Kategoriarkiv: Spa

Sisleys nye Maison i Paris

For første gang siden etableringen i 1976, har Sisley fått sitt eget Maison de Beauté i Paris.

I en gammel, verneverdig bygning i hjertet av det elegante 8. arrondissement, kan man nå oppleve Sisley til fulle: her finnes en café, en boutique, en lounge og et behandlingsområde med fem kabinetter der man kan utforske merkets ritualer og programmer for ansikt og kropp.

Interiøret er gjennomført til minste detalj, og håndplukket av Isabelle og Christine d’Ornano for å skape en elegant og hjemmekoselig atmosfære i tråd med varemerkets stil forøvrig.

Adressen er 5 avenue de Friedland, like ved Triumfbuen og Champs-Élysées.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

The Well åpner i dag

Stein Erik Hagen med familie har investert mer enn 300 millioner kroner i The Well, som åpner dørene på Kolbotn like utenfor Oslo i dag.

Arkitektkontoret Halvorsen & Reine har tegnet en velværedrøm med 15 forskjellige saunaer, 25 behandlingsrom, 11 bassenger, hager, grotter, lounger og en 250-seters restaurant.

Her løftes norsk spakultur rett opp i verdenseliten.

Toetasjes sauna.
Toetasjes sauna.

– The Well introduserer konseptet «daycation» for det norske markedet. En dagsferie fra hverdagen i tilgjengelig luksus for alle som setter pris på spa og velvære, og vil slappe av etter en hektisk dag, sier The Wells styreleder Camilla Hagen Sørli.

Gjennom selskapet Canica har Hagen-familien hatt stor suksess med Farris Bad i Larvik. Pågangen er visstnok så stor, at spaavdelingen ofte må stenge for besøkende som ikke er gjester ved hotellet.

På The Well trenger du ikke overnatte. Du kjøper dagspasset til 495 kroner, og får adgang til 10.500 kvadratmeter og tre etasjer med pur nytelse.

The Well er en påkostet, men tilgjengelig reise, som tilbyr det beste fra internasjonal spakultur samlet under ett tak.

Du kan blant annet oppleve spektakulære fossefall og grotter, 11 bassenger, tyrkisk hamam, japansk hage og badehus, Blockhaus-sauna, marokkansk rhassoul og et stort spenn av behandlinger.

The Well har 130 ansatte, og beskrives som det største spabadet nord for Hamburg.

The Well_Pressebilder©JMS_29

The Well_Pressebilder©JMS_10

The Well3

Fakta om fasilitetene:

  • Wellness Pool er et gigantisk basseng på hele 10×25 meter som holder 35 grader. Det har båser med vertikale sidedyser for stående boblebad, og senger av luftrør for liggende boblebad.
  • Nordlys Laconium er en mild badstue med varme benker og vegger samt en glassplate i midten der røyk siver ut og skaper en fin, grønnaktig stemning.
  • Krystallbadet er et stort dampbad med romerske røtter.
  • I urtesaunaen varieres urtene som brukes etter effekten man ønsker på sinnet. Duftene skiftes fra dag til dag.
  • Augfuss-saunaen er en av de største badstuene i landet med plass til over 50 spagjester. Her gjennomføres en rekke badsturitualer av drevne spaansatte.
  • Den marokkanske Rhassoulen er autentisk bygget med fliser, søyle i midten med vann, og leire fra Atlasfjellene.
  • I den nordiske avdelingen finner du en toetasjes loftsauna som er laftet i Østerrike med tømmer fra Sibir. En fjelldusj ved en foliert glassvegg skal gi deg følelsen av å stå i midt i norsk natur.
  • Fossefallgrotten skal gi deg følelsen av å ha gått inn i en gruvegang med underjordiske fosser, kalde fliser og lyd.
  • I den tropiske avdelingen er det jungelsauna med høy luftfuktighet.  Lyder, trekronebilder og en rekke forskjellige dusjhoder skal gi en følelse av å sitte i jungelen.
  • Behandlingsavdelingen har 25 rom med forskjellige typer behandlinger. Her kan du blant annet oppleve en patentert «float» som effektivt restituerer musklene og gir kroppen balanse.
  • Den tyrkiske hamamen har den tradisjonelle åttekantede stenen i midten, og er autentisk bygget.
  • I loungene og biblioteket kan gjestene lese, slappe av eller sove.
  • I den japanske avdelingen finnes det blant annet et Onsen varmtbasseng der en nyte synet av norsk  skog, eller en av de tre japanske hagene. I det japanske dampbadet er det damp og rennende vann. Spagjestene kan også meditere i det førti grader varme japanske meditasjonsrommet.
  • Ute er det en stor jacuzzi med solterrasse og plantekasser. På milde vinterdager fyres skogsaunaen opp. Det er mulig å spasere i terrenget.

The Well 1

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Sniktitt på The Well

På Kolbotn rett utenfor Oslo sentrum investerer Kongeveien Eiendom over 300 millioner kroner i det som skal bli Norges største spa-anlegg.

10.500 kvadratmeter med jungelsauna, tyrisk hamam, safari lounge, nordlys sauna og japansk onsen. The Well skal bli Nordens ledende spa- og velværesenter. Nå begynner jakten på de 160 personlighetene som skal sørge for at det unike spa- og velværesenteret holder et internasjonalt servicenivå.

– Vi skal sette Norge på det internasjonale spa- og velværekartet! Over hele verden har man gjennom århundrer hatt ulike tradisjoner og metoder for å utnytte varme og vann til avslapning og nytelse. Metodene varierer, men på The Well er målet å samle ulike lands tradisjoner og uttrykk under ett tak. Norden har mange tradisjonelle hotell med spa- og badeanlegg, men vårt spa- og velværesenter blir noe helt nytt, sier prosjektleder Thomas Gundersen.

Med sine 15 badstuer, 11 bassenger og kulper, sin særegne arkitektur og tematikk vil The Well skape en verden av velvære, inkludert en egen restaurant med 250 sitteplasser og stor uteservering.

Rhassoul fra Marokko.
Rhassoul fra Marokko.

Før helgen startet jakten på de 160 ansatte som skal drifte The Well: Terapeuter, verter, vertinner, renholdere, resepsjonister, hudterapeuter, kokker, hovmester, husøkonom, og en rekke andre funksjoner.

– Vi ser etter de som har lyst til å være med på å skape spa-historie, lage unike opplevelser, og har gode samarbeidsevner. Til våre 25 behandlingsrom trenger vi blant annet hudterapeuter, massører, thai-massører, manikyrister. Vi skal også ha en egen Hamam-Mester, forteller Gundersen.

Det kan utføres baderitualer på tre plan. Man kan kjøle seg ned i isvannskulpen, slappe av i varmtvannsgrotten, ta steam-badstue eller finsk sauna før man dusjer i det spektakulære fossefallet.

Blockhouse sauna.
Blockhouse sauna.

Anlegget skal inneholde en nordlys-sauna, en to etasjers blockhaus-sauna, en dusjgrotte, en jungel-sauna og en stor aufguss-sauna der det blir gjennomført ulike badstueritualer gjennom hele dagen. I det enorme massasjebassenget kan man nyte ulike massasjeeffekter fra vannstrømmer, bobler og dyser.

De ulike saunaene og badefasilitetene byr på forskjellige temperaturer og fuktighetsnivåer som vil oppleves ulikt, og gi forskjellig effekt. I tilknytning til badeanlegget vil det også være en stor separat spa-behandlingsavdeling der man kan få en rekke tradisjonelle og utradisjonelle spa-behandlinger.

The Well vil ha et eget Hamam. Varme, damp, skrubb og massasje er hjørnesteinene i det tyrkiske badet. Ritualet var populært i det gamle Romerriket. Derfra ble ritualet spredd videre til den arabiske verden. Den tradisjonelle, oppvarmede Hamambenken tilknyttet egen steambadstue, dusjer, behandlingsbenker og relaxrom er en av mange unike installasjoner på The Well.

Japansk avdeling med peiskos.
Japansk avdeling med peiskos.
Japansk meditasjonsbadstu.
Japansk meditasjonsbadstu.

Den øverste avdelingen er viet Østen, med egen steam-badstue, peisrom og utendørs japansk hage, samt et onsen – et tradisjonelt japansk varmt basseng. En dusjopplevelse utover det vanlige blir det å stå under rennende vann foran store vindusflater og se utover den nydelige japanske hagen som har blitt opparbeidet. Den påkostede meditasjonsbadstuen skal transportere gjestene til en mer avslappet mental tilstand.

På uteområdet finnes flere boblebad, badstuer som bygges i en rustikk stil blant fjellrabber og furutrær, solterrasse og uteservering. Spa- og velværesenteret inneholder restaurant med varierte og smakfulle menyer. Mat og drikke er en viktig del av totalopplevelsen.

The Well har et mål på over 100.000 gjester årlig, og vil hovedsakelig rette seg mot Stor-Oslo og nærområdet. Anlegget er tilgjengelig med kollektivtransport, og åpent syv dager i uken.
– Vi er 20 minutter fra Oslo med privatbil og omtrent det samme med kollektivtransport, forteller Thomas Gundersen.

The Well er heleid av Kongeveien Eiendom AS, et selskap i Canica systemet, og skal bli Nordens ledende spa- og velværesenter når det åpner i desember.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Cannabis + spa

Spa Finder spår at spabransjen krysser spor med cannabisbransjen i 2015. Marihuana legaliseres nå i en rekke amerikanske stater, og kan dermed foreskrives i medisinske spa.

Det vokser fram en «cannabusiness» som appellerer til nye målgrupper, og produktene blir stadig mer «upmarket».

Utsalgsstedene for cannabis ser gjerne ut som Apple-butikker eller spa, skriver Spa Finder i sin trendrapport for 2015.

Mange av disse utsalgsstedene tilbyr massasje, yoga, akupunktur, meditasjon og liknende. Samtidig begynner både amerikanske og europeiske spa å tilby cannabis-massasjer og -behandlinger.

Hampfrøolje fra cannabisplanten brukes dessuten i skjønnhetsprodukter. The Body Shop var her en pionér sammen Hempz.

Det finnes også kremer som inneholder små mengder THC, virkestoffet i cannabisplanten som gir rus. Men de kan ikke selges fritt over disk på samme måte som de andre.

Cannabis har også blitt en mattrend, og det er høyt næringsinnhold i hampfrø og hampmelk.

Hempz kroppsprodukter.
Hempz kroppsprodukter.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Thalgo jubilerer

Det algebaserte hudpleiemerket Thalgo feirer 50 år, og lanserer samtidig en rekke flotte nyheter.

Essensen Prodige des Océans skiller seg ut med sin luksuriøse tilnærming, og blir et annerledes innslag i klinikkene. Det samme gjelder iBeauty, et nytt og flerfunksjonelt behandlingsapparat som både virker utrensende, fuktgivende og antiage.

Ann Kristin Hellerslien, som er daglig leder i Skinthal AS, røper at det også kommer spennende nyheter fra franske Thalgo i 2015.

Luksusproduktet Prodige des Oceans er en nyhet fra Thalgo.
Luksusproduktet Prodige des Océans er en nyhet fra Thalgo.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

25 år i Skandinavia

Det er 25 år siden Kerstin Florians produkter og behandlingskonsept ble etablert i Skandinavia. De første som jobbet med merket var Sturebadet i Stockholm.

Det elegante, fasjonable og nyrenoverte Sturebadet ved Stureplan åpnet dørene i mars 1989. I starten var det bare medlemmer som hadde adgang, men snart åpnet man også for daggjester.

På denne tiden var det unikt å tilby kroppsbehandlinger i form av bad, innpakninger og skrubb der man benyttet et spesifikt produktsortiment med innhold av planter, urter, blomster, leire og mineralvann.

Kerstin Florian kom til det nyåpnede anlegget og utbrøt: ”Dette er et spa! dere må kalle det et spa!”

Som vanlig var hun litt forut for sin tid, og spa var ukjent blant folk flest, så det ble i stedet ”Hälsans Tempel”. Men det tok ikke lang tid før ordet spa ble innarbeidet i Sverige.

Det første produktet hun laget var Sorbier Crème. Den finnes fremdeles i sortimentet!

SONY DSC

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail