Kategoriarkiv: Økologisk

Who’s Who in Green Beauty Scandinavia

Natural Products Scandinavia lanserer i dag «Who’s Who in Green Beauty Scandinavia», en prisutdeling som hedrer ildsjelene innen feltet.

Natural Products Scandinavia er Nordens største bransjemesse for naturlig skjønnhet, helse, mat og livsstil, og går av stabelen i Malmø 14.-15. november.

Prisutdelingen er allerede etablert i Storbritannia, og arrangeres av Diversified Communications, som også står bak messen i Malmø. De samarbeider med bransjeorganisasjonen NOC Sweden, og har knyttet til seg jurymedlemmer fra Sverige, Norge, Finland, Danmark og Storbritannia.

«Who’s Who in Green Beauty Scandinavia» skal anerkjenne de personlighetene som engasjerer seg i den økologiske, etiske, bærekraftige og «grønne» delen av bransjen, løfter den og driver den frem.

Det kan være forhandlere, merkevareeiere, produktutviklere, journalister, bloggere eller andre som bidrar til økt bruk av naturlig kosmetikk.

Man må være i bransjen for å kunne nominere, og du oppfordres til å sende inn dine favoritter innen 30. september 2018.

Mer informasjon og nominasjonsskjema finner du HER.

Foto: Pexels

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

L’Oréal satser grønt

L’Oréal har inngått avtale om å overta Logocos Naturkosmetik AG, en tysk pioner innenfor naturlig kosmetikk, med varemerker som Logona og Sante.

Merkene er veganske, og i en rekke produkter brukes deres egne planteekstrakter og naturlige ingredienser fra økologisk dyrking.

Logocos Naturkosmetik ble grunnlagt i 1978 av en naturlege. Firmaet ligger i Hanover og beskjeftiger cirka 340 medarbeidere. I 2017 var omsetningen på 59 millioner euros i Tyskland og andre europeiske land.

Logona tilbyr hårpleie, hårfarge, hudpleie og personlig pleie, og forhandles i spesialhandelen for dedikerte forbrukere av naturlig kosmetikk.

Sante tilbyr hårpleie, hudpleie, personlig pleie og makeup, og forhandles mest i dagligvarehandelen til tilgjengelige priser.

L’Oréal sikrer seg på denne måten ekspertise fra en pioner på markedet for økologisk skjønnhet. Oppkjøpet forventes ferdiggjort om få måneder, og merkene skal inn i L’Oréals Consumer Products Division.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

VIVANESS – green & clean

Den tyske bransjemessen VIVANESS arrangeres på nyåret i Nürnberg.

14. til 17. februar arrangeres VIVANESS 2018, som er en fagmesse for naturlige og økologiske kosmetikkprodukter. Den går parallellt med Biofach, og de to messene i den tyske byen Nürnberg trekker årlig til seg rundt 45 000 fagbesøkende.

Interessen for «grønne» kosmetikkprodukter vokser jevnt og trutt, og etterspørselen er særlig stor i Tyskland, ifølge en pressemelding fra VIVANESS.

Andre ledende nasjoner er Frankrike, Storbritannia og Italia, og det anslås en årlig vekst på fem prosent eller mer i de forskjellige europeiske markedene.

Trenden kan oppsummeres med ordene «Green & Clean»: Konsumentene leter etter mildere og mer naturlige produkter, har tilgang til mer informasjon og følger i stadig større grad samvittigheten når de shopper.

– Etikk og bærekraft er høyt oppe på agendaen. Produktene må være rettferdige og troverdige. De må ikke bare produseres på en bærekraftig måte, men det må være full transparens i hele verdikjeden, uttaler bransjeeksperten Elfriede Dambacher.

Siden det er mye snakk om at verdenshavene forurenses av plastikkavfall, blir også emballasjen stadig viktigere, ifølge Dambacher.

VIVANESS skal gi et overblikk over de nye trendene i denne delen av bransjen. Messen har egne paviljonger for internasjonale nisjemerker, tyske nykommere og ny innovasjon.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Grønn fagmesse i Malmø

Natural Products Scandinavia – den nordiske fagmessen for naturlig hudpleie, skjønnhet, helsekost og ernæring – arrangeres i Malmø 15. til 16. november.

Messen vokser år for år, og henvender seg til innkjøpssjefer, distributører, butikkjeder og selvstendige forhandlere, kanskje særlig innen helsekost og apotek. I år ligger det an til mer enn 400 deltagende varemerker, som er ny rekord.

– Messen er et fantastisk møtested for helse- og økobransjen. Du blir kjent med nye, spennende aktører og produkter, og får muligheten til å følge med på globale trender innen feltet, sier Iréne von Arronet fra Nature Treats, som har medvirket flere ganger.

Messen byr på veganske neglelakker, makeup laget av fruktfarger, kosttilskudd som pleier huden, økologiske ansiktsmasker basert på aktivert trekull og andre trendingredienser, og mye annet nytt!

Det forventes mer enn 5000 besøkende, og messen har også en del interessante foredrag. På programmet finner du faktisk også bransjebladet KOSMETIKK. Vi skal kåre de beste produktene på messen sett ut fra et trendperspektiv, så få det med deg hvis du kan!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

RÅ satser på Europa

Det økologiske, norske varemerket RÅ Organic Skincare satser nå mot resten av Skandinavia og Europa.

Det jobbes med nye nettsider som skal styrke deres norske profil, og etikkene oversettes til engelsk. Sertifisering og strekkoder er like rundt hjørnet, og i tillegg kommer det nye produkter.

– Men selv om RÅ blir internasjonalt, produserer vi fortsatt lokalt i Norge og med de samme gode råvarer, sier Amanda Næss, som driver RÅ Organic Skincare sammen med moren Torhild.

Planen er å gjøre innsalg til nettbutikker i Europa, samt til parfymeri, helsekostbutikker og frisører.

– Vi har lansert en ny hårserie,  og emballasjen er nå enda mer praktisk. Serien er fri for SLS og silikoner, og ingrediensene er godkjent av Natrue.

Nå er 90 prosent av RÅ sine produkter 100 prosent naturlige og uten konservering.

– Dette er en prosess vi har jobbet mye med. Emballasjen er i tillegg laget for økologisk kosmetikk, og bidrar til å gi produktene enda bedre holdbarhet, forteller Amanda Næss.

I Norge har RÅ egne butikker, samtidig som de satser på grønne frisørsalonger. De selger også til helsekostbutikker som Sunkost og Røtter i Oslo, samt til nettbutikker som blivakker.no og blush.no.

I tillegg har eksklusive hoteller og restauranter valgt å satse på RÅ på sine kundetoaletter, noe som i sin tur gjør at flere forbrukere får øynene opp for merket.

– Maaemo, Vaaghals og Colonialen er blant våre kunder, og det er kjekt å se at stadig flere satser på økologiske og lokale produkter, sier Amanda Næss.

Hun jobber også med å bevisstgjøre forbrukerne på hva skjønnhetsprodukter egentlig inneholder, og fornorsker de latinske INCI-navnene slik at det blir lettere for folk å lese og forstå hva som står på pakken.

KOSMETIKK har også tidligere skrevet om RÅ, og du kan lese mer om dem HER.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Paltrow lager kosmetikk

Gwyneth Paltrow er blitt Creative Director for økomerket Juice Beauty, og har også kjøpt seg inn i selskapet. Makeupkolleksjonen Phyto-Pigments er det første prosjektet de lanserer sammen.

Gwyneth Paltrow investerer i skjønnhet gjennom Juice Beauty.
Gwyneth Paltrow investerer i skjønnhet gjennom Juice Beauty.

Produktene er laget av plantebaserte fargestoffer i stedet for syntetiske, og Paltrow opptrer selv i markedsføringen. Neste prosjekt blir en Private Label-hudpleieserie for Gwyneth Paltrows nettmagasin Goop.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Estelle & Thild Body Care

Det økologiske, svenske hudpleiemerket Estelle & Thild beveger seg inn i en ny kategori, når de nå lanserer en bred serie med kroppspleieprodukter.

Produktene finnes i fire ulike dufter: Spring Rose Blonde, Sweet Vanilla Blossom, Fresh Water Lily og Sparkling Citrus Bloom. Så her skal hver og en kunne finne sin favoritt!

Den nye Body Care-serien ble lansert i det vakre showrommet til Hancock Cupcakes, som for anledningen var pyntet med pastellfargede, friske blomster og sukkersøte kaker.

Sweet Vanilla Blossom Body Butter fra Estelle & Thild.
Sweet Vanilla Blossom Body Butter fra Estelle & Thild.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

RÅ norsk nyhet

Hudpleieserien Kremfresh endrer navn til RÅ Organic Skincare, og etablerer nye butikker.

Den gamle Kremfresh-butikken i Sandvika Storsenter er bygget om, og har fått et stilrent og tidsriktig uttrykk. En stor steinvask fanger blikket midt i lokalet, her kan kundene prøve de ulike produktene.

Butikken er utformet sammen med designere fra Comte Bureau. De har også laget ny logo og emballasje, og i dette arbeidet har det vært viktig å få fram naturelementene som kjennetegner serien.

RÅ Organic Skincare har butikk i Sandvika Storsenter. Foto: Jens Bredberg
RÅ Organic Skincare har butikk i Sandvika Storsenter. Foto: Jens Bredberg

RÅ Organic Skincare har produkter til både ansikt, hår og kropp. De er gruppert i serier med poetiske, norske navn som Villvind, Sevje, Grøde og Kime. Serien som heter Favn er helt uten duftkomponenter, og passer derfor også til sensitiv hud og eksemhud.

– Favn selges hos enkelte hudleger. I tillegg har flere grønne frisørsalonger fattet interesse for hårproduktene våre, forteller gründeren Torhild Næss. Hun driver RÅ Organic Skincare sammen med datteren Amanda, som er kosmetolog.

Produktene er rene og naturlige, og inneholder økologiske og Debio-sertifiserte råvarer. De utformes i samarbeid med farmasøyt. Ingrediensene som kommer gjennom nåløyet, er valgt fordi de øker produktenes yteevne og virker positivt på huden.

– Vi er inne i en prosess for å få produktene sertifisert av Natrue, og venter en avklaring rundt dette i mai. Vi produserer i Norge, sier Torhild Næss.

Amanda Næss finner riktige produkter til en kunde.
Amanda Næss finner riktige produkter til en kunde.

RÅ Organic Skincare skal snart åpne butikk på Gjøvik.

– Vi har dessuten startet å selge våre produkter i Sverige og Danmark gjennom den kjente nettbutikken cocopanda.se og cocopanda.dk. RÅ har allerede høye salgstall, og de viser stor interesse for at produktene er økologiske og produsert i lille Norge.

Nå leter vi etter forhandlere i Trondheim, Stavanger og England, forteller Amanda Næss.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Honoré des Prés i Kicks

I slutten av februar 2015 lanserer KICKS de naturlige parfymene fra Honoré des Prés. De er sertifisert av Ecocert, og blir de første sertifiserte duftene i KICKS sitt sortiment.

Honoré des Prés ble grunnlagt av den anerkjente parfymøren Olivia Giacobetti, og ble lansert på Colette i Paris i 2008. Parfymene er basert på naturlige råvarer.

– KICKS har siden 2009 hatt en satsning på økologiske produkter, og vi ser nå en spennende utvikling der etterspørselen øker, og våre kunder blir mer engasjert og bevisste. Derfor er det veldig gøy å kunne ønske Honoré des Prés velkommen til KICKS, sier Catharina Lundberg, innkjøpssjef hos KICKS.

Honoré des Prés dufter vil finnes i KICKS butikker i Norge, Sverige og Finland samt i webbshoppen i Norge og Sverige.

KICKS tar nå inn duftene fra Honoré des Prés. KICKS tar nå inn duftene fra Honoré des Prés.

Gründeren Olivia Giacobetti skapte Honoré des Prés etter tidligere å ha utformet flere suksessfulle dufter for blant annet Guerlain, Hermés og L’Artisan.

Produktene inneholder ingen petrokjemikalier, syntetiske dufter, eller hudirriterende stoffer. De er helt uten fargestoffer og ftalater, og testes ikke på dyr. Alle dufter fra Honoré des Prés er unisex og passer like godt på kvinner som på menn.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail