serie profesjonell pleie: Kérastase Aura Botanica (serie)

Vinneren i denne kategorien er en fantastisk serie som lykkes med å kombinere luksus, innovasjon og bærekraft. Dette er produkter som gir øyeblikk av ren velvære hjemme.
98% av ingrediensene i produktene er av naturlig opprinnelse, kommer fra et ansvarlig innkjøpsprogram og produktene er pakket i 100% resirkulerbar plast. Det betyr at serien oppleves som både eksklusiv og grønn.

2. plassen gikk til Wella Fusion (serie) og 3. plassen til Sebastian Twisted Elastic (serie).

Makeup – selektiv distribusjon: Sensai Luminous Sheer Foundation, Sensai Translucent Loose Powder, Sensai Flawless Satin Foundation og Sensai Glowing Base

I denne kategorien var det mange valg av luksuriøse og delikate produkter og juryen har virkelig latt seg begeistre! Et merke utmerket seg og når man lanserer fire produkter som gir deg det perfekte grunnlag for jevn hudtone, lang holdbarhet og den ultimate glød, ja da er jo oppskriften komplett. 

2. plassen gikk til Urban Decay Naked HEAT Palette og 3. plassen til Smashbox Photo Finish Primerizer.

Makeup – bred distribusjon: L’Oréal Paris Paradise Extatic Mascara

Et blikk kan si mer enn 1000 ord og den perfekte mascara kan sende vippene til himmels og smelte mangt et hjerte 😉 og denne mascaraen ble juryen absolutt begeistret for!

2. plassen gikk til IsaDora Foundation Color Blender og 3. plassen til NYX Professional Makeup Total Control Drop Foundation.

Herreprodukt: L’Oréal Paris Men Expert Shower

Produktene har løftet denne kategorien gjennom bred listing i markedet. Serien er tilpasset ulike behov fra sensitiv hud til oppkvikkende effekt og alt-i-ett produkt og består av fire produkter. Produktene er meget anvendelige for dagens moderne mann og passer til ulike anledninger.

2. plassen gikk til Eleni & Chris Power Paste og 3. plassen til Aveda Men Pure-Formance Thickening Paste.

Kroppspleie – selektiv distribusjon: Kiehl’s Creme de Corps Nourishing Dry Body Oil

Dette produktet ble en favoritt hos juryen. I påføring, opplevelse og ikke minst effekt har produktet vist seg å levere på sine løfter. Med en praktisk spray doseres produktet enkelt og i riktig mengde. På tross av sin fete konsistens trekker produktet overraskende raskt inn i huden og etterlater en nydelig duft. Dette er et produkt du kjøper igjen og igjen.

Kroppspleie – bred distribusjon: La Roche-Posay Lipikar Stick AP+

Dette produktet leverer uten tvil på effekt og etterlengtet lindring for brukergruppen, som ofte er barn. Nyhetslanseringer innenfor dette segmentet er ikke de som alltid får mest oppmerksomhet, men er viktige og ikke minst svært etterlengtet av målgruppen. Produktet har gitt en solid vekst i sitt segment. Den smarte administrasjonsmetoden i form av en stift gjør også påføring og bruk enkel og renslig. Produktet hevder å redusere kløe og irritasjon på tørre hudområder og juryen mener produktet leverer svært godt på disse påstandene.

2. plassen gikk til Emma S Deodorant soft colour og 3. plassen til Swiss Clinic Hand Dry Mask.

Herreduft: Tom Ford Noir Anthracite

Priset för årets herrdoft går till en maskulin och förförisk doft som blev en klar favorit hos juryn. Kryddiga noter som möter mörkt trä ger doften en exklusiv och härlig känsla. En självklar kvällsdoft i mannens doftgarderob!

2. plassen gikk til Emporio Armani Stronger With You og 3. plassen til Hugo Boss Bottled Tonic.

Dameduft: Gucci Bloom

Priset för årets damdoft går till en mjuk och feminin doft som väcker minnen om en sommaräng. Med doftnoter av naturlig tuberose och jasmin har doften blivit en stark ny pelare inom varumärket!

2. plassen gikk til Elizabeth Arden White Tea og 3. plassen til Carolina Herrera Good Girl.

Annonse: Gucci Bloom

Mangfold – skjønnhet – fargerikt og moderne er stikkord for årets vinner av Annonseprisen. Dette produktet treffer den moderne kvinnen med en annonse som stråler av individuell skjønnhet. Med bruk av naturlige farger og et hav av blomster gir annonsen en atmosfære som trigger sansene. 

2. plassen gikk til Twilly d’ Hermès og 3. plassen til Treningskampanje Batiste.

Reklamefilm: L’Oréal Paris True Match Foundation

Dette er en reklamefilm som klarer å formidle et flott budskap. Å beholde sin egen identitet er kjerneverdier for produktet – vær stolt av den du er. Skinn og vær deg selv. En film hvor ekte mennesker og ekte historier fortelles.

2. plassen gikk til Eleni & Chris Style Paste og 3. plassen til Sunsilk Minerals (serie).

Årets lansering: SKIN Camilla Pihl

Det har vært mange gode lanseringer innenfor ulike kategorier i året som gikk. Mange leverandører har levert vellykkede lanseringer og har skapt høy oppmerksomhet og gode salgstall. Det er allikevel én lansering juryen har lagt spesielt merke til:
Lanseringen har skapt en storm av oppmerksomhet og interesse blant kundene. Den har til tider dominert sosiale medier og har skapt salgsrekorder, utsolgtsituasjoner og ventelister over hele landet. Sjeldent har juryen vært vitne til lignende salgssuksess.
Kvinnen bak suksessen er en av landets mest aktuelle influencere og hun har igjen klart å ta Norge med storm!

2. plassen gikk til Gucci Bloom og 3. plassen til Elizabeth Arden White Tea-serien.

Årets vekstpris dagligvare: Nivea innen kategorien solkrem

Årets vinner har en vekst på 14 millioner fra 2016 til 2017. Vinneren har doblet sin vekst i samme periode og økt sin verdiandel med 28%.

NCA hederspris: Baby Foot

Hedersprisen går i år til et produkt som når det kom på det norske marked var ansett som en liten revolusjon og man trodde ikke på effekten før man hadde prøvd det. Produktet inneholder kraftfulle naturlige ingredienser og er meget effektivt. Prosessen foregår over flere dager og er kanskje en av de “ekleste”, men når den er ferdig, får du deilig, barnemyk hud (eventuelt barnemyke føtter, men da avsløres vinneren ganske lett). Menn og kvinner sverger til produktet særlig før sommersesongen er i gang. Produktet har overlevd i et utfordrende marked og suksessen må nok også tilskrives personene som jobber med merkevaren. En liten leverandør med stor stå på vilje og ekstremt god service og kunnskap.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Prisdryss for Camilla Pihl

Influenceren Camilla Pihl hanket inn to gjeve priser for den nye hudpleieserien SKIN Camilla Pihl under gårsdagens Norwegian Cosmetic Award (NCA).

Prisutdelingen arrangeres årlig av bransjeorganisasjonen Kosmetikkleverandørenes forening (KLF).

SKIN Camilla Pihl er utviklet sammen med et team fra Elle Basic, og de har begeistret juryen med nydelige produkter av høy kvalitet og imponerende salgstall over disk.

SKIN Camilla Pihl ble kåret til Årets hudpleie i bred distribusjon. I tillegg ble den kåret til Årets lansering, en kategori som var ny av året.

Mange leverandører har levert vellykkede lanseringer som har skapt høy oppmerksomhet og gode salgstall.

– Det er allikevel én lansering som juryen har lagt spesielt merke til: Den har skapt en storm av oppmerksomhet og interesse blant kundene. Den har til tider dominert sosiale medier, og skapt salgsrekorder, utsolgtsituasjoner og ventelister over hele landet. Sjelden har juryen vært vitne til en lignende salgssuksess, uttalte juryleder Finn Rasmussen, som er administrerende direktør i KLF.

Camilla Pihl er en av landets mest aktuelle influencere, og med SKIN Camilla Pihl har hun igjen klart å ta Norge med storm!

Hudpleieproduktene til Camilla Pihl selges eksklusivt i VITA, VITA Exclusive og VITA.no.

På bildet ser vi Camilla Pihl flankert av teamet fra Elle Basic, samt Ari Behn som var konferansier under NCA. Juryleder Finn Rasmussen ser vi helt til høyre.

Vi kommer til å vise flere bilder fra NCA i neste utgave av KOSMETIKK, så det er bare å glede seg!

Foto: Jarle Nyttingnes/KLF

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Douglas melder oppbud

Den tyske skjønnhetsgiganten etablerte seg i Norge for å teste ut et nyskapende omnikanal-konsept, der nett og butikk skulle fremstå som en samkjørt enhet.

Nå har selskapet meldt oppbud, skriver hegnar.no og e24.no i dag.

Med mer enn 2400 butikker i 19 land, er Douglas en av Europas største skjønnhetskjeder.

I Norge omsatte Douglas sminke og skjønnhetsprodukter for 47,5 millioner kroner i 2016, og endte med et negativt driftsresultat på 12,7 millioner kroner. Regnskap for 2017 er ikke levert.

Ehandel.com skrev i høst at selskapet hadde tapt nesten 50 millioner kroner siden oppstarten i  Norge i 2015. Planen var på sikt å åpne flere store parfymerier i Norge, samt å ekspandere til Sverige og Danmark.

Butikken i Bogstadveien ble kjent for å ta i bruk innovative tekniske løsninger, og skal ifølge bobestyrer holde åpent inntil videre.

Selskapet endret i november 2017 navn fra Douglas Nordic AS til DN Nordic AS, og har 28 ansatte som rammes av konkursen. Daglig leder var bransjenestoren Thor Hauge.

Foto: Douglas Nordic

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Hete håraccessoirer

90-tallets håraccessoirer er tilbake – og er hetere enn noensinne.

Hårbånd og scrunchies er blant vårens viktigste nyheter for håret. Looken er basert på motebloggernes favoritter, og kan enkelt oppdateres til hverdag og fest.

Supercomeback for 90-tallets hårfavoritter! Scrunchie fra Marc by Marc Jacobs.

En annen enkel måte å ordne håret på, er å sette en hårspenne på hver side. Dette har vi blant annet sett hos Versace. Hårets tekstur kan være naturlig, mens man lar spennene gjøre looken.

Hårspenner gjør looken hos Versace.

Bånd og skjerf i håret er hot som aldri før!

Temperley London og Moroccanoil viste en sofistikert vri på trenden under SS18-visningen, med skjerf som matchet resten av antrekket. Looken var inspirert av kvinnene på den franske rivieraen og deres uanstrengte eleganse.

Antonio Corral Calero/Moroccanoil står bak hårstylingen til Temperley London.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Bergen Beauty 2018

Bergen fikk i fjor sin egen skjønnhetsmesse, Bergen Beauty, etablert av Bettina Beyer fra Beyer Gruppen AS (bildet).

Med Jan Thomas som konferansier, fylte hun Grieghallen med rundt 70 påmeldte bedrifter. I år utvider hun konseptet med én dag, og inviterer til messe 19. – 21. oktober.

Bergen Beauty byr på en miks av leverandører, salonger og klinikker, og henvender seg til både bransjefolk og forbrukere.

– Nytt i år er at vi skal ha en fagdag på fredagen, der vi skal sette sammen et godt program som er tilrettelagt for bransjen. Det blir mye hår, for det er såpass stort at vi treffer mange, pluss selvfølgelig hudpleie og makeup, forteller hun.

– Vi ønsker å tilby Bergen en storslått arena innen helse, hår og skjønnhet, sier Bettina Beyer.

Jan Thomas og Sophie Elise var trekkplastre på messen i fjor, men Bettina Beyer ønsker nå litt mer tyngde både på fagdagen og på selve messen.

– Vi vil ha fokus på nyheter og trender, gi kunnskap og inspirasjon. Derfor jobber vi med å finne fram til nye og litt uvanlige utstillere, som man ikke så ofte ser på messer. For eksempel MAC Cosmetics, som var med i fjor, sier hun.

Foto: Karoline Forselius

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

The Ordinary – nå i Norge

Rimelige og potente formuleringer i enkle apotekflasker. Det er essensen av The Ordinary. Varemerket kommer fra Deciem, og lanseres nå av Dermanor.

– Foreløpig blir det kun et lite utvalg hos Douglas i Bogstadveien og Koch i Stavanger og Sandnes, men det vil komme flere produkter og forhandlere etter hvert, sier Anne Gabrielsen, som jobber for Dermanor.

Men selv om serien heter The Ordinary, er den defintivt noe utenom det vanlige. Hvor finner du ellers rene, aktive og potente produkter til godt under hundrelappen?

Sortimentet gjør det mulig å sette sammen en «hudpleiegarderobe» med hyaluronsyre, C-vitamin, syrer og retinoider i forskjellige styrkegrader – alt etter hva du har behov for.

Et team av biokjemikere utvikler alle Deciems varemerker, og siden grunnleggeren Brandon Truaxe ønsker originalitet i formuleringene, ansetter han gjerne folk som ikke har erfaring fra skjønnhetsbransjen fra før.

En biokjemiker som har jobbet lenge i bransjen, er ofte vant til å lage produkter ut fra en markedsføringsplan, og trenger ikke være spesielt innovativ eller oppfinnsom, mener Truaxe.

Dermanor lanserte i høst varemerket Niod, som også kommer fra Deciem, og selges inn til hudpleieklinikker.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail