Kategoriarkiv: Nett

Skincity lanserer Dr. Barbara Sturm

Nettbutikken Skincity er først med å lansere den kultpregede hudpleieserien Dr. Barbara Sturm i Norge.

– Dette er merket som har prydet flest shelfies gjennom 2019, og det med god grunn. I flaskene finner vi vitenskapelige og effektive ingredienser som peptider og antioksidanter, nøye utvalgt for å pleie huden i dybden og rette fokuset mot hudhelsen, uttaler Sunniva Grane fra Skincity i Norge.

Tyske Barbara Sturm er lege og spesialist på estetiske behandlinger som vitaliserer og fornyer huden. Ifølge magasinet Forbes er hun kvinnen bak den velkjente «vampyrbehandlingen», og på kundelisten finner vi store stjerner som Kim Kardashian West, Gwyneth Paltrow og Bella Hadid.

Barbaras visjon er «å hele heller enn å irritere». Hun vil ikke overstimulere, men støtte opp om hudens egne reparasjonsprosesser.

Produktene hennes er ukompliserte men likevel effektive, og formuleres uten ingredienser som kan virke irriterende. Blant bestselgerne finner vi Hyaluronic Serum, Glow Drops og Sun Drops – som er solbeskyttelse i serum-form!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Black Friday-trøbbel for FOREO

En to timer lang «glitch» under Black Friday-salget 29. november koster FOREO 10 millioner dollar. Men til tross for store tap, bekrefter det svenske skjønnhetsmerket at det vil levere alle de 60 enhetene som ble solgt i Norge.

FOREO erklærer i dag at de vil gjennomføre alle salg som ble gjort under Black Friday, da en glipp i systemet gjorde det mulig for kundene å kapre en UFO smartmaske-enhet for 9.99 USD (omtrent 92 kroner) – en brøkdel av den egentlige prisen på 2795 kroner.

Dataanalyser viser at totalt 38 575 UFO-enheter ble solgt for 9.99 USD  i løpet av to timer, noe som koster selskapet mer enn 10 millioner USD i tapte salgsinntekter.

Feilen oppstod ved 21.30-tiden fredag 29. november, da FOREO-nettsiden krasjet på grunn av stor trafikk i forbindelse med Black Friday. Teknikerne som fikset siden la ikke merke til prisfeilen, og lot kjøpsmuligheten stå åpen.

Omtrent klokken 23.00 krasjet nettsiden en gang til, samtidig som stadig flere bilder av UFO-enheten til 9.99 USD ble spredd i SoMe-kanalene.

Feilen ble rettet opp innen midnatt, og FOREO-grunnlegger Filip Sedic forteller at han ble sjokkert da han hørte hva som hadde skjedd.

– Da jeg fikk vite omfanget av feilen på nesten 40 000 UFO-enheter, forstod jeg hvor mye dette kom til å koste oss. Men til tross for at vi tapte 10 millioner USD, fikk vi nesten 40 000 nye kunder. For meg er dette hell i uhell, og nettopp det som er det magiske med julen. Så jeg bekrefter at vi kommer til å sende ut alle UFO-ordre som normalt, til alle som gjennomførte et kjøp nå på fredag, sier Filip Sedic.

FOREO-glippen varte i totalt 120 minutter, og førte til at 38 575 UFO-enheter ble solgt for rundt 92 kroner per stykk, noe som kostet selskapet 98 754 920 kroner.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Zalando girer opp

Zalando satser på skjønnhet, og lanserer nå sitt beauty-konsept i fem nye markeder, deriblant Danmark og Sverige.

De tre andre landene som nå i vår får tilgang til skjønnhetsprodukter fra den tyske netthandelsgiganten er Frankrike, Belgia og Italia.

Ekspansjonen kommer ett år etter at Zalando annonserte at de ønsket å gå inn i beauty-markedet, og de startet opp i fjor i Tyskland, Polen og Østerrike.

Zalando har også inngått en utvidet avtale med Estée Lauder Companies, slik at merker som Aramis, Bumble and bumble, Darphin, GlamGlow, Smashbox og Bobbi Brown vil bli tilgjengelige i nettbutikken.

Foto: Pixabay og Zalando

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Zalando satser på beauty

Den tyske netthandelsgiganten Zalando er klar for å gå inn i beauty-markedet. Våren 2018 starter de opp med kosmetikkprodukter, hud- og hårpleie, dufter, verktøy og tilbehør.

Det nye beauty-sortimentet blir først tilgjengelig for tyske kunder, men skal etterhvert også introduseres i andre land.

Zalando skal i tillegg åpne en Beauty Concept Store i Berlin, der de tenker å tilby et kuratert vareutvalg i laboratorie-miljø. Butikken skal også brukes til produktlanseringer og events.

Det blir produkter i alle prispunkter, og Zalando er nå i forhandlinger med  varemerkeeiere og leverandører.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Glossybox kjøpes opp

The Hut Group (THG), en av verdens største varemerkeeiere og forhandlere av skjønnhet og helse online, annonserer oppkjøp av GLOSSYBOX fra majoritetseierne Rocket Internet og Kinnevik.

GLOSSYBOX ble grunnlagt i 2011 i Berlin, og er en global abonnementstjeneste som spesialiserer seg på skjønnhetsprodukter.  De er aktive i 10 land, og har kontorer i Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Sverige og USA.

Forretningsmodellen tilbyr kundene en skjønnhetsboks per måned, eller i henhold til en tidsbestemt kontrakt.

Gjennom oppkjøpet øker THG sin internasjonale base.

THG har tidligere erfaring fra abonnementstjenester for varemerker som lookfantastic, Beauty Box, MyGeekBox samt PopInABox gjennom sin egenutviklede e-handelsplattform, og ser fram til å jobbe med GLOSSYBOX’ kundebase av engasjerte skjønnhetskonsumenter.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

VITA satser på mobilen

Norges største skjønnhetskjede, VITA, har det siste året vervet nye medlemmer til sin kundeklubb ved hjelp av TargetEveryOnes og ViaNetts mobile tjenster.

Antall medlemmer i kundeklubben har økt fra 560 000 til 645 000, og når nå nesten en tredjedel av Norges kvinner. Dette skriver TargetEveryOne i en pressemelding.

TargetEveryOnes mobile løsning brukes både for å verve medlemmer til kundeklubben, og for markedsføringskampanjer og aktiviteter for e-handel og butikker.

– SMS er en av våre mest effektive kommunikasjonskanaler. Våre utsendelser får en veldig kjapp respons, og vi merker en umiddelbar effekt både i e-handelen og i våre butikker, sier VITAs Head of E- commerce and Omnichannel Torkel Johanssen.

Han mener at SMS er et både effektivt og pålitelig verktøy.

– Kundeklubber har blitt et av våre hovedfokus, og med VITA har vi styrket posisjonen ytterligere. VITA viser med sine mange utsendelser hvordan man bruker mobilen for å bygge enda bedre kunderelasjoner og få enda flere kunder i butikkene, sier TargetEveryOnes direktør Christoffer Andersson.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Milani lanseres på nett

Nettbutikken NordicFeel lanserer det populære sminkemerket Milani Cosmetics i Skandinavia. Dette er et amerikansk varemerke som har hentet inspirasjon fra italienske Milano.

Produktene passer for kvinner i alle aldre som leter etter prisvennlige, trendy og innovative skjønnhetsprodukter med rikt pigmenterte farger. Milanis sortiment holder bra kvalitet og er utformet for å fungere på en rekke ulike hudtoner.

– Milani passer perfekt i vår satsning på å ta inn nye, hete varemerker som har et tydelig fokus. Milani er det tredje varemerket på kort tid som vi lanserer i Skandinavia. Vi er midt inne i lanseringen av Makeup Revolution og Tecna Professional, og i løpet av våren kommer vi til å lansere flere nye merker, sier Anders Sjöberg, administrerende direktør i NordicFeel.

NordicFeel ble grunnlagt i 2006, og har siden dette ekspandert kraftig. I tillegg til hjemlandet Sverige, er de etablert i Norge, Finland og Danmark.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Eleven ekspanderer

Det framgangsrike, svenske netthandelsselskapet Eleven, som også driver virksomhet i Norge, tar nå skrittet inn i Finland.

Med finsk datterselskap, finsktalende kundeservice og domenet eleven.fi satses det offensivt på e-handel for det finske markedet.

Eleven-teamet omfatter nå rundt 35 personer som er basert i Stockholm. For å skape tydelighet på samtlige markeder og i alle kanaler kommer selskapet til å bruke Eleven som varemerke.

Eleven ble grunnlagt i 2004, og har i løpet av de siste årene blitt en av Sveriges største aktører innen skjønnhet. Eleven er en autorisert netthandelsbutikk med cirka 900 varemerker og 30 000 produkter.

Selskapet eies av eEquity, Verdane Capital samt gründer og direktør Michael Gegerfeldt.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Skincity shipper til Norge

Den svenske nettbutikken Skincity satser nå på norske hudpleiekonsumenter. Skincity har et profesjonelt sortiment innen hudpleie og makeup.

– Dette er noe vi har ønsket fra dag én, men nå er vi klare, og det kjennes fantastisk gøy. Det finnes ingen som tilbyr det vi gjør på det norske markedet i dag. Vi får mange forespørsler fra Norge, så det er ekstra gøy å endelig kunne si: Ja, vi leverer til Norge, sier Mikael Kjellman, som er sjef for Skincity, i en pressemelding.

Skincity tilbyr både norske og svenske kunder gratis frakt. Ingen toll eller andre avgifter tilkommer. Alle norske kunder får velge fra samme sortiment og alle priser er i NOK. Leveringstiden er 1-3 dager avhengig av hvor man bor i Norge, Oslo med omegn får som regel leveransen på 1-2 dager.

De som jobber på Skincity er autoriserte og Cidesco-diplomerte hudterapeuter, og nettbutikken fører merker som vanligvis bare finnes i salong.

– Vi er selvfølgelig autoriserte forhandlere av de varemerkene vi selger. Det innebærer at vi garanterer at varene er ekte og av høyeste kvalitet. Våre merker er Akademikliniken, bareMinerals, Cicamed, Decléor, Dermalogica, Exuviance, Maria Åkerberg, Mene&Moy, Paulas Choice, Peter Thomas Roth og Sensai by Kanebo, skriver Skincity i pressemeldingen.

Den svenske nettbutikken Skincity satser nå på Norge. Foto: Freestockphotos.biz
Den svenske nettbutikken Skincity satser nå på Norge. Foto: Freestockphotos.biz

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Ellos kjøper Makiash

Ellos Beauty har ambisjoner om å bli en av de største skjønnhetsaktørene online.

– Skjønnhet online er et voksende marked, og ambisjonen er å bli markedsleder. Ellos Beauty skal bygges opp av de beste varemerkene samt et egetutviklet sortiment. Dette er en ny kategori, hvor vi har tenkt å investere nok til å bli en av de ledende aktørene i løpet av tre-fire år, sier Hans Ohlsson, administrerende direktør i .

Selskapet ser et stort potensiale i å kunne tilby kundene skjønnhetsprodukter på . Etter mote og sko, er dette den tredje største kategorien for kvinner online.

For å imøtekomme etterspørselen, har utvidet det eksisterende produktutvalget med nye og attraktive merkevarer som Shiseido, Essie, Bare Minerals, Marc Jacobs, Hugo Boss og Calvin Klein. I tillegg har de denne våren kjøpt opp det svenske makeup-merket Makiash.

red_plum3 kosmetikk

Merket er skapt av Susanne Jangstam, som har bred erfaring innen kosmetikkbransjen ved Unilever og Hardford, samt Christina Mohlin, som har en internasjonal modellkarriere kombinert med erfaring fra markedsføring og salg.

Makiash fokuserer på utvalgte produkter av høy kvalitet. Hvert produkt og fargenyanse er nøye testet på profesjonelle modeller, for å møte kvinners krav til stilfulle og brukervennlige produkter.

Steget videre for Ellos Beauty er å lansere sine egne skjønnhetsvaremerker. Dette skjer til høsten. Teamet og kompetansen bak Makiash – Susanne Jangstam (produktsjef) og Christina Mohlin (salgssjef) – har fått i oppgave å produsere tre serier med kroppspleie samt en basekolleksjon med makeup.

– Susanne og Christina er vårt absolutte «dream team», som skal hjelpe oss med å etablere Ellos Beauty. Ved å knytte deres erfaring og kompetanse til oss, er vi et steg nærmere målet om å bli markedsledere i online shopping innen skjønnhet og helse, sier Hans Ohlsson fra .

bright_coral

Ellos Beauty skal ha et bredt sortiment av gode varemerker som kan tilfredsstille den kjøpesterke kvinnen, uansett om hun er ute etter parfyme, makeup, hud-, hår- eller kroppspleie. Alt vil bli samlet under ett tak på ellos.no.

begynte sin historie allerede i 1947, og er i dag Nordens ledende e-handelsmerkevare med millioner av kunder over hele Skandinavia. Hovedkontoret ligger i Borås, men de opererer i alle de nordiske landene. Ellos Group har ca. 800 ansatte og hadde en omsetning på 2,3 milliarder svenske kroner i løpet av 2013.

Hovedeier er Nordic Capital Fund VII og Paul Frankenius med Happy Land Holding som medinvestor, og styreleder Anders Halvarsson – tidligere administrerende direktør og grunnlegger av NetOnNet.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail