Kategoriarkiv: Messe

Bransjemesser utsettes!

Siden Italia er i lockdown på grunn av det pågående utbruddet av covid-19, blir bransjemessen Cosmoprof Bologna utsatt til høsten. Nye datoer for messen er 3. til 7. september.

Vi har også fått melding om at  Beauty Düsseldorf (bildet) og Top Hair, som begge arrangeres av Messe Düsseldorf, blir utsatt ut fra sikkerhetsmessige hensyn.

Ordfører i Düsseldorf og styreformann i Messe Düsseldorf, Thomas Geisel, sier at det ikke var en lett beslutning å ta, men at de forholder seg til kriseanbefalingene fra den tyske regjeringen.

De tyske skjønnhetsmessene skulle gått av stabelen i tidsrommet 6. til 8. mars, men vil nå bli avholdt 18. til 20. september 2020.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Vivaness-messen er i vekst

Det naturlige og økologiske markedet preges av sterk vekst, og det er en pågående trend over hele verden.

Når øko-messen Vivaness åpner dørene 12. til 15. februar 2020, er det med et større utstillingsareal enn noensinne. Messen arrangeres i Nürnberg sammen med Biofach, og viser frem nye trender og innovasjoner innen økologisk kosmetikk.

– Nytt av året er at Vivaness flytter til en litt større hall, nemlig hall 3C, som har en moderne design og en helt ubeskrivelig atmosfære. Den passer perfekt til Vivaness, og det er stor interesse for å være med. Vi har tidligere hatt utstillere på venteliste, men får nå plass til flere, og forventer 300 utstillere fra 40 land når vi åpner dørene i 2020, sier Danila Brunner, som er direktør for Biofach og Vivaness.

Messene markerer starten på det nye året for den økologiske sektoren, og trekker til seg besøkende fra hele verden.

– Vi er kanskje særlig kjent for vårt faglige program, og tilbyr forelesninger om mange dagsaktuelle tema. En utfordring når det gjelder naturlig og økologisk kosmetikk, er å skjønne hva det faktisk handler om. Det hersker en del forvirring blant forbrukerne, og mange kjenner på en utmattelse i forhold til at det er så mye informasjon.

Siden det er et komplisert felt, som kan være vanskelig å sette seg inn i både for forbrukerne og handelen, er det strenge kriterier for hvem som kan stille ut.

– Det skal enten være sertifiserte produkter, eller produkter som tilfredsstiller våre egne Vivaness-krav. Man skal kunne stole på det virkelig er snakk om økologiske produkter, noe som er betryggende for handelen, sier Danila Brunner.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Vil du konkurrere i makeup?

European Make-Up Awards er en viktig del av Beauty Düsseldorf, som arrangeres 6. til 8. mars 2020. Det konkurreres i kategoriene Expert og New Talent, og frist for påmelding er 15. desember.

– Konseptet endres slik at alle makeupartister får muligheten til å delta, ikke bare Norgesmestere som før, sier Susanne Hawkins fra Norsk-Tysk Handelskammer, som representerer messen i Norge.

Har du lyst til å prøve deg? Da må du sminke en modell i henhold til oppgaven, og sende inn bilder eller video av arbeidet du har gjort.

Maks 12 deltagere vil bli plukket ut til finalen som foregår på scenen, og det vanker fine premier for de som får være med. Mer informasjon finner du på nettsiden til Beauty Düsseldorf.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Andrea Rudolph vant øko-pris

Andrea Rudolph, grunnlegger av hudpleiemerket Rudolph Care, stakk av med seieren under kåringen «Who’s Who in Green Beauty Scandinavia», som ble arrangert av Eco Life Scandinavia og NOC Sweden for noen dager siden.

Andrea Rudolph er godt kjent – og har stor innflytelse – i sitt hjemland Danmark, og de luksuriøse hudpleieproduktene selges i blant annet VITA her til lands.

«Who’s Who in Green Beauty Scandinavia» er en pris som gjør stas på individer som jobber for å fremme bruken av «grønne» skjønnhetsprodukter, og deles ut årlig under messen Eco Life Scandinavia i Malmö.

På andreplass i årets kåring kom Agneta Elmegard, beauty blogger og journalist i Aftonbladet, mens Pernilla Rönnberg, grunnlegger av hudpleiemerket Estelle & Thild, ble nummer tre.  

Vinnerne ble stemt frem av en jury bestående av representanter fra bransjen, deriblant redaktørene av norske Kosmetikk og danske Kosmetik.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Trend for Scandi-Beauty

Eco Life Scandinvia 2019, tidligere kjent som Natural Products Scandinavia, setter fokus på den voksende interessen for Scandi-Beauty. Messen arrangeres i Malmø 13. til 14. november.

Elegant design, minimalistiske forpakninger og rene, regionale ingredienser er noen av kjennetegnene på Scandi-Beauty, sammen med bærekraft og enklere rutiner.

– Egenpleie og velvære er fortsatt i sterk vekst blant skandinaviske forbrukere, og i denne regionen har vi noen av de mest innovative naturlige og økologiske skjønnhetsmerkene i verden, sier event manager Melina Viking.

«Less is more» er kjernen i Scandi-Beauty, det handler om det bærekraftige og enkle.

– Så for innkjøpere, forhandlere og andre i bransjen som leter etter nærproduserte skjønnhetsprodukter med et mindre klimaavtrykk, er messen i november et must!

Melina Viking planlegger også en S-Beauty Hour, der utvalgte nordiske merker kan fortelle om sine produktlinjer for publikum.

Foto: Unsplash

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Bergen Beauty i ny drakt

2. og 3. november er det klart for Bergen Beauty 2019, og messen gjør noen viktige endringer i konseptet.

Det blir ny lokasjon, billigere stand-priser, gratis inngang for publikum og ikke minst en nysatsning på spennende og nyttige kurs for bransjen.

– Årets messe blir arrangert på Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen. Vi tar Bergen Beauty gjennom en transformasjon hvor vi vil ha fokus på bransjens aller største behov, som er formidling av kunnskap. Nytt i år er blant annet en Workshop Zone – en hel etasje fylt med kurs i alle mulige kategorier, og til knallgode messepriser, sier arrangør Bettina Beyer.

Hun satser nå tungt på bransjen, og vet at hverdagen kan være hektisk med mye nytt innen produkter og teknikker.

– Det gjelder å være oppdatert til enhver tid, men kurs kan være kostbart og tidkrevende, og man må ofte reise. I år har våre besøkende muligheten til å ta ett eller flere kurs på kun en helg, skaffe seg ny kunnskap og kanskje bli noen diplomer rikere, sier hun.

Foto: Unsplash

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Proffene møtes i Düsseldorf

Den siste helgen i mars gjøres messehallene i Düsseldorf om til Tysklands største skjønnhetssalong. Messe Düsseldorf inviterer da til tre forskjellige fagmesser som kan besøkes på én og samme billett.

Fagmessene tilbyr en unik kombinasjonen av foredrag, stands og praktisk trening, der man får muligheten til å snappe opp tips og triks fra noen av de mest kjente navnene i bransjen.

BEAUTY Düsseldorf er messen for deg som jobber profesjonelt med hudpleie, kosmetikk, negler, føtter, wellness og spa. Den fungerer som et trendbarometer og gir et overblikk over alt som rører seg i markedet.

Gerhard Klapp, eier av KLAPP Cosmetics, skal tildeles «Life of Beauty»-prisen.

Top Hair henvender seg til frisører, og profilerer seg som en festival der kreativitet og business går hånd i hånd. Den er fullspekket med workshops og store shows der man snappe opp siste nytt innen farge, klipp og styling.

Make-Up Artist Design Show er en møteplass for makeupartister som ikke bare arbeider med beauty, men også TV, film og scenekunst, og tilbyr workshops der man kan teste ut nye materialer og teknikker. Et must for alle som vil lære mer om body painting, monstermasker og andre spesialeffekter!

Det deles også ut priser under messene, blant annet skal Gerhard Klapp fra KLAPP Cosmetics få «Life of Beauty»-prisen.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Vivaness 2019

Tyskland har en ledende posisjon når det gjelder naturlig kosmetikk, og kategorien er i vekst, så hvorfor ikke dra til Nürnberg for å oppdage siste nytt innen dette  feltet?

Den tyske messen Vivaness gir førstehåndskunnskap om nye produkter, varemerker og trender, og arrangeres fra 13. til 16. februar 2019.

Messen har strenge kriterier for deltakelse og tar avstand fra grønnvasking. Internasjonale nisjemerker og nykommere presenteres i et spesialshow som heter Breeze, og i tillegg blir det fokus på nye, tyske merker.

Nettverksbygging og gode, faglige foredrag bidrar også til å trekke folk til messen i Nürnberg.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Who’s Who in Green Beauty Scandinavia

Natural Products Scandinavia lanserer i dag «Who’s Who in Green Beauty Scandinavia», en prisutdeling som hedrer ildsjelene innen feltet.

Natural Products Scandinavia er Nordens største bransjemesse for naturlig skjønnhet, helse, mat og livsstil, og går av stabelen i Malmø 14.-15. november.

Prisutdelingen er allerede etablert i Storbritannia, og arrangeres av Diversified Communications, som også står bak messen i Malmø. De samarbeider med bransjeorganisasjonen NOC Sweden, og har knyttet til seg jurymedlemmer fra Sverige, Norge, Finland, Danmark og Storbritannia.

«Who’s Who in Green Beauty Scandinavia» skal anerkjenne de personlighetene som engasjerer seg i den økologiske, etiske, bærekraftige og «grønne» delen av bransjen, løfter den og driver den frem.

Det kan være forhandlere, merkevareeiere, produktutviklere, journalister, bloggere eller andre som bidrar til økt bruk av naturlig kosmetikk.

Man må være i bransjen for å kunne nominere, og du oppfordres til å sende inn dine favoritter innen 30. september 2018.

Mer informasjon og nominasjonsskjema finner du HER.

Foto: Pexels

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Bergen Beauty 2018

Bergen fikk i fjor sin egen skjønnhetsmesse, Bergen Beauty, etablert av Bettina Beyer fra Beyer Gruppen AS (bildet).

Med Jan Thomas som konferansier, fylte hun Grieghallen med rundt 70 påmeldte bedrifter. I år utvider hun konseptet med én dag, og inviterer til messe 19. – 21. oktober.

Bergen Beauty byr på en miks av leverandører, salonger og klinikker, og henvender seg til både bransjefolk og forbrukere.

– Nytt i år er at vi skal ha en fagdag på fredagen, der vi skal sette sammen et godt program som er tilrettelagt for bransjen. Det blir mye hår, for det er såpass stort at vi treffer mange, pluss selvfølgelig hudpleie og makeup, forteller hun.

– Vi ønsker å tilby Bergen en storslått arena innen helse, hår og skjønnhet, sier Bettina Beyer.

Jan Thomas og Sophie Elise var trekkplastre på messen i fjor, men Bettina Beyer ønsker nå litt mer tyngde både på fagdagen og på selve messen.

– Vi vil ha fokus på nyheter og trender, gi kunnskap og inspirasjon. Derfor jobber vi med å finne fram til nye og litt uvanlige utstillere, som man ikke så ofte ser på messer. For eksempel MAC Cosmetics, som var med i fjor, sier hun.

Foto: Karoline Forselius

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail