Kategoriarkiv: Makeup

Burt’s Bees lanserer naturlig makeup

Burt’s Bees endrer retning og får større bredde i sortimentet. Det naturlige varemerket lanserer snart en ny og komplett makeupserie.

Varemerket ble grunnlagt i 1984 av den nøysomme birøkteren Burt Shavitz, som frem til nå har hatt sitt skjeggete ansikt på noen av forpakningene. Det baserer seg på naturlige ingredienser der hver og en har sin funksjon. Mest kjent er nok den klassiske Beeswax Lip Balm, og globalt selges det én slik hvert sekund.

Burt døde i 2015, og varemerket staker nå ut en ny kurs. Det kommer stilsikre leppestifter som lanseres i butikk første kvartal 2018.

Burt’s Bees nye Satin Lipstick kommer i butikk snart.

I tillegg finnes det forskjellige andre produkter til leppene, blant annet Tinted Lip Balm, Lip Shimmer, Gloss Lip Crayon og Tinted Lip Oil.

Burt’s Bees distribueres i Norge av Apini, som røper at det frem mot 2019 vil komme en rekke spennende lanseringer fra merket. Faktisk er en komplett og helt naturlig makeupserie på trappene, med produkter som foundation, maskara, øyeskygge, eyeliner og blush.

– Makeupserien er akkurat lansert på hjemmemarkedet i USA, der den har blitt veldig godt mottatt, men har ikke kommet til Europa ennå. Fra å være et naturlig brand vil vi i fremtiden bli et naturlig beauty brand, sier Viveca Holmsen fra Apini.

Foto: Pixabay

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Jabe mottar hederspris på BEAUTY Düsseldorf

Makeupartisten Jabe tildeles prisen Golden Mask for Make-Up Art 2018 under messen BEAUTY Düsseldorf, som går av stabelen 9. til 11. mars.

Prisen deles ut av KRYOLAN Berlin og Messe Düsseldorf.

Jabe er født i Guadeloupe og bosatt i Paris, og kan se tilbake på en imponerende karriere i mote- og skjønnhetsverdenen.

Han er kjent for sin kreativitet og tekniske ekspertise, og lærte faget hos Shu Uemura Cosmetics. Siden 1998 har han jobbet som frilans makeupartist, og publiseres regelmessig i prestisjetunge, glansede magasiner som Vogue, L’Officiel Paris, Glamour og Vanity Fair.

I tillegg har han medvirket til en rekke reklamekampanjer for kjente merkevarer innen skjønnhet og mote, gjort kataloger og shows.

Bildet viser en kampanje for det franske makeup-merket Arcancil fra 2015.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Gigi Hadid x Maybelline

Leppestifter i West Coast-kolleksjonen.

Supermodellen og IT-jenta Gigi Hadid setter navnet sitt på en makeup-kolleksjon fra Maybelline. Det er første gang Maybelline gjør et samarbeid av denne typen.

Makeup-kolleksjonen inneholder to ulike looks som begge er designet av Gigi selv: EAST COAST GLAM og WEST COAST GLOW.

Gigi Hadid har base i New York, men kommer fra LA, og de to byene har ulik stil og estetikk. Derav kommer inspirasjonen til produktene. Hun har vært med på alle stadier av prosessen: produktutvikling, fargevalg og visuelt uttrykk.

Det finnes to fargekolleksjoner – East Coat og West Coast – og i tillegg en del kits. Produktene selges på VITA, H&M og utvalgte Cubus-butikker.

The Jetsetter Palette, som kombinerer både East og West Coast looks, selges kun på nett.

Gigi x Maybelline, The Jetsetter Palette.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Ny vegansk makeup

Kerstin Florian beveger seg inn i en ny kategori og lanserer pleiende, vegansk makeup!

KERSTIN FLORIAN BEAUTY er navnet på den nye kolleksjonen som har hudpleiende egenskaper. Det er første gang Kerstin Florian lager makeup-produkter.

Den nye kolleksjonen består av Skin Renewing Foundation, Luminizing CC Crème og Brightening Concealer.

Produktene inneholder gode, aktive ingredienser med lette formuleringer som gir glød til huden, og bygger på varemerkets grunnleggende filosofi: «Ytre skjønnhet, indre helse».

En vakker hud starter med en sunn hud, mener Kerstin Florian.

Kerstin Florian Beauty.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

L’Oréal Paris x Balmain

L’Oréal Paris samarbeider for første gang med et parisisk haute couture motehus. Sammen med Balmains kreative direktør, Olivier Rousteing, har de laget en designerkolleksjon med verdens #1 leppestift: Color Riche.

Rousteing medvirker selv på bildene, sammen med 12 modeller som alle har ulik opprinnelse og bakgrunn. Med dette ønsker de å tydeliggjøre og styrke budskapet om selvstendighet og skjønnhet i mangfold.

Kolleksjonen markerer også det første steget Balmain tar ut i kosmetikkens verden.


Kolleksjonen deles inn i tre grupper: Blå, sort og grønn. Som igjen består av fire ulike leppestiftfarger, slik at det er 12 farger totalt.

Den blå ROCK-gruppen inneholder blant annet den lilla leppestiften «Freedom» som sees på Soo Joo Park. Doutzen Kroes har på seg «Confidence», som er stjerneproduktet i den sorte COUTURE-gruppen, mens Ysaunny Brito bruker «Balmain Instinct» som er en av de grønne GLAMAZONE-leppestiftene.

Kolleksjonen lanseres eksklusivt hos VITA i oktober 2017.

Olivier Rousteing.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Blush på nye måter

Hørt om makeuptrenden draping?

Rosa rouge, som var stort på 80-tallet, gjør comeback nå. Man bruker krem- eller pudderrouge, og påfører den langs kinnbeina og opp mot tinningen og inn over øyebrynet.

Rosa leppestift brukes sammen med rosa rouge. Og leppestiften kan også anvendes som rouge!

Trenden ble vist på catwalken av Kenzo, Nini Ricci og Chanel (bildet). De skjeve, lave hestehalene på denne visningen er forresten også verdt å legge merke til!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Svanemerket sminke

Det nye, danske merket Miild lanserer verdens første svanemerkede sminkeserie.

Nesten hver tredje danske ønsker flere miljømerkede sminke-produkter. Det viser en undersøkelse YouGov gjennomførte for Miljømerking Danmark i januar 2017.

Tilbudet har til nå vært lik null, men nå har Miild sertifisert både pudder, øyenskygger og concealere – i alt 18 produkter.

– Endelig kommer det svanemerket sminke! Dette er nemlig noe forbrukere ofte har etterlyst i møte med oss. Mange vil gjerne kjenne seg like trygge når de kjøper sminke, som når de kjøper hudkremer og såper. Nå håper vi det ikke er lenge til vi kan få tak i disse produktene i Norge, sier Anne-Grethe Henriksen, markeds- og kommunikasjonssjef i Svanemerket.

Bak det nye sminkemerket Miild står Tanja Gregersen og Tine Svendsen. To unge, danske makeup-artister som begge har opplevd allergi i forbindelse med bruk av sminke.

Alle Miilds produkter er parfymefrie, og de inneholder få og rene ingredienser. For eksempel inneholder de verken ingredienser som er på EUs liste over stoffer som er mistenkt for å være hormonforstyrrende, eller konserveringsmidler som er klassifisert som allergifremkallende.

Miilds produkter er ennå ikke tilgjengelige i Norge, men kan blant annet kjøpes på Matas i Danmark.

Mer informasjon finner du på miild.dk.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Nytt sminkemerke i KICKS

Makeupvaremerket LH Cosmetics innleder et samarbeid med KICKS, Nordens største skjønnhetskjede.

Bak varemerket står det digitale stjerneskuddet Linda Hallberg, en 29 år gammel svensk makeupartist som har nærmere 900 000 følgere på Instagram, over 300 000 abonnenter på Youtube samt Nordens største skjønnhetsblogg.

LH Cosmetics skal selges i majoriteten av kjedens butikker, også i Norge, og det planlegges flere produktlanseringer sammen med KICKS i 2017.

– Linda Hallbergs kreativitet i kombinasjon med hennes store følgerskare i sosiale medier gjør LH Cosmetics til en spennende samarbeidspartner. Vi er overbevist om at de innovative, multifunksjonelle produktene kommer til å møtes av stor etterspørsel i alle våre kanaler, sier Catharina Lundberg, innkjøpsdirektør på KICKS.

Linda Hallberg har på kort tid etablert LH Cosmetics som et hett varemerke innen skjønnhet. Siden starten i oktober 2016 har hun solgt til mer enn 40 land online.

Avtalen med KICKS er et steg på veien mot å bli et etablert varemerke i Norden, for så å  ekspandere til resten av Europa og USA.

– At KICKS velger å ta inn mitt varemerke, føles fantastisk men også helt naturlig. Vi passer sammen i og med at vi begge er ledende på våre områder, jeg som makeupartist og KICKS som skjønnhetskjede. Jeg har aktivt bygget opp mine digitale plattformer samt varemerke som makeupartist de siste 10 årene, og det er gøy å se at KICKS velger å satse mye digitalt framover, sier Linda Hallberg.

KICKS består av cirka 250 butikker i Norden, og driver en framgangsrik e-handel som er en del av et prisbelønnet multikanal-konsept. Kjeden er en del av detaljhandelskonsernet Axel Johnson AB.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Bli kjent med Smith & Cult

Jeanne Chavez og Dineh Mohajer er den kreative kraften bak det amerikanske varemerket Smith & Cult. Det ble skapt i 2014, og lanseres nå i Skandinavia.

– Merkenavnet spiller på dualiteten mange kvinner har: vi går på jobb og har en viss stil, men er mer vågale på privaten. Det er The Smith Girl og The Cult Girl, forklarer Jeanne Chavez.

Hun har vært businesspartner med Dineh Mohajer siden 1990-tallet, da de stod bak det sagnomsuste neglelakkmerket Hard Candy, kjent for sine melkeaktige og lett fluoriserende pasteller.

Formuleringen til Smith & Cult er uten dibutyl phthalate, toluene, formaldehyde, formaldehyde resin, camphor, xylene, ethyl tosylamide og triphenyl phosphate. Produksjonen av neglelakkene foregår i USA.

Neglelakkene er kjernen i sortimentet til Smith & Cult, men de har i tillegg kommet med produkter for øyne, bryn og lepper. Muligens kommer det også primers, highlighters og bronzers, men Smith & Cult skal ikke tilby alt.

Neglelakkene har overdimensjonerte lokk i gull, og ligger tungt i hånden. Lokkene er slått bulkete og skjeve i produksjonen, slik at alle er litt forskjellige. En designdetalj som også går igjen i det øvrige sortimentet.

Smith & Cult kan, som det eneste lakkmerket i USA, skryte av en såkalt 8-Free formulering, og fargen holder seg pen og glansfull på neglene i opptil en uke.

Den norske distributøren, Verdant AS, forteller at produktene foreløpig er tilgjengelige på Kicks.no og Skincity.no, samt i utvalgte salonger.

Jeanne Chavez deltok på den norske lanseringen av Smith & Cult.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Vårens makeuptrender

Tomas Erdis, som er makeupartist for Jane Iredale, tror på disse 3 sminketrendene for våren 2017.

Glødende hud

– Sunn, naturlig hud med masse glød har blitt en gjenganger i motebildet, og jeg elsker det! Det gjelder også denne våren. Mineralpudder kombinert med fuktspray gir god holdbarhet og en fantastisk glød.

For en enda mer glødende effekt foreslår jeg en av mine nye favoritter, Phyto Replenish Oil fra Dermalogica. Den er perfekt som underlag for våre mineralpudder, og kan også blandes i flytende foundation.

Makeuplook fra Jane Iredale.
Innrammet blikk

– Når det gjelder øynene, ser vi alt fra et naturlig blikk til sterkt innrammede øyne og smudgy looker. La resten av makeupen bestemme uttrykket – kombiner naturlig hud med mer dramatiske øyne, eller la fargesterke lepper være i fokus sammen med en naturlig øyemakeup.

For ekstra varme og lette roser i kinnene, prøv en kremblush, for eksempel In Touch Cream Blush i den nye fargen Candid. Bruk gjerne det samme produktet på kinn, øyne og lepper for en enkel look som er gjort på 1-2-3.

Fargerike lepper

– I vår kan man også leke seg med farger på leppene! Velg mellom gylne karamelltoner, dyp brun, knall rosa, matt eller glossy – her kan du gjøre akkurat det du ønsker, tipser Tomas Erdis.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail