Kategoriarkiv: Event

NCA – årets vinnere 2020

En fagjury fra bransjen har, for 20. år på rad, kåret til sammen 14 vinnere i forskjellige kategorier. Den gjeve hedersprisen gikk i år til VICHY.

Av årets nykommere utmerket Sophie Elise seg med sin nye produktlinje for selvbruning, og stakk av med hele to priser for GLÖD.

– Selv om vi denne gangen dessverre ikke kunne avholde selve prisutdelingen på Edderkoppen Scene, viser våre medlemmer og handelen stort engasjement, og bruker kåringen til profilering av sine vinnere i økende grad. Det er svært gledelig, sier adm.dir. Finn Rasmussen i Kosmetikkleverandørenes forening.

Her er årets vinnere og juryens begrunnelser:

Kroppspleie – bred distribusjon: Glöd Sophie Elise (serie)

I et godt etablert segment evner denne serien å merkbart skape innovasjon, oppmerksomhet og kategorivekst. Serien består av tradisjonelle produkter, men også nye og spennende produktvarianter som skaper utvikling i segmentet.
Enkelhet i påføring, gode konsistenser og solid leveranse på det kosmetiske gjør at serien ble en klar favoritt hos juryen og ikke minst hos kundene.
Gammel som ung har fått med seg denne lanseringen, og den har bidratt til at en god del av oss har gått gjennom vinteren med noe mer glød i huden enn vanlig.

2. plassen gikk til Labello (serie) og 3. plassen til Scholl fuktighetsgivende fotmaske.

Hudpleie – bred distribusjon: Dr. Greve Pharma (serie)

Årets vinner er et merke som er kjent for de fleste, og som gjør mye for å forstå og møte forbrukers behov i alle kanaler. Vinneren ønsker at troverdig hudpleie som gir den effekten den lover, skal være lett tilgjengelig for alle, uansett hudtype, til en fornuftig pris.
Med en serie på 20 produkter for enhver hudtype, også for menn, var dette noe som falt i smak hos juryen. Det duse og nydelige designet passer godt inn i apotekskanalen hvor den er lansert eksklusivt.

2. plassen gikk til Vichy Minéral 89 Eyes og 3. plassen til Avène solpleieserie.

Hudpleie – selektiv distribusjon: Sensai Absolute Silk (serie)

Denne vinneren gir oss avansert hudpleie med tydelige ingredienser som virkelig svarer til forventningene. Produktene er luksuriøse og har deilige konsistenser som tar hudpleierutinen til et nytt nivå. En komplett anti-age rutine som dyprenser, fukter, gir strålende glød og silkemyk hud ble juryens favoritt!

2. plassen gikk til MyClarins og 3. plassen til Ole Henriksen Transform Glow 2OH Dark Spot Toner.

Design: LIBRE fra YSL

Å skape et design som skal følge et produkt fra et ærverdig motehus kan være utfordrende. Det ikoniske må ivaretas samtidig som det må oppleves som nytt og spennende. Juryen mener at årets vinner lykkes med begge.
Stramme linjer og minimalisme møter ikonisk logo og glamour – på en måte som gjør at denne flakongen skal få stå framme lenge etter at duften er brukt opp. Det kjennes helt riktig at denne duften og flakongen representerer motehuset som var det første til å kle kvinner i smoking…

Hårprodukt: Fructis Hair Food (serie)

Vinnaren är en riktig fruktsallad som är mitt i prick i sin målgrupp och som med sin mångsidighet erbjuder mycket produkt för pengen. Doften är väldigt fräsch och med sin naturliga härkomst så lämnar den håret välmående och återfuktat. Därtill är även produkten en medveten sådan med sin veganska egenskap och 50% återvunnen plastförpackning, precis rätt i tiden tycker juryn!

Hårprodukt profesjonell pleie: Oribe Moisture & Control Deep Treatment Masque

Vinnaren är en produkt som går att likställa med en förälskelse. Redan vid första anblick så skapar produkten en känsla av kvalité, vilket är det som alla söker och önskar av sitt hår. Inte heller vid bruten förpackning och användning så sviker produkten, utan den lever upp till den känsla av kvalité och vård som utlovas. Håret bombas med fukt, känns silkeslent och följsamt. Det är därför ingen tveksamhet om att förälskelsen har övergått till kärlek.

2. plassen gikk til Sebastian Professional Dark Oil Shampo + Conditioner og 3. plassen til Shu Uemura AoH Essence Absolue All In Oil Spray.

Hårprodukt profesjonell styling: Eleni & Chris Sea Salt Spray

Vinnaren är en produkt som kan skapa det snygga Hailey Bieber summer-wavy look i ett svep. Produkten fungerar på både torrt som vått hår och ger en matt textur, men håret känns fortsatt följsamt och vårdat efter användning. Det är en produkt som har en fräsch doft, vårdande ingredienser och UV-egenskaper. Att produkten dessutom innehåller ett skandinaviskt element i tider där lokala ingredienser får en alltmer större innebörd motiverar juryn ytterligare till att det är en självklar vinnare.

2. plassen gikk til Sebastian Professional Dark oil Mist (Dry Conditioner) og 3. plassen til Wella Nutricurls Eimi Boost Bounce.

Mediekampanje: MyClarins

Årets mediekampanje treffer sin målgruppe ved å være tilstede i de riktige kanalene. Ved å ta i bruk innovative kanaler som podcast og tilstedeværelse på festivaler, skaper de synlighet og engasjement. Med sin energiske, sprudlende og levende approach, så treffer de sin riktige målgruppe, generasjon Z og millennials. Produktene leverer samtidig høy kvalitet, gode priser og emballasje med forklarende tekster. Dette reflekteres i salgsveksten.

2. plassen gikk til Glöd Sophie Elise og 3. plassen til Labello.

Makeup – selektiv distribusjon: Guerlain L’Essentiel Foundation

Vinneren av denne kategorien har blitt en favoritt hos Juryen og folket siden lansering! Det var mange gode og luksuriøse deltakere i år, men med sin unike konsistens og nydelige finish vil denne foundation passe alle hudtyper og aldersgrupper. I disse travle tider trenger vi noe som gir oss en feilfri, fresh og long lasting finish på kortest mulig tid! Med sitt unike design, glødende resultat og 97% naturlige ingredienser er vi stolte av å gi prisen til… Guerlain L’Essentiel Foundation.

2. plassen gikk til Sensai The Lipstick og 3. plassen til Sensai Total Lip Gloss.

Makeup – bred distribusjon: MAC Cosmetics Love Me Lipstick

Vinneren i denne kategorien skiller seg ut pga. gode fargealternativ, enkel påføring og pleiende effekt på leppene. Dette produktet er et «must have» i vesken. Med sitt rene design, silkemyke finish og fuktighetsgivende ingredienser har hele juryen forelsket seg i MAC Cosmetics Love Me Lipstick.

2. plassen gikk til L’Oréal Bambi False Lash Mascara og 3. plassen til NYX Prof. Makeup Fill & Fluff Eyebrow Pomade Pencil.

Dameduft: LIBRE fra YSL

Vinneren av årets dameduft har blåst nytt liv i et allerede ikonisk dufthus. Juryen falt både for duften selv, flakongen og visuellen som følger duften. Den oppleves som tidsriktig og spennende, men har samtidig de kvalitetene man forventer fra et ærverdig design- og dufthus med lang historie og markante røtter i parfymeindustrien.

2. plassen gikk til Lancôme Idôle og 3. plassen til Guerlain Aqua Allegoria Coconut Fizz.

Herreduft: Born In Roma Uomo fra VALENTINO

Årets herreduft var uten tvil den mest nyskapende herreparfymen i året som gikk. Ikke bare har den spennende og litt uvanlige noter, den følges av en kampanje som treffer utrolig godt på tidsånden og gikk viralt, noe som ikke er mange parfymereklamer forunt. Den er ung og spennende, og juryen berømmer motehuset for å bryte med gamle tradisjoner og være modige og nyskapende.

Årets lansering: Glöd Sophie Elise

Det har vært mange gode lanseringer innenfor ulike kategorier i året som gikk. Mange leverandører har levert vellykkede lanseringer og har skapt høy oppmerksomhet og gode salgstall.
Det er allikevel én lansering som juryen har lagt spesielt merke til: Den kom sent i året, men har skapt en glødende storm av oppmerksomhet og interesse blant kundene. Den har til tider dominert sosiale medier og har skapt salgsrekorder. Produktene har simpelthen «flydd» ut av lager og butikk.

2. plassen gikk til MyClarins og 3. plassen til Labello.

NCA hederspris: VICHY

Denne prisen er en ærespris, og går i år til en serie som virkelig har bevist seg å være en trofast følgesvenn. Serien revolusjonerte sitt marked da det ble lansert i Norge for 20 år siden, da den knyttet sammen tradisjonsrik faglighet med salg og «beauty» på en måte som skapte, og fortsetter å skape, enorm suksess. Gjennom årene har merket stått stødig gjennom endringer i markedet, økt konkurranse og krav til innovasjon fra kunde og trender generelt.
Serien, og ikke minst de dyktige og stødige personene som står bak merket i Norge, har bidratt til at kategorien i sin bransje har vokst og vokst, og blant annet revolusjonert solmarkedet. Med denne serien har apotek blitt satt på kartet, og etablert seg som en naturlig destinasjon for hudpleie i Norge.

Foto: Unsplash og produsentene

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Andrea Rudolph vant øko-pris

Andrea Rudolph, grunnlegger av hudpleiemerket Rudolph Care, stakk av med seieren under kåringen «Who’s Who in Green Beauty Scandinavia», som ble arrangert av Eco Life Scandinavia og NOC Sweden for noen dager siden.

Andrea Rudolph er godt kjent – og har stor innflytelse – i sitt hjemland Danmark, og de luksuriøse hudpleieproduktene selges i blant annet VITA her til lands.

«Who’s Who in Green Beauty Scandinavia» er en pris som gjør stas på individer som jobber for å fremme bruken av «grønne» skjønnhetsprodukter, og deles ut årlig under messen Eco Life Scandinavia i Malmö.

På andreplass i årets kåring kom Agneta Elmegard, beauty blogger og journalist i Aftonbladet, mens Pernilla Rönnberg, grunnlegger av hudpleiemerket Estelle & Thild, ble nummer tre.  

Vinnerne ble stemt frem av en jury bestående av representanter fra bransjen, deriblant redaktørene av norske Kosmetikk og danske Kosmetik.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

NM i vippeextensions

Det nærmer seg et nytt NM i vippeextensions! Årets mesterskap blir det fjerde i rekken, og arrangeres i Oslo i månedsskiftet august-september.

Sahar Ramezani, som er primus motor, oppfordrer alle vippeteknikere til å melde seg på NM, enten du er helt ny i faget eller senior.

– Vi trenger en vippekonkurranse i Norge, et mesterskap der vi kan kjenne på konkurranse-sommerfuglene i magen og være delaktige i vårt lille samfunn. Det gir masse god erfaring.

Sahar begynte med vipper i 2013, og har bakgrunn innen internasjonal markedsføring, merkevarebygging, salg og sosiale medier. I snart seks år har hun drevet Facebookgruppen Lashes & Brows Norway.

Hun driver sin egen salong, New Look, i Bergen sentrum, og er i tillegg leverandør av Elleebana vippeløft og Flawless Lashes by Loreta, samt at hun tilbyr kurs for etablerte salonger. Hun har også vært dommer i flere internasjonale vippekonkurranser.

Sahar Ramezani arrangerer NM i vippeextensions 31. august til 1. september.

NM i vippeextensions ble for første gang arrangert under Health & Beauty-messen i 2016. Konkurransen har blitt bedre og større for hvert år, og Sahar forteller at antall deltakere har økt fra 30 opp til 100 i fjor.

– Magasinet Lash Inc er med som sponsor og dommer hvert år. Vi ønsker også flere norske dommere, så vil du være «gulvdommer» eller live-dommer, ta kontakt!

Har du lyst, er det også mulig å bidra med annet frivillig arbeid under konkurransen.

– Vippeløft ble innført som en ny kategori i fjor. I 2020 sikter vi oss inn mot å arrangere mini-NM eller Lash Battles i store byer, som kvalifisering til NM. Vi vurderer også å gjøre et nordisk mesterskap, røper Sahar Ramezani til KOSMETIKK.

Foto: Design & Beauty

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

NCA – årets vinnere!

Ole Henriksen og Define RÅ kapret to priser hver under gårsdagens store kåring for bransjen – Norwegian Cosmetic Award (NCA).

Vinnerne ble kåret av en fagjury med tilknytning til bransjen, blant annet fra detaljhandelen. Og det er tydelig at Ole Henriksens øyekrem Banana Bright Eye Crème, fra E. Sæther AS, har fått en panglansering på det norske markedet!

Kåringen gikk av stabelen på Edderkoppen Scene i Oslo, og med vokalisten og programlederen Atle Pettersen som konferansier.

Her er kveldens vinnere og juryens begrunnelser:

Kroppspleie – bred distribusjon: Cosmica Caring Shower Oil

Dette produktet ble tatt imot med åpne armer av juryen – helt fantastisk. I påføring, opplevelse og effekt har produktet vist seg å levere på sine løfter. Produktet har tatt segmentet med storm og gitt en solid boost og god kategorivekst. Dette er et produkt som effektivt rengjør, gir en fantastisk følelse på huden og etterlater den myk og fuktet i lang tid etter bruk – uten å føles fet selv med sin oljebaserte formulering. En bestselger som blir solgt igjen og igjen og igjen…

2. plassen gikk til Palmolive Aroma Oil So Luminous og 3. plassen til Piz Buin After Sun Instant Relief Mist Spray.

Kroppspleie – selektiv distribusjon: Clarins Body-Smoothing Moisture Milk

Vi nordboere er dessverre godt kjent med kaldt og tørt klima og behøver derfor ekstra mye fukt! Vinneren av denne kategorien holder hva den lover, og med Aloe vera-ekstrakt tilfører den huden langvarig fuktighet og etterlater huden med en myk og silkeglatt følelse. Produktet har også en herlig subtil duft av neroli som gjør at du kommer til å kjøpe dette produktet om og om igjen.

Hudpleie – bred distribusjon: La Roche-Posay Hyalu B5 serum

Vinneren har tilpasset seg markedet og målgruppens ønsker og behov på en ny og fantastisk måte. I et segment preget av det veldig kosmetiske og i sterk konkurranse med store aktører klarte dette produktet å gjøre seg bemerket og bidrar til flott kategorivekst. Designet er rent, lekkert, klinisk og gir umiddelbart assosiasjoner til kanalen det selges i. Produktet hevder å levere på fukt og oppstramming, samt gi glød og fylde – et vidunderprodukt som evner å også favne de med den mest sensitive huden.

2. plassen gikk til Vichy Liftactiv Collagen Specialist og 3. plassen til Cosmica Pure Glow.

Hudpleie – selektiv distribusjon: Ole Henriksen Banana Bright Eye Crème

Årets vinnerprodukt både strammer opp og gir rikelig med fukt til huden. Samtidig har det en lett og luftig konsistens som gjør at makeup blir lettere å lette og sitter bedre gjennom dagen! Selv om årets vinnerprodukt gav handelen hodebry på grunn av hyppige utsolgt-situasjoner, er det ingen tvil om at dette fantastiske produktet har tatt markedet med storm og har bidratt til vekst i kategorien.

2. plassen gikk til Elizabeth Arden Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night Serum og 3. plassen gikk til Sensai Cellular Performance Extra Intensive 10 min. Revitalising Pads.

Herreprodukt: Clinique for Men Super Energizer

Hvem vil ikke ha en frisk og mindre stresset hud, en hud full av fukt og beskyttelse mot forurensning støv og pollen. Dette produktet innfrir på alle punkter. Et friskt tilskudd til herrekategorien, med en flakong som oser energi. Og som skiller seg ut i hyllene.

2. plassen gikk til Clarins Hydra-Sculpt Resculpting Perfector og 3. plassen til Vichy Homme Deo Shirt Protection 48h.

Design: Guerlain Rouge G

Noen produkter er så vakre at de må få ligge framme til enhver tid. Vinneren av kategorien «Årets design» er et slik produkt. Vi har den med oss i vesken, lar den ligge framme på stuebordet eller foran speilet bare for å se på de vakre linjene og den gjennomførte designet! Og vi speiler oss i det lille utsøkte speilet hver gang vi legger på et nytt lag med leppestift – juryen var helt enstemmig.

2. plassen gikk til Shiseido Daiya Fude Face Duo og 3. plassen til Calvin Klein Woman.

Hårprodukt: Define RÅ

Denne hårpleieserien svarer i aller høyeste grad på dagens trend. Blant annet naturlige ingredienser, vegansk merket, svanemerket og har også resirkulert og resirkulerbar emballasje. De naturlige ingrediensene har dokumentert effekt på hår og hodebunn.

2. plassen gikk til Elvital Dream Length og 3. plassen til Eleni & Chris ScandiMin The Blonde Collection.

Annonse: Define RÅ

Når et produkt følges av en annonse, som ikke bare kommuniserer hva som er unikt bra med produktene den er laget for – men også vekker deilige nostalgiske følelser samtidig som den treffer tidsånden perfekt, vel da har du et kinderegg av en annonse som treffer på samtlige kriterier!

Årets vekstpris dagligvare: Dr. Greve innen kategorien hudpleie

Helse- og skjønnhetskategoriene i dagligvare opplever sterk konkurranse. Til tross for dette øker årets vekstprisvinner med 14,3 millioner i 2018 (46,8 %). Merket har 23,7 % av hudpleiemarkedet i dagligvare, og øker med 8 % poeng mot i fjor.

Hårprodukt profesjonell pleie: Kérastase Extentioniste

Vinneren er en serie som hjelper deg med å få det håret du ønsker deg. Produktene inneholder ingredienser som penetrerer hårfiberet for gjenoppbyggelse og forsegler håret fra rot til spiss. Andre ingredienser i produktene har en beskyttende effekt på hårfiberet og sikrer et sunt miljø i hodebunnen. Denne sammensetningen bidrar til at du oppnår sterke og motstandskraftige hårlengder, og at du får et langt, sunt og vakkert hår.

2. plassen gikk til Bumble and bumble Thickening Go Big Treatment og 3. plassen til Redken Brews. 

Hårprodukt profesjonell styling: Bumble and bumble Thickening Great Body Blow Dry Cream

Vinneren er et produkt som raskt blir en naturlig ingrediens i din daglige hårstylingrutine, og som hjelper deg å ta hårstylingen din til nye høyder. Produktet er basert på Emblica-teknologi som tar for seg hvert hårstrå og fyller det med massivt volum, glans og styrke, samtidig som det beskytter håret mot de ødeleggende effektene av varme og kjemiske behandlinger.

2. plassen gikk til Sebastian Effortless Shaper ID  og 3. plassen til Redken Brews.

Reklamefilm: Dr. Greve Sensitiv

Vinneren av årets reklamefilm er tro mot produktene den skal reklamere for. Den er laget i samme ånd, og kommuniserer på en måte som oppleves ærlig og tydelig på hva som gjør disse produktene unike. Den har et enkelt og klart budskap, er tro mot konseptet og oppleves som frisk, naturlig og ekte, og frister kjøperen til å prøve produktene.

2. plassen gikk til Cosmetica Pure Glow og 3. plassen til Define RÅ.

Makeup – selektiv distribusjon: IT Cosmetics Your Skin But Better CC+ Cream SPF 50+

Vinneren av denne kategorien ble en stor favoritt blant juryen. Dette multivirkende produktet som leverer 7 produkter i ett, hjelper deg ikke bare å vise deg fra din beste side, den hjelper også til at din hud forbedrer seg over tid og beskytter deg mot solens stråler. Lovordene fra kundene hagler over dette nye produktet som fra starten av har blitt en salgssuksess!

2. plassen gikk til Sensai Highlighting Concealer og 3. plassen til Amberly Cosmetics Singularity Kit.

Makeup – bred distribusjon: IsaDora Blush Stick’n Brush

Multi-use produkter er ofte populære både hos kunder og forhandlere. Årets vinnerprodukt er praktisk å anvende og gir et fint resultat på alle hudtyper. Produktet er perfekt å ha med på farten med sin innebygde børste. Det er enn bare en blush, det kan også benyttes til øyne og lepper.

2. plassen gikk til NYX Professional Makeup Honey Dew Me Up og 3. plassen til L’Oréal Paris Unlimited.

Dameduft: Chloé Nomade

Årets dameduft tar deg med ut på nye eventyr. Med duftnoter fra mirabella-plommer og eikemose får juicen en uimotståelig karakter. Flakongen bringer deg tilbake til røttene av motehuset og har gitt hele merkevaren et etterlengtet løft.

2. plassen gikk til Giorgio Armani Si Passione  og 3. plassen til Versace Dylan Blue Pour Femme.

Herreduft: Prada Luna Rosa Black

Denne duften setter prikken over i-en på kveldens antrekk.
Når festantrekket kommer på er denne duften uunnværlig.
Med ingredienser som Bergamot og Patcholie gir den duften et maskulint uttrykk og karakter. Og i kombinasjon med en base av Musk, blir dette en uimotståelig og forførende duft.

Årets lansering: Ole Henriksen Banana Bright Eye Crème

I løpet av året som har gått har det vært mange fine lanseringer. Men det er en av lanseringene som har fått ekstra mye oppmerksomhet av juryen. Etterspørselen har vært enorm og resultert i at produktet ble utsolgt over hele landet og hos alle aktører. Vinneren av årets lansering holder det den lover, og i våre hektiske liv er dette et produkt som får oss til å se lysere på hverdagen.

2. plassen gikk til Redken Brews og 3. plassen til Kérastase Extentioniste.

NCA hederspris: Elizabeth Arden Ceramide Capsules

Produkter kommer og produkter går, men noen favoritter vil heldigvis bestå. Årets hederspris går til et produkt som i årevis har holdt seg på topp! Det har stadig vært like aktuelt for både kunder og handelen, og har stått imot nylanseringer og innovasjoner fra alle hold. Kunder over hele landet har lagt sin elsk på disse små vidunderne som gir en unik følelse av luksus og velvære hver gang man åpner en liten kapsel og påfører det fuktgivende serumet på huden.

Foto: Pexels og produsentene

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Who’s Who in Green Beauty Scandinavia

Natural Products Scandinavia lanserer i dag «Who’s Who in Green Beauty Scandinavia», en prisutdeling som hedrer ildsjelene innen feltet.

Natural Products Scandinavia er Nordens største bransjemesse for naturlig skjønnhet, helse, mat og livsstil, og går av stabelen i Malmø 14.-15. november.

Prisutdelingen er allerede etablert i Storbritannia, og arrangeres av Diversified Communications, som også står bak messen i Malmø. De samarbeider med bransjeorganisasjonen NOC Sweden, og har knyttet til seg jurymedlemmer fra Sverige, Norge, Finland, Danmark og Storbritannia.

«Who’s Who in Green Beauty Scandinavia» skal anerkjenne de personlighetene som engasjerer seg i den økologiske, etiske, bærekraftige og «grønne» delen av bransjen, løfter den og driver den frem.

Det kan være forhandlere, merkevareeiere, produktutviklere, journalister, bloggere eller andre som bidrar til økt bruk av naturlig kosmetikk.

Man må være i bransjen for å kunne nominere, og du oppfordres til å sende inn dine favoritter innen 30. september 2018.

Mer informasjon og nominasjonsskjema finner du HER.

Foto: Pexels

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Mr. Smith + Oslo Runway

Når Oslo Runway SS19 går av stabelen 14. til 16 august, er det luksuriøse hårpleiemerket Mr. Smith med som sponsor.

Merket er skapt av mor-og-sønn-teamet  David Justin og Freda Rossidis (bildet), og ble lansert i Norge i oktober 2017 av Frends AS.

Freda Rossidis er en kjent hårstylist, og Mr. Smith jobber internasjonalt under moteukene i New York, Paris, Milano og London. Dette blir første gang merket involverer seg i en norsk mote-happening.

– Vi er ekstremt stolte av å få levere hårprodukter til Oslo Runway. Merket har fått en god mottakelse i Norge, og dette vil være med på å plassere oss der vi ønsker, sier eier og gründer av Mr. Smith, David Rossidis.

OSLO RUNWAY SS19

14. august får vi visninger av Cathrine Hammel, Anne Karine Thorbjørnsen, Cala Jade, Epilogue, byTiMo og IBEN. Dagen etter følger Moiré, Line of Oslo, Pia Tjelta presentert av Promenaden Fashion District og Michael Olestad før FWSS avslutter.

– Sesongens program viser bredden av norsk design og består av sterke brands med internasjonalt potensiale, sier leder for Oslo Runway, Ditte Kristensen, i en pressemelding.

Oslo Runway avsluttes torsdag med Bik Bok Runway Award, der en designer har mulighet til å vinne 100 000 kroner for å jobbe med en ny kolleksjon.

Foto: Hanne Erøy/MIO Media

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Vinnerne av NCA 2018

Dameduften Gucci Bloom ble kåret til vinner i to kategorier under Norwegian Cosmetic Award (NCA), som ble arrangert på Latter tirsdag kveld.

Det blomstrete annonsebildet (over) vant prisen for Årets annonse, mens duften ble Årets dameduft. I tillegg kom Gucci Bloom på andreplass i kategorien Årets lansering, som ble vunnet av SKIN Camilla Pihl.

Et annet merke som gjorde det skarpt var Sensai, som vant pris i både makeup- og hudpleiekategorien. Her er kveldens vinnere og juryens begrunnelser:

Hudpleie – selektiv distribusjon: Sensai Extra Intensive Eye Cream

Årets vinnerprodukt ble utropt til «en juvel i sortimentet» av juryens medlemmer. Produktet gir en luksuriøs følelse og gir umiddelbart synlige resultater. Kvaliteten på dette produktet vil trolig tilfredsstille enhver kvinnes forventninger, selv de mest krevende blant oss. Den tynne, fine huden vi har rundt øynene trenger ekstra god pleie og det får den definitivt med årets vinner.

2. plassen gikk til Sisley Black Rose Skin Infusion Cream og 3. plassen til Kiehl’s Calendula & Aloe Soothing Hydration Masque.

Hudpleie – bred distribusjon: SKIN Camilla Pihl (serie)

Vinneren i denne kategorien har begeistret juryen med nydelige produkter av høy kvalitet og imponerende salgstall over disk. Kunder i alle aldre har funnet veien til butikk for å kjøpe hudpleieproduktene, som har vært spesielt populære for kvinner i alderen 15-40. Produktene er innovative og pleiende, gir gode resultater og er lekre på baderomshyllen. Det er veldig hyggelig å gratulere en nykommer i bransjen som årets vinner!

2. plassen gikk til Emma S Treatment Overnight Repair Mask og 3. plassen til Vichy Minéral 89 Booster.

Design: Tiffany & Co.

Å utforme emballasjen til et produkt handler om mye mer enn innpakning. Gjøres det riktig bidrar det til å gi produktet en ekstra dimensjon. Årets vinner har laget en utrolig vakker innpakning og presentasjon av produktet, og klarer i tillegg å forvalte og videreføre en av verdens mest ikoniske merkevarer. Juryen elsker flakongen, esken og helheten – som umiddelbart gir oss lyst til å reise til New York og spise frokost på … Tiffany’s.

2. plassen gikk til Twilly d’ Hermès og 3. plassen til Smith & Cult Top Coat – Above It All.

Hårprodukt/serie: L’Oréal Paris Colorista

Ved hjelp av sterke personligheter som fronter merket digitalt har også juryen latt seg imponere! Serien inneholder alt fra quick fix av håret for en dag til permanent farging. Konseptet består av trendy, sterke og uforpliktende farger som alle kan leke med. Juryen var ikke i tvil.

2. plassen gikk til Batiste Rose Gold Dry Shampoo og 3. plassen til L’Oréal Paris Botanicals Fresh Care.

Hårprodukt/serie profesjonell styling: Bumble and bumble prêt-à-powder très invisible

Vi søker utrettelig etter produktene som kan redde oss fra dårlige hårdager. Og vinneren i kategorien årets stylingprodukt gjør nettopp det! Juryen har blitt avhengig av å ha denne på baderomshylla, og vi spår at veldig mange andre også kommer til å bli det. Det er intet mindre enn den beste tørrsjampoen vi noensinne har prøvd.

2. plassen gikk til Kevin Murphy Bedroom Hair og 3. plassen til R+Co Trophy og Sail (serie).

Hårprodukt/serie profesjonell pleie: Kérastase Aura Botanica (serie)

Vinneren i denne kategorien er en fantastisk serie som lykkes med å kombinere luksus, innovasjon og bærekraft. Dette er produkter som gir øyeblikk av ren velvære hjemme.
98% av ingrediensene i produktene er av naturlig opprinnelse, kommer fra et ansvarlig innkjøpsprogram og produktene er pakket i 100% resirkulerbar plast. Det betyr at serien oppleves som både eksklusiv og grønn.

2. plassen gikk til Wella Fusion (serie) og 3. plassen til Sebastian Twisted Elastic (serie).

Makeup – selektiv distribusjon: Sensai Luminous Sheer Foundation, Sensai Translucent Loose Powder, Sensai Flawless Satin Foundation og Sensai Glowing Base

I denne kategorien var det mange valg av luksuriøse og delikate produkter og juryen har virkelig latt seg begeistre! Et merke utmerket seg og når man lanserer fire produkter som gir deg det perfekte grunnlag for jevn hudtone, lang holdbarhet og den ultimate glød, ja da er jo oppskriften komplett. 

2. plassen gikk til Urban Decay Naked HEAT Palette og 3. plassen til Smashbox Photo Finish Primerizer.

Makeup – bred distribusjon: L’Oréal Paris Paradise Extatic Mascara

Et blikk kan si mer enn 1000 ord og den perfekte mascara kan sende vippene til himmels og smelte mangt et hjerte 😉 og denne mascaraen ble juryen absolutt begeistret for!

2. plassen gikk til IsaDora Foundation Color Blender og 3. plassen til NYX Professional Makeup Total Control Drop Foundation.

Herreprodukt: L’Oréal Paris Men Expert Shower

Produktene har løftet denne kategorien gjennom bred listing i markedet. Serien er tilpasset ulike behov fra sensitiv hud til oppkvikkende effekt og alt-i-ett produkt og består av fire produkter. Produktene er meget anvendelige for dagens moderne mann og passer til ulike anledninger.

2. plassen gikk til Eleni & Chris Power Paste og 3. plassen til Aveda Men Pure-Formance Thickening Paste.

Kroppspleie – selektiv distribusjon: Kiehl’s Creme de Corps Nourishing Dry Body Oil

Dette produktet ble en favoritt hos juryen. I påføring, opplevelse og ikke minst effekt har produktet vist seg å levere på sine løfter. Med en praktisk spray doseres produktet enkelt og i riktig mengde. På tross av sin fete konsistens trekker produktet overraskende raskt inn i huden og etterlater en nydelig duft. Dette er et produkt du kjøper igjen og igjen.

Kroppspleie – bred distribusjon: La Roche-Posay Lipikar Stick AP+

Dette produktet leverer uten tvil på effekt og etterlengtet lindring for brukergruppen, som ofte er barn. Nyhetslanseringer innenfor dette segmentet er ikke de som alltid får mest oppmerksomhet, men er viktige og ikke minst svært etterlengtet av målgruppen. Produktet har gitt en solid vekst i sitt segment. Den smarte administrasjonsmetoden i form av en stift gjør også påføring og bruk enkel og renslig. Produktet hevder å redusere kløe og irritasjon på tørre hudområder og juryen mener produktet leverer svært godt på disse påstandene.

2. plassen gikk til Emma S Deodorant soft colour og 3. plassen til Swiss Clinic Hand Dry Mask.

Herreduft: Tom Ford Noir Anthracite

Priset för årets herrdoft går till en maskulin och förförisk doft som blev en klar favorit hos juryn. Kryddiga noter som möter mörkt trä ger doften en exklusiv och härlig känsla. En självklar kvällsdoft i mannens doftgarderob!

2. plassen gikk til Emporio Armani Stronger With You og 3. plassen til Hugo Boss Bottled Tonic.

Dameduft: Gucci Bloom

Priset för årets damdoft går till en mjuk och feminin doft som väcker minnen om en sommaräng. Med doftnoter av naturlig tuberose och jasmin har doften blivit en stark ny pelare inom varumärket!

2. plassen gikk til Elizabeth Arden White Tea og 3. plassen til Carolina Herrera Good Girl.

Annonse: Gucci Bloom

Mangfold – skjønnhet – fargerikt og moderne er stikkord for årets vinner av Annonseprisen. Dette produktet treffer den moderne kvinnen med en annonse som stråler av individuell skjønnhet. Med bruk av naturlige farger og et hav av blomster gir annonsen en atmosfære som trigger sansene. 

2. plassen gikk til Twilly d’ Hermès og 3. plassen til Treningskampanje Batiste.

Reklamefilm: L’Oréal Paris True Match Foundation

Dette er en reklamefilm som klarer å formidle et flott budskap. Å beholde sin egen identitet er kjerneverdier for produktet – vær stolt av den du er. Skinn og vær deg selv. En film hvor ekte mennesker og ekte historier fortelles.

2. plassen gikk til Eleni & Chris Style Paste og 3. plassen til Sunsilk Minerals (serie).

Årets lansering: SKIN Camilla Pihl

Det har vært mange gode lanseringer innenfor ulike kategorier i året som gikk. Mange leverandører har levert vellykkede lanseringer og har skapt høy oppmerksomhet og gode salgstall. Det er allikevel én lansering juryen har lagt spesielt merke til:
Lanseringen har skapt en storm av oppmerksomhet og interesse blant kundene. Den har til tider dominert sosiale medier og har skapt salgsrekorder, utsolgtsituasjoner og ventelister over hele landet. Sjeldent har juryen vært vitne til lignende salgssuksess.
Kvinnen bak suksessen er en av landets mest aktuelle influencere og hun har igjen klart å ta Norge med storm!

2. plassen gikk til Gucci Bloom og 3. plassen til Elizabeth Arden White Tea-serien.

Årets vekstpris dagligvare: Nivea innen kategorien solkrem

Årets vinner har en vekst på 14 millioner fra 2016 til 2017. Vinneren har doblet sin vekst i samme periode og økt sin verdiandel med 28%.

NCA hederspris: Baby Foot

Hedersprisen går i år til et produkt som når det kom på det norske marked var ansett som en liten revolusjon og man trodde ikke på effekten før man hadde prøvd det. Produktet inneholder kraftfulle naturlige ingredienser og er meget effektivt. Prosessen foregår over flere dager og er kanskje en av de “ekleste”, men når den er ferdig, får du deilig, barnemyk hud (eventuelt barnemyke føtter, men da avsløres vinneren ganske lett). Menn og kvinner sverger til produktet særlig før sommersesongen er i gang. Produktet har overlevd i et utfordrende marked og suksessen må nok også tilskrives personene som jobber med merkevaren. En liten leverandør med stor stå på vilje og ekstremt god service og kunnskap.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Prisdryss for Camilla Pihl

Influenceren Camilla Pihl hanket inn to gjeve priser for den nye hudpleieserien SKIN Camilla Pihl under gårsdagens Norwegian Cosmetic Award (NCA).

Prisutdelingen arrangeres årlig av bransjeorganisasjonen Kosmetikkleverandørenes forening (KLF).

SKIN Camilla Pihl er utviklet sammen med et team fra Elle Basic, og de har begeistret juryen med nydelige produkter av høy kvalitet og imponerende salgstall over disk.

SKIN Camilla Pihl ble kåret til Årets hudpleie i bred distribusjon. I tillegg ble den kåret til Årets lansering, en kategori som var ny av året.

Mange leverandører har levert vellykkede lanseringer som har skapt høy oppmerksomhet og gode salgstall.

– Det er allikevel én lansering som juryen har lagt spesielt merke til: Den har skapt en storm av oppmerksomhet og interesse blant kundene. Den har til tider dominert sosiale medier, og skapt salgsrekorder, utsolgtsituasjoner og ventelister over hele landet. Sjelden har juryen vært vitne til en lignende salgssuksess, uttalte juryleder Finn Rasmussen, som er administrerende direktør i KLF.

Camilla Pihl er en av landets mest aktuelle influencere, og med SKIN Camilla Pihl har hun igjen klart å ta Norge med storm!

Hudpleieproduktene til Camilla Pihl selges eksklusivt i VITA, VITA Exclusive og VITA.no.

På bildet ser vi Camilla Pihl flankert av teamet fra Elle Basic, samt Ari Behn som var konferansier under NCA. Juryleder Finn Rasmussen ser vi helt til høyre.

Vi kommer til å vise flere bilder fra NCA i neste utgave av KOSMETIKK, så det er bare å glede seg!

Foto: Jarle Nyttingnes/KLF

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Beauty Lovers Day

I dag, 27. april, feirer Natura Bissé over hele verden Beauty Lovers Day!

KOSMETIKK var så heldig å bli invitert til Thief Spa på Tjuvholmen i Oslo, som er eksklusiv forhandler av dette luksuriøse, spanske varemerket.

Beauty Lovers Day feires med røde roser, som deles ut til kunder, og et ikonisk hudpleieprodukt i limited edition (rød forpakning så klart). Det gjøres ekstra stas på klientene, og de får også med seg en rød rose hjem.

Utgangspunktet for feiringen er Sant Jordi, en katalansk festdag der gatene fylles med røde roser.

Sant Jordi markerer legenden om St. Georg, som reddet en prinsesse fra en drage. I blodpølen etter dragen vokste det opp en rose som den unge mannen gav til prinsessen. Dette er den katalanske vrien på Valentine’s Day…

Natura Bissé ble etablert i Barcelona i 1979, og ligger teknologisk helt i front, samtidig som de satser på den ypperste luksus.

Foto: Pexels

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Vinnerne av NCA 2017

Med Jon Almaas som konferansier ble Norwegian Cosmetic Award (NCA) en underholdende, vellykket og morsom festaften for bransjen.

Sigurd Armand Hauge, bransjenestor og æresmedlem av Kosmetikkleverandørenes forening, fikk æren av å avslutte gårsdagens prisutdeling med en hederspris til Cosmica, som har vært en favoritt i norske apotek siden 1952.

Omkring 300 feststemte bransjefolk var med på eventet, som foregikk på Latter i Oslo. Frisørleverandørene deltok for aller første gang, noe som var svært gledelig.

Det ble delt ut priser i 17 kategorier, og her er vinnerne:

Kroppspleie selektiv distribusjon
AVEDA Beautifying Radiance Polish

Kroppspleie bred distribusjon
Scholl Velvet Smooth elektrisk neglefil

Hudpleie selektiv distribusjon
Ole Henriksen Power Bright

Hudpleie bred distribusjon
MasqueBar-serien

Design
Valentino Valentina Poudre

Hårprodukt/serie
L’Oréal Paris Magic Retouch

Makeup selektiv distribusjon
Sisley Sisleÿa Le Teint Foundation

Makeup bred distribusjon
NYX Highlight & Contour Pro Palette

Hårprodukt/serie profesjonell styling
Bumble and bumble Hairdresser’s Invisible Oil Dry Oil Finishing Spray

Hårprodukt/serie profesjonell pleie
Wella Professionals Oil Reflections Luminous-serien

Herreprodukt
Clinique for Men 2 in 1 Skin Hydrator + Beard Conditioner

Herreduft
Giorgio Armani Code Profumo

Dameduft
Tom Ford Private Blend Soleil Blanc

Annonse
Lancôme Juicy Shaker

Reklamefilm
Zadig & Voltaire – This Is Him! This Is Her!

Årets Vekstpris Dagligvare – nominert og delt ut av Nielsen
Dr. Greve

Årets Produkt:
Cosmica-serien

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail