Kategoriarkiv: Bransjepersonligheter

Dajana x Sweed Lashes

Den kjente, norske makeupartisten Dajana Tomanovic lanserer løsvipper i samarbeid med Sweed Lashes, som eies av svenske Gabrielle Elio.

Dajana er kjent for sine «master classes», og tilbyr nå enkle, doble og tredoble vipper i tre forskjellige lengder, samt vipper med 3D-effekt inspirert av sin egen signaturstil. Vippene kommer i begrenset opplag i VITA EXCLUSIVE.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

DECIEM stenger butikker

Det kanadiske selskapet DECIEM stenger ned butikker over hele verden etter en oppsiktsvekkende Instagrampost fra grunnleggeren Brandon Truaxe.

Truaxe er filmet mens han kjører bil sammen med to kolleger. I videoen proklamerer han at dette er den aller siste oppdateringen fra DECIEM, og at han stenger ned all virksomhet inntil videre – i anslagsvis to måneder.

Han sier videre at han ikke kan styre hvordan straffen skal utmåles, men at nesten alle i DECIEM har vært involvert i alvorlig, kriminell virksomhet. Økonomisk kriminalitet og mye annet.

Brandon Truaxe har lagt ut en oppsiktvekkende video på Instagram.

Han forteller også at han har vært «en soldat» i 13 år, og blitt gjort narr av som pornoskuespiller og narkolanger.

Videoen ble lagt ut på mandag, og nå – to dager etterpå – ser vi at nesten alle flaggskip-butikkene er stengt. DECIEMs nettsider er delvis nede, og det virker også som kontorene i Sydney og Seoul har lukket dørene.

Instagramposten kan du se her, du kan bedømme selv. Den er ledsaget av en tekst der en rekke kjente selskaper og personer navngis.

DECIEM ble grunnlagt i 2013, og produserer kultpregede merkevarer som Niod og The Ordinary. Disse selges også i Norge. Estée Lauder Companies kjøpte i 2017 en mindre del av selskapet.

Det er ikke første gang Brandon Truaxe poster kontroversielle ting i sosiale medier, og i april gav han hele USA-staben sparken gjennom Instagram.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Pierre Fabre styrker laget

Pierre Fabre Dermo-Cosmetics utnevner Xavier Ormancey til ny Director of R&D.

Selskapet står bak kjente apotekmerker som Eau Thermale Avène, Klorane, Ducray, René Furterer, A-Derma, Galénic og Elancyl.

Xavier Ormancey.

Xavier Ormancey er 54 år gammel, og startet karrieren i L’Oréal. Han har hatt flere ledende stillinger i Chanel Parfums & Beauté, før han i 2011 ble Director of R&D for Yves Rocher.

De siste par årene har han jobbet for det California-baserte selskapet Counter Brands.

Pierre Fabre Dermo-Cosmetics har også nylig utnevnt Núria Perez-Cullell til CEO, og hun startet i denne stillingen 20. august.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Jabe mottar hederspris på BEAUTY Düsseldorf

Makeupartisten Jabe tildeles prisen Golden Mask for Make-Up Art 2018 under messen BEAUTY Düsseldorf, som går av stabelen 9. til 11. mars.

Prisen deles ut av KRYOLAN Berlin og Messe Düsseldorf.

Jabe er født i Guadeloupe og bosatt i Paris, og kan se tilbake på en imponerende karriere i mote- og skjønnhetsverdenen.

Han er kjent for sin kreativitet og tekniske ekspertise, og lærte faget hos Shu Uemura Cosmetics. Siden 1998 har han jobbet som frilans makeupartist, og publiseres regelmessig i prestisjetunge, glansede magasiner som Vogue, L’Officiel Paris, Glamour og Vanity Fair.

I tillegg har han medvirket til en rekke reklamekampanjer for kjente merkevarer innen skjønnhet og mote, gjort kataloger og shows.

Bildet viser en kampanje for det franske makeup-merket Arcancil fra 2015.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

A-vitamin og sol

Dr. Des Fernandes har utviklet hudpleieserien Environ, som inneholder høye doser A-vitamin kombinert med antioksidanter.
Dr. Des Fernandes har utviklet hudpleieserien Environ, som inneholder høye doser A-vitamin kombinert med antioksidanter.

– Hudaldring er et direkte resultat av mangel på vitamin A i huden, sier den sør-afrikanske plastikkirurgen Des Fernandes.

Han har utviklet hudpleieserien Environ, som inneholder høye doser A-vitamin kombinert med viktige antioksidanter, og er en pioner når det gjelder bruk av A-vitamin i hudpleie. Han anerkjennes også som en innovatør når det kommer til skin needling.

– De fleste former for hudkreft skyldes lave nivåer av A-vitamin i huden. Det er det eneste kjente molekylet som holder huden sunn og motvirker tegn på aldring. Derfor er det essensielt å opprettholde høye nivåer av dette vitaminet i huden, sier han.

Hvor mye A-vitamin vi naturlig har i huden, henger nøye sammen med hvor mye huden blir eksponert for sol.

– Solen tømmer huden for A-vitamin, så det er nødvendig å fylle på med mer. Dette vitaminet evner også å beskytte huden mot skader som skyldes soleksponering, sier dr. Des Fernandes.

Han ser to dominerende hudtyper i Skandinavia: den keltiske, som er fregnete, helt lys og tåler veldig lite sol, og den nordisk blonde, som er forbausende motstandsdyktig.

– En høydosert A-vitamin krem eller olje kan gi solbeskyttelse hvis du bare skal en kort tur ut i solen, men ellers er selvfølgelig en solkrem å anbefale, sier han.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Charlene Florian er død

Charlene Florian, Chief Creative Officer i Kerstin Florian International, tapte denne helgen kampen mot kreften. Charlene var datter av Kerstin Florian, som grunnla selskapet, og jobbet side om side med sin mor i mer enn 20 år.

Kerstin Florian International sendte i dag ut et brev der de forteller at hun døde fredelig, omgitt av familie og nære venner.

Charlene var en sann inspirator og en ledestjerne for alle som er opptatt av sunnhet, skjønnhet og naturlig livsstil:

She was a shining light within the industry, leading the path for a healthy, more natural lifestyle touching everyone she encountered with positivity, kindness and joy.

A charismatic executive with the Kerstin Florian team, a source of inspiration and knowledge to our partners globally, Charlene was a force of positive energy who embodied the Kerstin Florian brand.

Vi kondolerer og sender våre tanker til Charlenes familie.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Real Techniques

Samantha og Nicola Chapman står bak de populære makeup-kostene Real Techniques. De er kjent for sine sminkevideoer på YouTube og blogger også på nettstedet pixiwoo.com.

Sam og Nic vokste opp med mye makeup i sin nærmeste familie, og ble da også etter hvert makeup-artister.

YouTube-eventyret startet i 2008, da Sam var gravid med sitt andre barn. Hun ville lære en venninne å legge sotet øyesminke, og lagde en video som hun la ut på YouTube.

– Videoen var i utgangspunktet ment for én person, men hadde plutselig 300 visninger, og folk fra hele verden begynte å kommentere. YouTube var ganske nytt på denne tiden, og jeg ble bitt av basillen, forteller Sam til KOSMETIKK.

Hun allierte seg med søsteren, og YouTube-kanalen deres, Pixiwoo, fikk stadig flere følgere.

I 2010, da Pixiwoo hadde rundt 30 000 abonnenter, ble Sam og Nic kontaktet av et selskap som ville skape et børstemerke rundt personlighetene deres.

Real Techniques ble lansert i 2011, og har tatt verden med storm. Børstene distribueres i Norge av MASQ Cosmetics.

– Vi jobber med syntetiske børstekvaliteter. De er dyrevennlige og like gode som naturhår. I tillegg er de lettere å holde rene, og har bedre holdbarhet. Du kan bruke disse børstene lenger, forklarer Nic.

Børstekolleksjonen Bold Metals er den nyeste og mest eksklusive lanseringen.
Børstekolleksjonen Bold Metals er den nyeste og mest eksklusive lanseringen.

– Hvordan er det å jobbe så mye, og så tett sammen, som søstre?

– Vi krangler mye! Når man reiser og jobber sammen med nære familiemedlemmer, kjenner man hverandre godt, og det er lett å miste beherskelsen. Manageren vår må ofte være megler. Men vi er veldig heldige som får oppleve dette eventyret sammen, sier de.

Sam og Nic bor i Norwich, bare sju minutter fra hverandre.  Utstyret de jobber med er enkelt: Et web-kamera og en Mac med innebygget programvare for redigering er alt de trenger for å lage sminkevideoer.

– Denne typen utstyr gir en råhet og ærlighet i uttrykket som jeg tror folk liker. Det blir litt som å se på reality-TV, mener Sam.

– Hva er hemmeligheten bak YouTube-suksessen?

– Det spørsmålet får vi ofte, og vi har ingen gode svar. Men det er viktig å være helt og fullt seg selv. Folk forventer gjerne å få suksess over natten, men det er ikke sånn det skjer. Man må bygge seg opp over tid. Det lastes opp 24 timer med video hvert minutt på YouTube. Med andre ord er det veldig mange mennesker som ikke får suksess.

Kanskje trenges det rett og slett litt magi. Men man kan ikke flyte på flaksen i all evighet, folk må like det som legges ut, framholder Samantha Chapman.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Hubert d’Ornano er død

Sisley kunngjorde denne uken at grunnleggeren, Hubert d’Ornano, er død. Han ble 89 år.

Hubert d’Ornano ble født 31. mars 1926 på familieslottet i Melgiew i Polen. Han flyttet til Frankrike som 8-åring.

Man kan si at han vokste opp i skjønnhetsbransjen, siden faren, Guillaume d’Ornano, var med på å grunnlegge Lancôme i 1935.

Hubert og broren Michel trådte inn i bransjen i 1946, da de med økonomisk hjelp fra faren skapte et parfymemerke som het Jean d’Albret.

Brødrene dro deretter i gang hudpleiemerket Orlane i 1953. De solgte seg ut  i 1968, da Michel bestemte seg for å gå inn i den franske politikken.

I 1976 begynte Hubert d’Ornano å utvikle Sisley. Visjonen var å lage plantebaserte og teknologisk avanserte skjønnhetsprodukter. Kona Isabelle har hele tiden arbeidet ved hans side, og har særlig vært involvert i produktutviklingen og merkevarebyggingen.

Sisleys eksklusive nye nattkrem, Supremÿa Baume.
Sisleys eksklusive nye nattkrem, Supremÿa Baume.

I  løpet av de 40 årene som fulgte, lyktes familien med å gjøre Sisley til et av verdens ledende prestisjemerker innen kosmetikk.

Nå har to av barna, Philippe og Christine d’Ornano, tatt over den formelle ledelsen i selskapet. Philippe er president, mens Christine styrer den engelske delen av virksomheten. I tillegg har hun ansvar for den internasjonale markedsføringen.

Så har da også tredjegenerasjon d’Ornano satt solide fotavtrykk på de internasjonale markedene: 85 prosent av Sisleys omsetning kommer i dag fra eksport, og selskapet er representert i mer enn 90 land.

Sisleys nye duft, Soir d'Orient.
Sisleys nye duft, Soir d’Orient.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail