Kategoriarkiv: Hår

Mr. Smith + Oslo Runway

Når Oslo Runway SS19 går av stabelen 14. til 16 august, er det luksuriøse hårpleiemerket Mr. Smith med som sponsor.

Merket er skapt av mor-og-sønn-teamet  David Justin og Freda Rossidis (bildet), og ble lansert i Norge i oktober 2017 av Frends AS.

Freda Rossidis er en kjent hårstylist, og Mr. Smith jobber internasjonalt under moteukene i New York, Paris, Milano og London. Dette blir første gang merket involverer seg i en norsk mote-happening.

– Vi er ekstremt stolte av å få levere hårprodukter til Oslo Runway. Merket har fått en god mottakelse i Norge, og dette vil være med på å plassere oss der vi ønsker, sier eier og gründer av Mr. Smith, David Rossidis.

OSLO RUNWAY SS19

14. august får vi visninger av Cathrine Hammel, Anne Karine Thorbjørnsen, Cala Jade, Epilogue, byTiMo og IBEN. Dagen etter følger Moiré, Line of Oslo, Pia Tjelta presentert av Promenaden Fashion District og Michael Olestad før FWSS avslutter.

– Sesongens program viser bredden av norsk design og består av sterke brands med internasjonalt potensiale, sier leder for Oslo Runway, Ditte Kristensen, i en pressemelding.

Oslo Runway avsluttes torsdag med Bik Bok Runway Award, der en designer har mulighet til å vinne 100 000 kroner for å jobbe med en ny kolleksjon.

Foto: Hanne Erøy/MIO Media

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Moroccanoil feirer 10 år

Eventyret om Moroccanoil startet for 10 år siden, da grunnleggeren Carmen Tal var på familiebesøk i Israel og fikk ødelagt håret sitt under en fargebehandling.

Hun prøvde en lokal olje på en liten salong i Tel Aviv, og ble forbauset over at håret gjenvant glansen på et blunk.

Carmen Tal er en av Moroccanoils grunnleggere.

Sammen med sin daværende ektemann bestemte hun seg for at hemmeligheten om arganoljen måtte deles. De tok produktet med seg hjem til Canada, og sikret seg distribusjonsrettighetene for Nord-Amerika.

Etterhvert kjøpte de også hele selskapet, og slik ble det ikoniske skjønnhetsmerket Moroccanoil til. Det banet vei for en helt ny kategori innen hårpleie – håroljen.

I dag består sortimentet av et bredt utvalg av hår- og kroppsprodukter, alle med innhold av arganolje.

Kroppsproduktene har ikke vært tilgjengelige i Norge –  før nå.

Håndkrem fra Moroccanoil.

Denne sommeren får heldige nordmenn en smakebit med lanseringen av Moroccanoil Hand Cream.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Ny hårpleie fra Australia

Eleven Australia er et nytt og fresh hårpleiemerke som lanseres i Norge av Verdant.

Det ble etablert i 2011 av den kjente hårstylisten og salongeieren Joey Scandizzo, som innså at det var behov for effektive hårprodukter som var lette for forbrukerne å forstå.

En annen nøkkelperson i teamet er den erfarne beauty-fotografen Andrew O’Toole, som sørger for helproft markedsmateriell.

Serien er basert på lette og naturlige ingredienser, og består av 27 pleie- og stylingprodukter samt noen kroppsprodukter. Miracle Hair Treatment var det første produktet som ble lansert.

– Hårpleie trenger ikke å være avansert, det trenger bare å virke!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Guy Tang Live!

Søndag 27. mai braker det løs i Oslo Konserthus. Da kommer verdens største colorist til Norge.

Med 2,2 millioner følgere på Instagram og 1,9 subscribers på YouTube er Guy Tang å regne som hårbransjens største «rockestjerne». Sist han var i Norge var i 2016, og 27. mai kommer han tilbake for å presentere sin fargeserie #MyDentity.

– Da jeg vokste opp hadde jeg problemer med å finne min identitet. Jeg visste ikke hvem jeg var og hva jeg ønsket å gjøre i livet. Det var ikke før jeg ble interessert i frisørfaget at jeg fant min retning – og det reddet virkelig livet mitt, sier Guy Tang.

Han skapte #MyDentity fordi han ville skreddersy fargene vi alle drømmer om – farger som ikke finnes i andre serier.

– Jeg ville skape en fargeserie som gir tilbake begeistringen for faget vårt. Men mest av alt vil jeg skape et samfunn som gir makt til alle #hairbesties og lar oss finne vår identitet – for når du vet hvem du er, har du motet til å gjøre alt du drømmer om, forteller Guy Tang.

Motebildet har florert av granny grey, rosegold og lavendelfargede hår, og det er gjerne Guy Tangs bilder kunden tar med til frisøren for å vise hvilken fashionfarge de vil ha i håret.

Foto: Guy Tang

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Hete håraccessoirer

90-tallets håraccessoirer er tilbake – og er hetere enn noensinne.

Hårbånd og scrunchies er blant vårens viktigste nyheter for håret. Looken er basert på motebloggernes favoritter, og kan enkelt oppdateres til hverdag og fest.

Supercomeback for 90-tallets hårfavoritter! Scrunchie fra Marc by Marc Jacobs.

En annen enkel måte å ordne håret på, er å sette en hårspenne på hver side. Dette har vi blant annet sett hos Versace. Hårets tekstur kan være naturlig, mens man lar spennene gjøre looken.

Hårspenner gjør looken hos Versace.

Bånd og skjerf i håret er hot som aldri før!

Temperley London og Moroccanoil viste en sofistikert vri på trenden under SS18-visningen, med skjerf som matchet resten av antrekket. Looken var inspirert av kvinnene på den franske rivieraen og deres uanstrengte eleganse.

Antonio Corral Calero/Moroccanoil står bak hårstylingen til Temperley London.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Beckham lanserer grooming-brand

L’Oréal letter nå på sløret vedrørende David Beckhams satsning i skjønnhetsbransjen. Mannen som alltid har lekt seg med sitt eget image lanserer groomingmerket House 99 sammen med skjønnhetsgiganten i mars i år.

Beckham forklarer at ordet «House» reflekterer ambisjonen om å bygge et inkluderende fellesskap rundt det nye merket, mens «99» henviser til et viktig år i livet hans.

I 1999 ble han gift, eldstesønnen Brooklyn ble født – og Manchester United vant Champions League og andre gjeve troféer på fotballbanen.

David Beckham er fotballspilleren fra London som ble kjent for å stadig endre på sin look. På grunn av dette fikk han stor påvirkning på den mannlige kulturen, ikke bare i England, men i hele verden. Så snart han kom med en ny sveis, kom guttene i gata med det samme.

House 99 er da også inspirert av barbershop-kulturen, og serien inneholder alt en mann kan ønske seg for å skape en ny look. Ikke bare hårpleieprodukter, men også hudpleie.

David Beckham regnes for å være et av verdens fremste mannlige stilikoner. Nå lanserer han 21 produkter for skjegg, barbering, ansikt, kropp, tatoveringer og hår – som passer alle.

Utsalgsstedene for House 99 vil være KICKS, Fredrik & Louisa, barbershop.no og blivakker.no.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Lettstelt sommerhår

Urbane Collection heter den nye kolleksjonen fra Sassoon Professional, og her får du masse inspirasjon til lettstelt sommerhår.

Modellene er basert på gamle og velprøvde klippeteknikker, men Sassoon mener at vi nå ønsker å vende tilbake til det rene og enkle, både når det gjelder livsstil, mote, sko og hår.

Det skal være vakkert men samtidig funksjonelt.

På det øverste bildet ser du en Box Bob med et kvadratisk snitt, som gir oppmerksomhet til øynene og munnen.

Kolleksjonen rommer også en kul Pixie Cut og en klassisk Bob, se nedenfor.

Pixie Cut-en er kort bak og ved ørene og litt lenger på toppen, og passer bra til en oval ansiktsform.
Bob-frisyren har en trekantform som er lengre i front, og egner seg til brede ansikter da den virker slankende og forlengende.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Verdens første «smarte» hårbørste

Kérastase lanserer sammen med Withings verdens første «smarte» hårbørste. Den har avanserte sensorer som skal skape best mulig kvalitet på håret, og samtidig overvåke effekten av ulike hårpleierutiner.

En medfølgende mobilapp gir ytterligere innsikt, og kommer med produktanbefalinger som hjelper brukeren til bedre hårpleie.

Kérastase er ledende innen profesjonell hårpleie, mens Withings gjør seg bemerket innenfor det revolusjonerende og voksende feltet «Connected Health»: produkter og tjenester som muliggjør et bedre og sunnere liv.

Kérastase Hair Coach Powered by Whitings.
Kérastase Hair Coach Powered by Withings.

Ifølge en rapport fra L’Oréals forskere, kan kraftig børsting forårsake skader på håret, som for eksempel splittede tupper. Kérastase Hair Coach Powered by Withings minimerer risikoen for dette ved hjelp av avanserte sensorer som gir informasjon om kvaliteten på håret og hvordan det blir børstet.

Børsten har nylig fått oppmerksomhet under International CES Innovation Award, men lanseres på markedet midt i 2017 og i Norden fra august.

– Den teknologiske utviklingen forandrer konsumentenes daglige skjønnhetsrutiner, og smarte teknikkenheter har et stort potensiale til å påvirke hvordan vi tar hånd om hud og hår, sier Guive Balooch, Global Vice President for L’Oréals forsknings- og innovasjonsteknologiske Inkubator, som har vært med på prosjektet.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Frends åpner akademi

Frisørleverandøren Frends er i sterk vekst etter oppkjøpet av Frisørpartneren for ett år siden, og har store planer for det nye året.

I 2017 vil de legge enda større vekt på faglig opplæring og oppfølging, og åpner «Frends Akademiet» i Norsk Moteforum på Skøyen i mars.

Det blir et opplæringssenter for alle deres varemerker, der det skal gjennomføres praktiske små og store kurs, teorikurs og større visninger eller show.

Frends vil samarbeide med hotellet vegg i vegg, og tilby helhetlige løsninger som skal gjøre det enkelt for alle å komme til Skøyen på kurs.

Foto: American Crew

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Seminara vinner pris

Angelo Seminara, som er Artistic Director for Davines, ble nylig kåret til British Hairdresser of the Year 2016.

Den prestisjefylte kåringen arrangeres årlig av magasinet Hairdresser Journal, og det er fjerde gang Seminara får denne utmerkelsen.

Han har vært Artistic Director for det naturlige hårpleiemerket Davines siden 2011.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail