Kategoriarkiv: Bransjepersonligheter

Andrea Rudolph vant øko-pris

Andrea Rudolph, grunnlegger av hudpleiemerket Rudolph Care, stakk av med seieren under kåringen «Who’s Who in Green Beauty Scandinavia», som ble arrangert av Eco Life Scandinavia og NOC Sweden for noen dager siden.

Andrea Rudolph er godt kjent – og har stor innflytelse – i sitt hjemland Danmark, og de luksuriøse hudpleieproduktene selges i blant annet VITA her til lands.

«Who’s Who in Green Beauty Scandinavia» er en pris som gjør stas på individer som jobber for å fremme bruken av «grønne» skjønnhetsprodukter, og deles ut årlig under messen Eco Life Scandinavia i Malmö.

På andreplass i årets kåring kom Agneta Elmegard, beauty blogger og journalist i Aftonbladet, mens Pernilla Rönnberg, grunnlegger av hudpleiemerket Estelle & Thild, ble nummer tre.  

Vinnerne ble stemt frem av en jury bestående av representanter fra bransjen, deriblant redaktørene av norske Kosmetikk og danske Kosmetik.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

James Charles i fritt fall

James Charles, en av YouTubes største makeup-stjerner, har mistet tre millioner følgere siden fredag.

Det plutselige fallet kommer som en konsekvens av at beauty-guruen Tati Westbrook la ut en 43-minutters video kalt «Bye Sister», der hun tar et grundig oppgjør med sin tidligere protesjé og venn.

Tati forteller i videoen at hun har irritert seg over oppførselen til James en god stund, men at det var en sponset Instagram-post relatert til musikkfestivalen Coachella som virkelig fikk det til å koke over.

Tati har nemlig et eget merke med skjønnhetsvitaminer kalt Halo Beauty. Og siden hun har gjort mye for å bygge opp og hjelpe James Charles, følte hun seg utnyttet og forrådt da han promoterte hennes største konkurrent, Sugar Bear Hair, i tilknytning til Coachella.

Feiden dem imellom har fått stor oppmerksomhet, og en rekke kjendiser har nå «unfollowed» den 19 år gamle beauty-vloggeren.

Før Tati la ut videoen, hadde James 16,5 millioner følgere på YouTube. Nå er han nede i 13,5 millioner – og videoen «Tati», der han ber om unnskyldning, ser bare ut til å gjøre vondt verre.

En sentral person i dramaet er også Jeffree Star. Han har samarbeidet og vært venn med begge, men ser nå ut til ta parti for Tati – som har vunnet like mange følgere som James har mistet.

Det skal bli spennende å følge med på hvordan dette utspiller seg videre. James Charles har gitt ut en populær sminkepalett i samarbeid med Morphe, og er dessuten i gang med å bygge opp sitt eget konsept, Sisters.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Brandon Truaxe er død

Deciems grunnlegger og tidligere administrerende direktør, Brandon Truaxe, er død, bare 40 år gammel. Dette skriver bransjemagasinet Cosmetics Business.

Brandon Truaxe blir omtalt som et kreativt geni. Han var av iransk opprinnelse, men bosatt i Canada, og er kanskje mest kjent for å ha skapt hudpleiemerket The Ordinary.

Det tilbyr effektive produkter til svært tilgjengelige priser, og ble lansert på det norske markedet av Dermanor i fjor.

Truaxe har en bakgrunn innen data og informatikk, men grunnla hudpleiemerket Euoko i 2002 sammen med Julio Torres. Etter å ha solgt dette luksusmerket i 2011, lanserte han Indeed Labs, best kjent for produktet Nanoblur.

I 2013 grunnla han Deciem, som nå har 42 butikker verden over. Selskapet er deleid av Estée Lauder Companies (ELC), som kjøpte 27 prosent i 2017.

Forretningsmessig går det bra, men den siste tiden har likevel vært turbulent for Deciem. Truaxe kom i 2018 med en rekke kontroversielle utspill i sosiale medier, og fikk på grunn av dette mye negativ oppmerksomhet.

Da han i høst også stengte ned butikker gikk ELC rettens vei for å få ham fjernet fra sin stilling, og han ble kastet ut av selskapet 12. oktober 2018.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Emma Bergqvist vant ny kåring

Emma Bergqvist kom på førsteplass under kåringen Who’s Who in Green Beauty Scandinavia, som ble arrangert for første gang av bransjemessen Natural Products Scandinavia og organisasjonen NOC Sweden.

Bergqvist er grunnlegger av agenturet Tree of Brands, og har i tillegg lang erfaring som produktsjef og markedssjef i Weleda. Hun er en dyktig foredragsholder og underviser – og en av Sveriges mest kjente ambassadører for kvinnehelse og naturlig skjønnhet.

På andreplass kom den svenske hudpleieguruen og entreprenøren Maria Åkerberg, mens den finske bloggeren og skribenten Katja Kokko ble nummer tre.  

Vinnerne ble stemt frem av en jury bestående av representanter fra bransjen, og topp 10-listen ser slik ut:  

  1. Emma Bergqvist – Tree of Brands
  2. Maria Åkerberg – Dermanord – Svensk Hudvård
  3. Katja Kokko – blogger, skribent og influencer
  4. Hannah Sjöström – Naturligtsnygg
  5. Virpi Raipala-Cormier – Frantsila
  6. Linda Öhrström – beauty-ekspert og makeupartist
  7. Anni Linnavirta – Naviter Cosmetics
  8. Susanne Hovenäs – helse- og skjønnhetsjournalist
  9. Johanna Bjurström – blogger og hudspesialist
  10. Marina Engervik – Marina Miracle

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Dajana x Sweed Lashes

Den kjente, norske makeupartisten Dajana Tomanovic lanserer løsvipper i samarbeid med Sweed Lashes, som eies av svenske Gabrielle Elio.

Dajana er kjent for sine «master classes», og tilbyr nå enkle, doble og tredoble vipper i tre forskjellige lengder, samt vipper med 3D-effekt inspirert av sin egen signaturstil. Vippene kommer i begrenset opplag i VITA EXCLUSIVE.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

DECIEM stenger butikker

Det kanadiske selskapet DECIEM stenger ned butikker over hele verden etter en oppsiktsvekkende Instagrampost fra grunnleggeren Brandon Truaxe.

Truaxe er filmet mens han kjører bil sammen med to kolleger. I videoen proklamerer han at dette er den aller siste oppdateringen fra DECIEM, og at han stenger ned all virksomhet inntil videre – i anslagsvis to måneder.

Han sier videre at han ikke kan styre hvordan straffen skal utmåles, men at nesten alle i DECIEM har vært involvert i alvorlig, kriminell virksomhet. Økonomisk kriminalitet og mye annet.

Brandon Truaxe har lagt ut en oppsiktvekkende video på Instagram.

Han forteller også at han har vært «en soldat» i 13 år, og blitt gjort narr av som pornoskuespiller og narkolanger.

Videoen ble lagt ut på mandag, og nå – to dager etterpå – ser vi at nesten alle flaggskip-butikkene er stengt. DECIEMs nettsider er delvis nede, og det virker også som kontorene i Sydney og Seoul har lukket dørene.

Instagramposten kan du se her, du kan bedømme selv. Den er ledsaget av en tekst der en rekke kjente selskaper og personer navngis.

DECIEM ble grunnlagt i 2013, og produserer kultpregede merkevarer som Niod og The Ordinary. Disse selges også i Norge. Estée Lauder Companies kjøpte i 2017 en mindre del av selskapet.

Det er ikke første gang Brandon Truaxe poster kontroversielle ting i sosiale medier, og i april gav han hele USA-staben sparken gjennom Instagram.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pierre Fabre styrker laget

Pierre Fabre Dermo-Cosmetics utnevner Xavier Ormancey til ny Director of R&D.

Selskapet står bak kjente apotekmerker som Eau Thermale Avène, Klorane, Ducray, René Furterer, A-Derma, Galénic og Elancyl.

Xavier Ormancey.

Xavier Ormancey er 54 år gammel, og startet karrieren i L’Oréal. Han har hatt flere ledende stillinger i Chanel Parfums & Beauté, før han i 2011 ble Director of R&D for Yves Rocher.

De siste par årene har han jobbet for det California-baserte selskapet Counter Brands.

Pierre Fabre Dermo-Cosmetics har også nylig utnevnt Núria Perez-Cullell til CEO, og hun startet i denne stillingen 20. august.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Jabe mottar hederspris på BEAUTY Düsseldorf

Makeupartisten Jabe tildeles prisen Golden Mask for Make-Up Art 2018 under messen BEAUTY Düsseldorf, som går av stabelen 9. til 11. mars.

Prisen deles ut av KRYOLAN Berlin og Messe Düsseldorf.

Jabe er født i Guadeloupe og bosatt i Paris, og kan se tilbake på en imponerende karriere i mote- og skjønnhetsverdenen.

Han er kjent for sin kreativitet og tekniske ekspertise, og lærte faget hos Shu Uemura Cosmetics. Siden 1998 har han jobbet som frilans makeupartist, og publiseres regelmessig i prestisjetunge, glansede magasiner som Vogue, L’Officiel Paris, Glamour og Vanity Fair.

I tillegg har han medvirket til en rekke reklamekampanjer for kjente merkevarer innen skjønnhet og mote, gjort kataloger og shows.

Bildet viser en kampanje for det franske makeup-merket Arcancil fra 2015.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

A-vitamin og sol

Dr. Des Fernandes har utviklet hudpleieserien Environ, som inneholder høye doser A-vitamin kombinert med antioksidanter.
Dr. Des Fernandes har utviklet hudpleieserien Environ, som inneholder høye doser A-vitamin kombinert med antioksidanter.

– Hudaldring er et direkte resultat av mangel på vitamin A i huden, sier den sør-afrikanske plastikkirurgen Des Fernandes.

Han har utviklet hudpleieserien Environ, som inneholder høye doser A-vitamin kombinert med viktige antioksidanter, og er en pioner når det gjelder bruk av A-vitamin i hudpleie. Han anerkjennes også som en innovatør når det kommer til skin needling.

– De fleste former for hudkreft skyldes lave nivåer av A-vitamin i huden. Det er det eneste kjente molekylet som holder huden sunn og motvirker tegn på aldring. Derfor er det essensielt å opprettholde høye nivåer av dette vitaminet i huden, sier han.

Hvor mye A-vitamin vi naturlig har i huden, henger nøye sammen med hvor mye huden blir eksponert for sol.

– Solen tømmer huden for A-vitamin, så det er nødvendig å fylle på med mer. Dette vitaminet evner også å beskytte huden mot skader som skyldes soleksponering, sier dr. Des Fernandes.

Han ser to dominerende hudtyper i Skandinavia: den keltiske, som er fregnete, helt lys og tåler veldig lite sol, og den nordisk blonde, som er forbausende motstandsdyktig.

– En høydosert A-vitamin krem eller olje kan gi solbeskyttelse hvis du bare skal en kort tur ut i solen, men ellers er selvfølgelig en solkrem å anbefale, sier han.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Charlene Florian er død

Charlene Florian, Chief Creative Officer i Kerstin Florian International, tapte denne helgen kampen mot kreften. Charlene var datter av Kerstin Florian, som grunnla selskapet, og jobbet side om side med sin mor i mer enn 20 år.

Kerstin Florian International sendte i dag ut et brev der de forteller at hun døde fredelig, omgitt av familie og nære venner.

Charlene var en sann inspirator og en ledestjerne for alle som er opptatt av sunnhet, skjønnhet og naturlig livsstil:

She was a shining light within the industry, leading the path for a healthy, more natural lifestyle touching everyone she encountered with positivity, kindness and joy.

A charismatic executive with the Kerstin Florian team, a source of inspiration and knowledge to our partners globally, Charlene was a force of positive energy who embodied the Kerstin Florian brand.

Vi kondolerer og sender våre tanker til Charlenes familie.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail