Kategoriarkiv: Hår

Guy Tang Live!

Søndag 27. mai braker det løs i Oslo Konserthus. Da kommer verdens største colorist til Norge.

Med 2,2 millioner følgere på Instagram og 1,9 subscribers på YouTube er Guy Tang å regne som hårbransjens største «rockestjerne». Sist han var i Norge var i 2016, og 27. mai kommer han tilbake for å presentere sin fargeserie #MyDentity.

– Da jeg vokste opp hadde jeg problemer med å finne min identitet. Jeg visste ikke hvem jeg var og hva jeg ønsket å gjøre i livet. Det var ikke før jeg ble interessert i frisørfaget at jeg fant min retning – og det reddet virkelig livet mitt, sier Guy Tang.

Han skapte #MyDentity fordi han ville skreddersy fargene vi alle drømmer om – farger som ikke finnes i andre serier.

– Jeg ville skape en fargeserie som gir tilbake begeistringen for faget vårt. Men mest av alt vil jeg skape et samfunn som gir makt til alle #hairbesties og lar oss finne vår identitet – for når du vet hvem du er, har du motet til å gjøre alt du drømmer om, forteller Guy Tang.

Motebildet har florert av granny grey, rosegold og lavendelfargede hår, og det er gjerne Guy Tangs bilder kunden tar med til frisøren for å vise hvilken fashionfarge de vil ha i håret.

Foto: Guy Tang

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Hete håraccessoirer

90-tallets håraccessoirer er tilbake – og er hetere enn noensinne.

Hårbånd og scrunchies er blant vårens viktigste nyheter for håret. Looken er basert på motebloggernes favoritter, og kan enkelt oppdateres til hverdag og fest.

Supercomeback for 90-tallets hårfavoritter! Scrunchie fra Marc by Marc Jacobs.

En annen enkel måte å ordne håret på, er å sette en hårspenne på hver side. Dette har vi blant annet sett hos Versace. Hårets tekstur kan være naturlig, mens man lar spennene gjøre looken.

Hårspenner gjør looken hos Versace.

Bånd og skjerf i håret er hot som aldri før!

Temperley London og Moroccanoil viste en sofistikert vri på trenden under SS18-visningen, med skjerf som matchet resten av antrekket. Looken var inspirert av kvinnene på den franske rivieraen og deres uanstrengte eleganse.

Antonio Corral Calero/Moroccanoil står bak hårstylingen til Temperley London.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Beckham lanserer grooming-brand

L’Oréal letter nå på sløret vedrørende David Beckhams satsning i skjønnhetsbransjen. Mannen som alltid har lekt seg med sitt eget image lanserer groomingmerket House 99 sammen med skjønnhetsgiganten i mars i år.

Beckham forklarer at ordet «House» reflekterer ambisjonen om å bygge et inkluderende fellesskap rundt det nye merket, mens «99» henviser til et viktig år i livet hans.

I 1999 ble han gift, eldstesønnen Brooklyn ble født – og Manchester United vant Champions League og andre gjeve troféer på fotballbanen.

David Beckham er fotballspilleren fra London som ble kjent for å stadig endre på sin look. På grunn av dette fikk han stor påvirkning på den mannlige kulturen, ikke bare i England, men i hele verden. Så snart han kom med en ny sveis, kom guttene i gata med det samme.

House 99 er da også inspirert av barbershop-kulturen, og serien inneholder alt en mann kan ønske seg for å skape en ny look. Ikke bare hårpleieprodukter, men også hudpleie.

David Beckham regnes for å være et av verdens fremste mannlige stilikoner. Nå lanserer han 21 produkter for skjegg, barbering, ansikt, kropp, tatoveringer og hår – som passer alle.

Utsalgsstedene for House 99 vil være KICKS, Fredrik & Louisa, barbershop.no og blivakker.no.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Lettstelt sommerhår

Urbane Collection heter den nye kolleksjonen fra Sassoon Professional, og her får du masse inspirasjon til lettstelt sommerhår.

Modellene er basert på gamle og velprøvde klippeteknikker, men Sassoon mener at vi nå ønsker å vende tilbake til det rene og enkle, både når det gjelder livsstil, mote, sko og hår.

Det skal være vakkert men samtidig funksjonelt.

På det øverste bildet ser du en Box Bob med et kvadratisk snitt, som gir oppmerksomhet til øynene og munnen.

Kolleksjonen rommer også en kul Pixie Cut og en klassisk Bob, se nedenfor.

Pixie Cut-en er kort bak og ved ørene og litt lenger på toppen, og passer bra til en oval ansiktsform.
Bob-frisyren har en trekantform som er lengre i front, og egner seg til brede ansikter da den virker slankende og forlengende.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Verdens første «smarte» hårbørste

Kérastase lanserer sammen med Withings verdens første «smarte» hårbørste. Den har avanserte sensorer som skal skape best mulig kvalitet på håret, og samtidig overvåke effekten av ulike hårpleierutiner.

En medfølgende mobilapp gir ytterligere innsikt, og kommer med produktanbefalinger som hjelper brukeren til bedre hårpleie.

Kérastase er ledende innen profesjonell hårpleie, mens Withings gjør seg bemerket innenfor det revolusjonerende og voksende feltet «Connected Health»: produkter og tjenester som muliggjør et bedre og sunnere liv.

Kérastase Hair Coach Powered by Whitings.
Kérastase Hair Coach Powered by Withings.

Ifølge en rapport fra L’Oréals forskere, kan kraftig børsting forårsake skader på håret, som for eksempel splittede tupper. Kérastase Hair Coach Powered by Withings minimerer risikoen for dette ved hjelp av avanserte sensorer som gir informasjon om kvaliteten på håret og hvordan det blir børstet.

Børsten har nylig fått oppmerksomhet under International CES Innovation Award, men lanseres på markedet midt i 2017 og i Norden fra august.

– Den teknologiske utviklingen forandrer konsumentenes daglige skjønnhetsrutiner, og smarte teknikkenheter har et stort potensiale til å påvirke hvordan vi tar hånd om hud og hår, sier Guive Balooch, Global Vice President for L’Oréals forsknings- og innovasjonsteknologiske Inkubator, som har vært med på prosjektet.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Frends åpner akademi

Frisørleverandøren Frends er i sterk vekst etter oppkjøpet av Frisørpartneren for ett år siden, og har store planer for det nye året.

I 2017 vil de legge enda større vekt på faglig opplæring og oppfølging, og åpner «Frends Akademiet» i Norsk Moteforum på Skøyen i mars.

Det blir et opplæringssenter for alle deres varemerker, der det skal gjennomføres praktiske små og store kurs, teorikurs og større visninger eller show.

Frends vil samarbeide med hotellet vegg i vegg, og tilby helhetlige løsninger som skal gjøre det enkelt for alle å komme til Skøyen på kurs.

Foto: American Crew

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Seminara vinner pris

Angelo Seminara, som er Artistic Director for Davines, ble nylig kåret til British Hairdresser of the Year 2016.

Den prestisjefylte kåringen arrangeres årlig av magasinet Hairdresser Journal, og det er fjerde gang Seminara får denne utmerkelsen.

Han har vært Artistic Director for det naturlige hårpleiemerket Davines siden 2011.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Olaplex saksøker L’Oréal

Den california-baserte gründerbedriften Olaplex saksøker L’Oréal for falsk markedsføring og brudd på patent. Dette skriver avisen Financial Times og flere andre medier.

Olaplex hevder at L’Oréal først var interessert i å kjøpe bedriften.

I forbindelse med kjøpsprosessen skal de ha fått tilgang til markedsstrategien og teknologien som benyttes i Olaplex-produktene. De skal ha laget egne produkter basert på samme teknologi da kjøpsavtalen ikke ble noe av.

L’Oréal benekter disse påstandene.

Tre L’Oréal-produkter omfattes av søksmålet: L’Oréal Professionnel Smartbond, Matrix Bond Ultim8 og Redken pH-Bonder.

Produktene skal gjøre det mulig å redusere skader på hårfiberets struktur som skyldes farging eller bleking.

smartbond

Etter-bilde av modell behandlet med Smartbond.
Etter-bilde av modell behandlet med Smartbond.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Barbering på Top Hair 2017

Barbershops i retrostil popper opp i gatebildet. Frisørsalonger kjøper inn klassiske barberstoler, og stadig flere menn anlegger skjegg.

Det som tidligere var et nisjefenomen for hipstere er i ferd med å bli mainstream, og leverandørene er flinke til å respondere med nye og spennende merker.

Barbertrenden blir også et tema under den internasjonale fagmessen Top Hair, som arrangeres sammen med Beauty Düsseldorf den 1.- 2. april 2017.

– Siden barbershops har fått en renessanse både nasjonalt og internasjonalt, og skjegg og skjeggpleie er blitt moderne, gir vi dette trendtemaet mye plass.

Mannlige klienter har spesifikke krav og forventninger til barbereren.

– Det dreier seg om know-how og teknikker, salonginnredninger med spesielle designelementer og produkter som matcher stilen. Alt dette kan ses og oppleves på Top Hair, uttaler Alexander Kempe, som er pressekontakt for den tyske messen.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Høstens nye Bronde

pop-tv16-aw-kv-sbpop-tv16-aw-kv-ibpop-tv16-aw-kv-r

Denne sesongen avvises ideen om at Bronde kun er for brunetter.
Som eksperter innen farge har Wella Professionals redefinert og utvidet Bronde-trenden og tatt den til nye høyder.

Bronde kombinerer fargetonene blond og brunette, noe som oppnås ved å lysne håret uten for mye kontraster. Teknikken er spesielt relevant for frisørkunder med mørkt hår som vil oppnå en lysere farge som er individuell og skreddersydd.

Men Bronde er ikke lenger bare for brunetter. Wella Professionals legger nå til et fullt spekter av nyanser, noe som betyr at enhver kunde kan få en skreddersydd Bronde-effekt, uavhengig av bunnfarge.

Josh Wood, som er Global Creative Director for Color, har laget forskjellige looks der han demonstrerer den nye Bronde-teknikken. Se bare disse bildene, som viser høstens trendkolleksjon Bronde Luxe.

Nyanser av perler, oliven, kaffe og karamell brukes til naturlige toner. Sølvaktige fiolett-toner tilsettes mørkebrune og sorte hår, askeblått komplementerer platinablondt mens jordbærtoner fremhever titian-rødt.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail