Kategoriarkiv: Hud

Svensk UFO-innovasjon

Nye FOREO UFO er inspirert av de mest populære salongbehandlingene for huden, men skal brukes hjemme, sammen med spesialtilpassede sheetmasks som monteres på apparatet.

UFO kombinerer LED-lys med pulseringer, kulde og varme, og er en innovativ maskebehandling som kan styres og tilpasses ved hjelp av en app på mobilen. Effekten skal være den samme som ved salongbehandlinger, men tar lengre tid.

UFO kommer fra det svenske varemerket FOREO, som har markert seg med innovative og tekniske produkter innen hud- og tannpleie.

Selskapet er kun fem år gammelt, men omsatte for over fire milliarder kroner i 2017, og skal nå være blant de raskest voksende skjønnhetsprodusentene i verden.

Produktene til FOREO finnes i 6000 butikker verden over, og er spesielt populære i Asia.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

The Ordinary – nå i Norge

Rimelige og potente formuleringer i enkle apotekflasker. Det er essensen av The Ordinary. Varemerket kommer fra Deciem, og lanseres nå av Dermanor.

– Foreløpig blir det kun et lite utvalg hos Douglas i Bogstadveien og Koch i Stavanger og Sandnes, men det vil komme flere produkter og forhandlere etter hvert, sier Anne Gabrielsen, som jobber for Dermanor.

Men selv om serien heter The Ordinary, er den defintivt noe utenom det vanlige. Hvor finner du ellers rene, aktive og potente produkter til godt under hundrelappen?

Sortimentet gjør det mulig å sette sammen en «hudpleiegarderobe» med hyaluronsyre, C-vitamin, syrer og retinoider i forskjellige styrkegrader – alt etter hva du har behov for.

Et team av biokjemikere utvikler alle Deciems varemerker, og siden grunnleggeren Brandon Truaxe ønsker originalitet i formuleringene, ansetter han gjerne folk som ikke har erfaring fra skjønnhetsbransjen fra før.

En biokjemiker som har jobbet lenge i bransjen, er ofte vant til å lage produkter ut fra en markedsføringsplan, og trenger ikke være spesielt innovativ eller oppfinnsom, mener Truaxe.

Dermanor lanserte i høst varemerket Niod, som også kommer fra Deciem, og selges inn til hudpleieklinikker.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Foryngende plasma-flash

Purebeau Fibroblast er en ny og spennende behandling som strammer huden og fjerner arr og rynker ved hjelp av en såkalt «plasma flash».

Det finnes også andre varianter av behandlingen, som gjerne har ordet «plasma» i navnet.

– Fibroblast kan sammenliknes med laser, og er for de som vurderer om neste steg er å gå til kirurg. Det er en overflatebehandling, men gir gode resultater, sier Stine Knutsen fra Kompetanseklinikken, som holder sertifiseringskurs i samarbeid med leverandøren Beauty Products.

Man jobber på hver side av rynkene, slik at huden trekker seg sammen og får et løft.
De små, brune prikkene viser hvor «plasma flashen» har vært i kontakt med huden.

Behandlingen er et alternativ til både nåler og skalpell. Man gjør bruk av en elektrode som produserer en såkalt «plasma flash», som minner om en liten gnist. Lyset ledes fra elektroden til huden, som trekker seg sammen og fordamper.

Man skaper et sår, en kontrollert og liten skade på huden. Dermed starter hudens egen regenereringsprosess, og kollagen og elastin kommer til.

– Det dannes små sår og skurver i det øverste hudlaget. De faller av etter fem til sju dager, men kan dekkes med sminke. Huden leges fort, og man er tilbake i jobb mye raskere enn om man for eksempel skulle tatt en øyelokkoperasjon. Blir ikke «løftet» godt nok, kan man ta to-tre behandlinger, sier Hanne Westgaard fra Beauty Products.

Hun forklarer at kunden vil se en umiddelbar forbedring ved at vevet hever seg. Etter et par dager vil det synke litt, før regenereringen kommer i gang og det løfter seg igjen.

Det er viktig å ikke pille på huden etter behandlingen. I tillegg er det viktig for resultatet hvordan kunden etterbehandler huden hjemme.

– Man må se på dette som en brannskade. Men selv om behandlingen kan virke dramatisk, foregår den oppå huden, i motsetning til tatovering, microneedling og Skinpen, som stikker dypere, sier Hanne Westgaard.

Foto: Pexels og Kristine Rødland

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Beckham lanserer grooming-brand

L’Oréal letter nå på sløret vedrørende David Beckhams satsning i skjønnhetsbransjen. Mannen som alltid har lekt seg med sitt eget image lanserer groomingmerket House 99 sammen med skjønnhetsgiganten i mars i år.

Beckham forklarer at ordet «House» reflekterer ambisjonen om å bygge et inkluderende fellesskap rundt det nye merket, mens «99» henviser til et viktig år i livet hans.

I 1999 ble han gift, eldstesønnen Brooklyn ble født – og Manchester United vant Champions League og andre gjeve troféer på fotballbanen.

David Beckham er fotballspilleren fra London som ble kjent for å stadig endre på sin look. På grunn av dette fikk han stor påvirkning på den mannlige kulturen, ikke bare i England, men i hele verden. Så snart han kom med en ny sveis, kom guttene i gata med det samme.

House 99 er da også inspirert av barbershop-kulturen, og serien inneholder alt en mann kan ønske seg for å skape en ny look. Ikke bare hårpleieprodukter, men også hudpleie.

David Beckham regnes for å være et av verdens fremste mannlige stilikoner. Nå lanserer han 21 produkter for skjegg, barbering, ansikt, kropp, tatoveringer og hår – som passer alle.

Utsalgsstedene for House 99 vil være KICKS, Fredrik & Louisa, barbershop.no og blivakker.no.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Dermanor satser medisinsk

Dermanor innleder et nytt kapittel, og oppretter en ny salgsavdeling for å satse mot det medisinske hudpleiemarkedet.

– Stadig flere klinikker knytter til seg sykepleiere og leger og driver med injeksjoner, microneedling og peeling. Vi har hittil ikke hatt noe i dette segmentet, men tar nå inn to serier fra USA – Pharmaskincare og Skinbetter Science, forteller medeier og konsernsjef Henning Nielsen til KOSMETIKK.

Pharmaskincare er et amerikansk selskap som har sin opprinnelse ved hudavdelingen på sykehuset Cedars Sinai i Los Angeles.

Produktene er basert på moderne bioteknologi og dermatologisk forskning, og behandler alle typer hudlidelser, fra aldring, UV-skader og miljørelatert stress til akne, sensitivitet og rosacea. De har gjennomgående svært mange aktive ingredienser, og bruker i stor grad naturlige og økologiske råvarer.

Skinbetter Science kommer også fra USA, og kombinerer avansert ingrediensteknologi med en følelse av luksus, både når det gjelder formuleringer og emballasje.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Ny hudpleie-snakkis!

En god hudpleierutine er essensielt for å kunne legge en bra makeup. Direkte fra Hollywood kommer den nye snakkisen Skin Contouring, som er snarveien til hud med glød.

Makeupartisten Gina Brooke «plumper» huden og former ansiktstrekkene ved hjelp av Intraceuticals, som sluser effektive ingredienser ned i huden ved hjelp av oksygen under trykk.

Hun introduserte behandlingen for Hollywood-eliten, og for mange har den blitt avhengighetsskapende.

– På verdensturnéer får Madonna en oksygenbehandling hver dag, og i forkant av Oscar-utdelingen utfører vi minst 100 behandlinger. Huden blir fyldigere og ser yngre og friskere ut, forteller hun.

Skin Contouring (konturering med hudpleie) er en videreføring av konseptet, og bygger på at man sluser ned ulike ingredienser på ulike steder i ansiktet.

Gina Brooke innleder behandlingen med et serum som inneholder masse næringsstoffer, som hun likestiller med foundation. Deretter påfører hun kollagen der det trengs volum, og A-vitamin der det finnes rynker.

– Behandlingen skreddersys ved å tilføre vitaminer, peptider og andre virkestoffer der det trengs. Vi har soner i ansiktet som har ulike behov. Noen steder har vi tørr hud, andre steder har vi fet hud, og der huden er slappere trenger vi å tilsette volum, forklarer hun.

Intraceuticals representeres i Norge av Beauty Products.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Dermanor lanserer Niod

Dermanor, som er den største leverandøren til salonger og spa i Skandinavia, lanserer nå hudpleiemerket Niod fra DECIEM.

Henning Nielsen, som er medeier og konsernsjef, har store forventninger til avtalen med det kanadiske selskapet DECIEM.

– Vi skal distribuere deres varemerker til hudpleiesalonger og spa i hele Skandinavia. Vi starter med Niod, som er en forholdsvis teknisk hudpleieserie, og deretter lanserer vi The Ordinary.

DECIEM har laget mer enn ti varemerker og er et selskap i sterk utvikling. De er også i ferd med å åpne flaggskip-butikker i en rekke land.

DECIEM ble grunnlagt av Brandon Truaxe i 2013, og har nylig fått inn Estée Lauder Companies på eiersiden.

– Med slagordet The Abnormal Beauty Company profilerer de seg som et skjønnhetsselskap utenom det vanlige, og appellerer spesielt til yngre målgrupper, de såkalte Millennials. Det blir et bra supplement til porteføljen og et nyttig tilskudd til salongene, mener Henning Nielsen fra Dermanor.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Skandinavisk skjønnhetstrend

Skandinavia forbindes med renhet, og ingredienser herfra gjør seg stadig mer bemerket innen skjønnhetsverdenen. Dette skriver bransjenettstedet Cosmetics Design Europe.

Særlig isbrevann trekkes frem som en ny trendingrediens.

Et varemerke som satser stort på skjønnhetsprodukter med skandinavisk profil er Eleni & Chris, som ble lansert i fjor av Inger Ellen Nicolaisen og datteren Christinah.

– Vi kommer med noe helt nytt, et premiumposisjonert og skandinavisk brand, sier Inger Ellen Nicolaisen til KOSMETIKK.

Vannet i produktene tappes fra en av landets største isbreer, nemlig Svartisen, som er mer enn 3000 år gammel. Ifølge Nicolaisen gir den verdens reneste vann.

En annen nøkkelingrediens i de nye produktene er olje presset av multefrø, som er en kilde til naturlig A, B, C- og E-vitamin samt kalsium og magnesium.

– Multen er en av naturens godt bevarte hemmeligheter, og vi vil dele denne fantastiske ingrediensen med resten av verden.

Én multe inneholder fire ganger så mye C-vitamin som en hel appelsin, ifølge Nicolaisen.

– Det er verdens dyreste og sjeldneste bær. Multen gror bare innenfor Polarsirkelen, og det må være styrke i bæret for at det skal overleve. Multefrøoljen gir bra effekt på hår, og enda bedre effekt på hud. Den er veldig rik på alt huden trenger, sier hun engasjert.

Produktene inneholder også SEA3oil: en patentert og luktfri omega 3-olje med unike, fuktighetsbevarende egenskaper, som utvinnes fra villaks.

Eleni & Chris er en omfattende serie som per i dag består av produkter til hår og hud. Med tiden skal det også komme dufter og makeup.

– Resten av verden er opptatt av Skandinavia, og vi er kjent for kvalitet og renhet, sier Inger Ellen Nicolaisen, som tror at et skandinavisk beauty brand bare vil bli mer og mer attraktivt.

– Skandinavia har tatt en sterk posisjon innen fashion og interiør, med mange toneangivende designere. Men når det gjelder beauty stiller saken seg litt annerledes. Her er det rom for å gjøre seg bemerket, og ta den skandinaviske profilen helt ut. Skandinavisk renhet er i tiden, og vi er med på den bølgen, sier hun.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Sophia Lie fronter hudpleie

Dermalogica Norge har inngått et eksklusivt partnerskap med den norske toppmodellen Sophia Lie.

Samarbeidet er unikt ettersom dette er første gang merket representeres av en modell.

Sophia er basert i New York, og knyttet til modellbyråer som norske Team Models, amerikanske Wilhelmina, tyske Modelwerk og Paris-baserte Karin Models.

– Vi er svært stolte og glade over samarbeidet med Sophia. Hun gjenspeiler Dermalogica ved å være ujålete, leken og vakker – perfekt for vår merkevare, sier Ina D. Bretteville, Brand Manager for Dermalogica Norge i en pressemelding.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Nimue + Helena Christensen

Hudpleiemerket Nimue har innledet et spennende samarbeid med modellen og fotografen Helena Christensen, som var superstjerne på 1990-tallet.

Hun har allerede testet grundig ut produktene, og går hundre prosent god for dem. Nå opptrer hun som kampanjemodell for den nye serien AI, som er på vei inn i klinikkene denne måneden.

AI står for Age Intelligent, og i serien finnes det Day Cream, Night Cream, Face Serum og Eye Serum.

Serien har en ny tilnærming til antiage, og er inspirert av biologiske studier som viser at i tillegg til alder, har faktorer som livsstil, livshistorie, miljø og genetikk stor innvirkning på hvordan huden eldes.

Produktene er formulert med et kompleks av aktive ingredienser basert på «omics»-studier, og har et avansert leveringssystem som får ingrediensene ned i huden.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail