Kategoriarkiv: Hud

Ny hud-utdannelse

Cura Akademiet og InciDerm lanserer i fellesskap en spesialtilpasset utdannelse som hudkonsulent (Skin Consultant/Beauty Advisor).

– Hudterapeutens arbeid er superviktig, og kompetansen er stor. Men det er flott om vi også får en kompetanseheving på hud i andre instanser i samme bransje som også selger hudprodukter, sier Anita Anker Eng, grunnlegger av InciDerm, til KOSMETIKK.

Det er snakk om en tre måneders nettbasert utdannelse som gir deltakeren god kunnskap om huden, hudpleierutiner, kosmetiske produkter og – ikke minst – hvordan produktene skal selges.

– Vi har fokus på hvordan vi selger flere produkter sammen, ikke bare for å oppnå bedre resultater for kunden, men også for å øke omsetningen i butikk.

Studenten avlegger en nettbasert eksamen på slutten av studiet, og når denne er gjennomført og bestått, mottar hun/han et diplom samt en flott pin til å sette på klærne.  På denne måten blir kompetansen klar og tydelig for forbruker.

– Dette er ikke en hudterapeut-utdannelse, men en utdannelse som er tilpasset behovene til de som selger kosmetiske hudprodukter i en butikk-setting, understreker er Anita Anker Eng,

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Norfem – ny bransjeforening

Karim Sayed, lege og medisinsk ansvarlig ved SenZie Medispa, er blant initiativtakerne til nye Norfem, Norsk forening for kvalitet i estetisk medisin. Målet er å få til en regulering av bransjen for å oppnå bedre omdømme gjennom kvalitet i alle ledd.

Foreningen ble for første gang presentert under Senziekonferansen i november.

Norfem skal jobbe for de seriøse aktørene i bransjen, drive med omdømmebygging og etablere politisk dialog slik at bransjen får mulighet til å påvirke lovforslag i Stortinget.

Karim Sayed er en av initiativtakerne til NORFEM.

Foreningen ønsker et klarere regelverk med etiske retningslinjer for den kosmetiske bransjen.

– En mer seriøs og utdannet bransje skaper tillit og gir trygghet, sier Karim Sayed.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Ny norsk hudpleie

Dr. Ankerstjerne er et nytt, norsk varemerke utviklet av ekteparet Stine og André Ankerstjerne. Begge jobber som lege, Stine sågar som fastlege, og har erfaring fra allmennmedisin, kosmetisk medisin og farmasøytisk industri.

Produktene til Dr. Ankerstjerne  inneholder et bredt spekter av næringsstoffer, vitaminer og antioksidanter, og skal være lette å forstå og bruke.

André Ankerstjerne forteller at han og kona har en visjon om å forenkle hudpleierutinen, og vil skape effektive cosmeceuticals som er enkle å bruke i en travel hverdag.

– Vi er skeptiske til serier som bare inneholder noen få, aktive ingredienser slik at man må bruke mange produkter for å få en fullverdig hudpleie. Det er ikke nødvendig med store og omfattende hudpleieprogrammer, sier han.

Et annet viktig poeng er at produktene gir en god følelse, og ikke danner en «film» på huden.

Paret tenker i utgangspunktet å selge produktene på nett, og har etablert sin egen nettbutikk. De samarbeider også med Colosseumklinikken. Så får tiden vise om det vil komme flere forhandlere.

Produktlinjen inneholder en ansiktsrens, en anti-pollution dagkrem, en anti-age nattkrem, og en multifunksjonell ansiktsgelé kalt Superfood som er proppfull av vitaminer. Produksjonen foregår i Danmark.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Svensk UFO-innovasjon

Nye FOREO UFO er inspirert av de mest populære salongbehandlingene for huden, men skal brukes hjemme, sammen med spesialtilpassede sheetmasks som monteres på apparatet.

UFO kombinerer LED-lys med pulseringer, kulde og varme, og er en innovativ maskebehandling som kan styres og tilpasses ved hjelp av en app på mobilen. Effekten skal være den samme som ved salongbehandlinger, men tar lengre tid.

UFO kommer fra det svenske varemerket FOREO, som har markert seg med innovative og tekniske produkter innen hud- og tannpleie.

Selskapet er kun fem år gammelt, men omsatte for over fire milliarder kroner i 2017, og skal nå være blant de raskest voksende skjønnhetsprodusentene i verden.

Produktene til FOREO finnes i 6000 butikker verden over, og er spesielt populære i Asia.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

The Ordinary – nå i Norge

Rimelige og potente formuleringer i enkle apotekflasker. Det er essensen av The Ordinary. Varemerket kommer fra Deciem, og lanseres nå av Dermanor.

– Foreløpig blir det kun et lite utvalg hos Douglas i Bogstadveien og Koch i Stavanger og Sandnes, men det vil komme flere produkter og forhandlere etter hvert, sier Anne Gabrielsen, som jobber for Dermanor.

Men selv om serien heter The Ordinary, er den defintivt noe utenom det vanlige. Hvor finner du ellers rene, aktive og potente produkter til godt under hundrelappen?

Sortimentet gjør det mulig å sette sammen en «hudpleiegarderobe» med hyaluronsyre, C-vitamin, syrer og retinoider i forskjellige styrkegrader – alt etter hva du har behov for.

Et team av biokjemikere utvikler alle Deciems varemerker, og siden grunnleggeren Brandon Truaxe ønsker originalitet i formuleringene, ansetter han gjerne folk som ikke har erfaring fra skjønnhetsbransjen fra før.

En biokjemiker som har jobbet lenge i bransjen, er ofte vant til å lage produkter ut fra en markedsføringsplan, og trenger ikke være spesielt innovativ eller oppfinnsom, mener Truaxe.

Dermanor lanserte i høst varemerket Niod, som også kommer fra Deciem, og selges inn til hudpleieklinikker.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Foryngende plasma-flash

Purebeau Fibroblast er en ny og spennende behandling som strammer huden og fjerner arr og rynker ved hjelp av en såkalt «plasma flash».

Det finnes også andre varianter av behandlingen, som gjerne har ordet «plasma» i navnet.

– Fibroblast kan sammenliknes med laser, og er for de som vurderer om neste steg er å gå til kirurg. Det er en overflatebehandling, men gir gode resultater, sier Stine Knutsen fra Kompetanseklinikken, som holder sertifiseringskurs i samarbeid med leverandøren Beauty Products.

Man jobber på hver side av rynkene, slik at huden trekker seg sammen og får et løft.
De små, brune prikkene viser hvor «plasma flashen» har vært i kontakt med huden.

Behandlingen er et alternativ til både nåler og skalpell. Man gjør bruk av en elektrode som produserer en såkalt «plasma flash», som minner om en liten gnist. Lyset ledes fra elektroden til huden, som trekker seg sammen og fordamper.

Man skaper et sår, en kontrollert og liten skade på huden. Dermed starter hudens egen regenereringsprosess, og kollagen og elastin kommer til.

– Det dannes små sår og skurver i det øverste hudlaget. De faller av etter fem til sju dager, men kan dekkes med sminke. Huden leges fort, og man er tilbake i jobb mye raskere enn om man for eksempel skulle tatt en øyelokkoperasjon. Blir ikke «løftet» godt nok, kan man ta to-tre behandlinger, sier Hanne Westgaard fra Beauty Products.

Hun forklarer at kunden vil se en umiddelbar forbedring ved at vevet hever seg. Etter et par dager vil det synke litt, før regenereringen kommer i gang og det løfter seg igjen.

Det er viktig å ikke pille på huden etter behandlingen. I tillegg er det viktig for resultatet hvordan kunden etterbehandler huden hjemme.

– Man må se på dette som en brannskade. Men selv om behandlingen kan virke dramatisk, foregår den oppå huden, i motsetning til tatovering, microneedling og Skinpen, som stikker dypere, sier Hanne Westgaard.

Foto: Pexels og Kristine Rødland

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Beckham lanserer grooming-brand

L’Oréal letter nå på sløret vedrørende David Beckhams satsning i skjønnhetsbransjen. Mannen som alltid har lekt seg med sitt eget image lanserer groomingmerket House 99 sammen med skjønnhetsgiganten i mars i år.

Beckham forklarer at ordet «House» reflekterer ambisjonen om å bygge et inkluderende fellesskap rundt det nye merket, mens «99» henviser til et viktig år i livet hans.

I 1999 ble han gift, eldstesønnen Brooklyn ble født – og Manchester United vant Champions League og andre gjeve troféer på fotballbanen.

David Beckham er fotballspilleren fra London som ble kjent for å stadig endre på sin look. På grunn av dette fikk han stor påvirkning på den mannlige kulturen, ikke bare i England, men i hele verden. Så snart han kom med en ny sveis, kom guttene i gata med det samme.

House 99 er da også inspirert av barbershop-kulturen, og serien inneholder alt en mann kan ønske seg for å skape en ny look. Ikke bare hårpleieprodukter, men også hudpleie.

David Beckham regnes for å være et av verdens fremste mannlige stilikoner. Nå lanserer han 21 produkter for skjegg, barbering, ansikt, kropp, tatoveringer og hår – som passer alle.

Utsalgsstedene for House 99 vil være KICKS, Fredrik & Louisa, barbershop.no og blivakker.no.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Dermanor satser medisinsk

Dermanor innleder et nytt kapittel, og oppretter en ny salgsavdeling for å satse mot det medisinske hudpleiemarkedet.

– Stadig flere klinikker knytter til seg sykepleiere og leger og driver med injeksjoner, microneedling og peeling. Vi har hittil ikke hatt noe i dette segmentet, men tar nå inn to serier fra USA – Pharmaskincare og Skinbetter Science, forteller medeier og konsernsjef Henning Nielsen til KOSMETIKK.

Pharmaskincare er et amerikansk selskap som har sin opprinnelse ved hudavdelingen på sykehuset Cedars Sinai i Los Angeles.

Produktene er basert på moderne bioteknologi og dermatologisk forskning, og behandler alle typer hudlidelser, fra aldring, UV-skader og miljørelatert stress til akne, sensitivitet og rosacea. De har gjennomgående svært mange aktive ingredienser, og bruker i stor grad naturlige og økologiske råvarer.

Skinbetter Science kommer også fra USA, og kombinerer avansert ingrediensteknologi med en følelse av luksus, både når det gjelder formuleringer og emballasje.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Ny hudpleie-snakkis!

En god hudpleierutine er essensielt for å kunne legge en bra makeup. Direkte fra Hollywood kommer den nye snakkisen Skin Contouring, som er snarveien til hud med glød.

Makeupartisten Gina Brooke «plumper» huden og former ansiktstrekkene ved hjelp av Intraceuticals, som sluser effektive ingredienser ned i huden ved hjelp av oksygen under trykk.

Hun introduserte behandlingen for Hollywood-eliten, og for mange har den blitt avhengighetsskapende.

– På verdensturnéer får Madonna en oksygenbehandling hver dag, og i forkant av Oscar-utdelingen utfører vi minst 100 behandlinger. Huden blir fyldigere og ser yngre og friskere ut, forteller hun.

Skin Contouring (konturering med hudpleie) er en videreføring av konseptet, og bygger på at man sluser ned ulike ingredienser på ulike steder i ansiktet.

Gina Brooke innleder behandlingen med et serum som inneholder masse næringsstoffer, som hun likestiller med foundation. Deretter påfører hun kollagen der det trengs volum, og A-vitamin der det finnes rynker.

– Behandlingen skreddersys ved å tilføre vitaminer, peptider og andre virkestoffer der det trengs. Vi har soner i ansiktet som har ulike behov. Noen steder har vi tørr hud, andre steder har vi fet hud, og der huden er slappere trenger vi å tilsette volum, forklarer hun.

Intraceuticals representeres i Norge av Beauty Products.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Dermanor lanserer Niod

Dermanor, som er den største leverandøren til salonger og spa i Skandinavia, lanserer nå hudpleiemerket Niod fra DECIEM.

Henning Nielsen, som er medeier og konsernsjef, har store forventninger til avtalen med det kanadiske selskapet DECIEM.

– Vi skal distribuere deres varemerker til hudpleiesalonger og spa i hele Skandinavia. Vi starter med Niod, som er en forholdsvis teknisk hudpleieserie, og deretter lanserer vi The Ordinary.

DECIEM har laget mer enn ti varemerker og er et selskap i sterk utvikling. De er også i ferd med å åpne flaggskip-butikker i en rekke land.

DECIEM ble grunnlagt av Brandon Truaxe i 2013, og har nylig fått inn Estée Lauder Companies på eiersiden.

– Med slagordet The Abnormal Beauty Company profilerer de seg som et skjønnhetsselskap utenom det vanlige, og appellerer spesielt til yngre målgrupper, de såkalte Millennials. Det blir et bra supplement til porteføljen og et nyttig tilskudd til salongene, mener Henning Nielsen fra Dermanor.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail