Kategoriarkiv: Hud

Foryngende plasma-flash

Purebeau Fibroblast er en ny og spennende behandling som strammer huden og fjerner arr og rynker ved hjelp av en såkalt «plasma flash».

Det finnes også andre varianter av behandlingen, som gjerne har ordet «plasma» i navnet.

– Fibroblast kan sammenliknes med laser, og er for de som vurderer om neste steg er å gå til kirurg. Det er en overflatebehandling, men gir gode resultater, sier Stine Knutsen fra Kompetanseklinikken, som holder sertifiseringskurs i samarbeid med leverandøren Beauty Products.

Man jobber på hver side av rynkene, slik at huden trekker seg sammen og får et løft.
De små, brune prikkene viser hvor «plasma flashen» har vært i kontakt med huden.

Behandlingen er et alternativ til både nåler og skalpell. Man gjør bruk av en elektrode som produserer en såkalt «plasma flash», som minner om en liten gnist. Lyset ledes fra elektroden til huden, som trekker seg sammen og fordamper.

Man skaper et sår, en kontrollert og liten skade på huden. Dermed starter hudens egen regenereringsprosess, og kollagen og elastin kommer til.

– Det dannes små sår og skurver i det øverste hudlaget. De faller av etter fem til sju dager, men kan dekkes med sminke. Huden leges fort, og man er tilbake i jobb mye raskere enn om man for eksempel skulle tatt en øyelokkoperasjon. Blir ikke «løftet» godt nok, kan man ta to-tre behandlinger, sier Hanne Westgaard fra Beauty Products.

Hun forklarer at kunden vil se en umiddelbar forbedring ved at vevet hever seg. Etter et par dager vil det synke litt, før regenereringen kommer i gang og det løfter seg igjen.

Det er viktig å ikke pille på huden etter behandlingen. I tillegg er det viktig for resultatet hvordan kunden etterbehandler huden hjemme.

– Man må se på dette som en brannskade. Men selv om behandlingen kan virke dramatisk, foregår den oppå huden, i motsetning til tatovering, microneedling og Skinpen, som stikker dypere, sier Hanne Westgaard.

Foto: Pexels og Kristine Rødland

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Beckham lanserer grooming-brand

L’Oréal letter nå på sløret vedrørende David Beckhams satsning i skjønnhetsbransjen. Mannen som alltid har lekt seg med sitt eget image lanserer groomingmerket House 99 sammen med skjønnhetsgiganten i mars i år.

Beckham forklarer at ordet «House» reflekterer ambisjonen om å bygge et inkluderende fellesskap rundt det nye merket, mens «99» henviser til et viktig år i livet hans.

I 1999 ble han gift, Manchester United vant Champions League – og eldstesønnen Brooklyn ble født.

David Beckham er fotballspilleren fra London som ble kjent for å stadig endre på sin look. På grunn av dette fikk han stor påvirkning på den mannlige kulturen, ikke bare i England, men i hele verden. Så snart han kom med en ny sveis, kom guttene i gata med det samme.

House 99 er da også inspirert av barbershop-kulturen, og serien inneholder alt en mann kan ønske seg for å skape en ny look. Ikke bare hårpleieprodukter, men også hudpleie.

Veien frem har noen ganger vært kronglete, men David Beckham regnes for å være et av verdens fremste mannlige stilikoner. Nå lanserer han 21 produkter for skjegg, barbering, ansikt, kropp, tatoveringer og hår – som passer alle.

A new look for you today, sir?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Dermanor satser medisinsk

Dermanor innleder et nytt kapittel, og oppretter en ny salgsavdeling for å satse mot det medisinske hudpleiemarkedet.

– Stadig flere klinikker knytter til seg sykepleiere og leger og driver med injeksjoner, microneedling og peeling. Vi har hittil ikke hatt noe i dette segmentet, men tar nå inn to serier fra USA – Pharmaskincare og Skinbetter Science, forteller medeier og konsernsjef Henning Nielsen til KOSMETIKK.

Pharmaskincare er et amerikansk selskap som har sin opprinnelse ved hudavdelingen på sykehuset Cedars Sinai i Los Angeles.

Produktene er basert på moderne bioteknologi og dermatologisk forskning, og behandler alle typer hudlidelser, fra aldring, UV-skader og miljørelatert stress til akne, sensitivitet og rosacea. De har gjennomgående svært mange aktive ingredienser, og bruker i stor grad naturlige og økologiske råvarer.

Skinbetter Science kommer også fra USA, og kombinerer avansert ingrediensteknologi med en følelse av luksus, både når det gjelder formuleringer og emballasje.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Ny hudpleie-snakkis!

En god hudpleierutine er essensielt for å kunne legge en bra makeup. Direkte fra Hollywood kommer den nye snakkisen Skin Contouring, som er snarveien til hud med glød.

Makeupartisten Gina Brooke «plumper» huden og former ansiktstrekkene ved hjelp av Intraceuticals, som sluser effektive ingredienser ned i huden ved hjelp av oksygen under trykk.

Hun introduserte behandlingen for Hollywood-eliten, og for mange har den blitt avhengighetsskapende.

– På verdensturnéer får Madonna en oksygenbehandling hver dag, og i forkant av Oscar-utdelingen utfører vi minst 100 behandlinger. Huden blir fyldigere og ser yngre og friskere ut, forteller hun.

Skin Contouring (konturering med hudpleie) er en videreføring av konseptet, og bygger på at man sluser ned ulike ingredienser på ulike steder i ansiktet.

Gina Brooke innleder behandlingen med et serum som inneholder masse næringsstoffer, som hun likestiller med foundation. Deretter påfører hun kollagen der det trengs volum, og A-vitamin der det finnes rynker.

– Behandlingen skreddersys ved å tilføre vitaminer, peptider og andre virkestoffer der det trengs. Vi har soner i ansiktet som har ulike behov. Noen steder har vi tørr hud, andre steder har vi fet hud, og der huden er slappere trenger vi å tilsette volum, forklarer hun.

Intraceuticals representeres i Norge av Beauty Products.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Dermanor lanserer Niod

Dermanor, som er den største leverandøren til salonger og spa i Skandinavia, lanserer nå hudpleiemerket Niod fra DECIEM.

Henning Nielsen, som er medeier og konsernsjef, har store forventninger til avtalen med det kanadiske selskapet DECIEM.

– Vi skal distribuere deres varemerker til hudpleiesalonger og spa i hele Skandinavia. Vi starter med Niod, som er en forholdsvis teknisk hudpleieserie, og deretter lanserer vi The Ordinary.

DECIEM har laget mer enn ti varemerker og er et selskap i sterk utvikling. De er også i ferd med å åpne flaggskip-butikker i en rekke land.

DECIEM ble grunnlagt av Brandon Truaxe i 2013, og har nylig fått inn Estée Lauder Companies på eiersiden.

– Med slagordet The Abnormal Beauty Company profilerer de seg som et skjønnhetsselskap utenom det vanlige, og appellerer spesielt til yngre målgrupper, de såkalte Millennials. Det blir et bra supplement til porteføljen og et nyttig tilskudd til salongene, mener Henning Nielsen fra Dermanor.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Skandinavisk skjønnhetstrend

Skandinavia forbindes med renhet, og ingredienser herfra gjør seg stadig mer bemerket innen skjønnhetsverdenen. Dette skriver bransjenettstedet Cosmetics Design Europe.

Særlig isbrevann trekkes frem som en ny trendingrediens.

Et varemerke som satser stort på skjønnhetsprodukter med skandinavisk profil er Eleni & Chris, som ble lansert i fjor av Inger Ellen Nicolaisen og datteren Christinah.

– Vi kommer med noe helt nytt, et premiumposisjonert og skandinavisk brand, sier Inger Ellen Nicolaisen til KOSMETIKK.

Vannet i produktene tappes fra en av landets største isbreer, nemlig Svartisen, som er mer enn 3000 år gammel. Ifølge Nicolaisen gir den verdens reneste vann.

En annen nøkkelingrediens i de nye produktene er olje presset av multefrø, som er en kilde til naturlig A, B, C- og E-vitamin samt kalsium og magnesium.

– Multen er en av naturens godt bevarte hemmeligheter, og vi vil dele denne fantastiske ingrediensen med resten av verden.

Én multe inneholder fire ganger så mye C-vitamin som en hel appelsin, ifølge Nicolaisen.

– Det er verdens dyreste og sjeldneste bær. Multen gror bare innenfor Polarsirkelen, og det må være styrke i bæret for at det skal overleve. Multefrøoljen gir bra effekt på hår, og enda bedre effekt på hud. Den er veldig rik på alt huden trenger, sier hun engasjert.

Produktene inneholder også SEA3oil: en patentert og luktfri omega 3-olje med unike, fuktighetsbevarende egenskaper, som utvinnes fra villaks.

Eleni & Chris er en omfattende serie som per i dag består av produkter til hår og hud. Med tiden skal det også komme dufter og makeup.

– Resten av verden er opptatt av Skandinavia, og vi er kjent for kvalitet og renhet, sier Inger Ellen Nicolaisen, som tror at et skandinavisk beauty brand bare vil bli mer og mer attraktivt.

– Skandinavia har tatt en sterk posisjon innen fashion og interiør, med mange toneangivende designere. Men når det gjelder beauty stiller saken seg litt annerledes. Her er det rom for å gjøre seg bemerket, og ta den skandinaviske profilen helt ut. Skandinavisk renhet er i tiden, og vi er med på den bølgen, sier hun.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Sophia Lie fronter hudpleie

Dermalogica Norge har inngått et eksklusivt partnerskap med den norske toppmodellen Sophia Lie.

Samarbeidet er unikt ettersom dette er første gang merket representeres av en modell.

Sophia er basert i New York, og knyttet til modellbyråer som norske Team Models, amerikanske Wilhelmina, tyske Modelwerk og Paris-baserte Karin Models.

– Vi er svært stolte og glade over samarbeidet med Sophia. Hun gjenspeiler Dermalogica ved å være ujålete, leken og vakker – perfekt for vår merkevare, sier Ina D. Bretteville, Brand Manager for Dermalogica Norge i en pressemelding.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Nimue + Helena Christensen

Hudpleiemerket Nimue har innledet et spennende samarbeid med modellen og fotografen Helena Christensen, som var superstjerne på 1990-tallet.

Hun har allerede testet grundig ut produktene, og går hundre prosent god for dem. Nå opptrer hun som kampanjemodell for den nye serien AI, som er på vei inn i klinikkene denne måneden.

AI står for Age Intelligent, og i serien finnes det Day Cream, Night Cream, Face Serum og Eye Serum.

Serien har en ny tilnærming til antiage, og er inspirert av biologiske studier som viser at i tillegg til alder, har faktorer som livsstil, livshistorie, miljø og genetikk stor innvirkning på hvordan huden eldes.

Produktene er formulert med et kompleks av aktive ingredienser basert på «omics»-studier, og har et avansert leveringssystem som får ingrediensene ned i huden.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Nye lærebøker i hudpleie

I april 2017 kommer det to nye lærebøker i hudpleiefaget.

– Vi ønsker å heve statusen til faget. Bøkene er laget av et team av kompetente forfattere som har spesialisert seg på hvert sitt område, sier Liv Berit Vetland Normann fra Forlaget Vett & Viten.

Hun har allerede fått tilbakemeldinger på at bøkene er etterlengtet.

Forfatterne Marianne Haugerud, Ine Brogeland, Nina Hoel, Monika Andersen, Tom Greni og Yvonne Palacios har skrevet «Hudpleie – Dermatologi og behandlinger».

Boka gir nødvendig kunnskap om hudens fysiologi, hudtilstander, kosthold og helse, samt muskler, skjelett og lymfesystem.

Den gir nyttig innføring i makeup, vipper og bryn, manikyr, pedikyr og hårfjerning. I tillegg inneholder den omfattende kapitler om kosmetisk kjemi og hudsykdommer.

Ny faglitteratur.
Ny faglitteratur.

Den andre boka som lanseres heter «Hudpleie – Kommunikasjon og profesjon», og er skrevet av Marianne Haugerud, Ine Brogeland, Nina Hoel og Jon Anders Hesby.

Den gir hudpleiestudenten viktig kunnskap om kommunikasjon med kunder og kollegaer, konflikthåndtering, HMS, hygiene og ergonomi, og bidrar til å gjøre hudpleieren trygg og profesjonell i egen yrkesrolle. Service, salg, markedsføring og salongdrift er andre tema som tas opp i denne boka.

Lærebøkene er laget for Vg2 og Vg3, men kan også leses av  ferdig utdannede hudpleiere som vil holde seg faglig oppdatert. Det vil i tillegg bli produsert egne nettressurser til bøkene.

Foto: Matis/Dermanor

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Anti-pollution hudpleie

Anti-pollution er en ny og voksende kategori innen hudpleie. Produktene er laget for å beskytte huden mot eksos og smog. Men hvordan virker de?

Kategorien begynte å røre på seg for noen år siden, med produkter som Dior One Essential og Chanel UV Essentiel, men har vokst betydelig i det siste, med flere nye lanseringer.

Hydra Floral Anti-Pollution Hydrating serie fra Decléor.
Hydra Floral Anti-Pollution Hydrating serie fra Decléor.

Blant annet har Annemarie Börlind, Decléor, Helena Rubinstein, Elizabeth Arden Prevage, Clarins og REN kommet med anti-pollution hudpleie.

Som så mye annet, kommer også denne skjønnhetstrenden fra Asia, nærmere bestemt Kina, der luftforurensning lenge har vært et stort problem. Og det finnes studier som indikerer at røyk, støv og avgasser ikke bare elder huden over tid, men også gir umiddelbare skader.

Dette gjelder særlig røyk og svevestøv eller byluftpartikler (også kalt «particulate matter» eller PM).

Prevage City Smart fra Elizabeth Arden.
Prevage City Smart fra Elizabeth Arden.

Svevestøv i byluft består av forbrenningspartikler og mineralpartikler med svært forskjellige størrelser og kjemiske egenskaper. Det er en type luftforurensning man vanligvis ser i store verdensbyer som New York, Los Angeles, Beijing, Mumbai og Paris, men som angår og bekymrer stadig flere.

Luftforurensning skaper frie radikaler, oksidativt stress, hyperpigmentering og inflammasjon i huden. Kollagenet brytes ned og DNA-et skades, noe som på sikt kan forårsake både aldringstegn og hudkreft.

De aktive ingrediensene i «anti-pollution» produkter er derfor antioksidanter og andre virkestoffer som styrker hudbarrieren og demper inflammasjon. Milde og effektive renseprodukter som fjerner urenheter hører også med til kategorien.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail