Kategoriarkiv: L’Oréal

L’Oréal lanserer papirbasert tube

L’Oréal har utviklet en innovativ tube laget av papirbasert materiale i samarbeid med emballasje-produsenten Albéa.

Det skal være den første emballasjen til kosmetikkprodukter der det meste av plasten erstattes av biobasert og sertifisert papirliknende materiale.

Nyheten kommer som et ledd i det pågående arbeidet med å lage mer bærekraftige løsninger for forpakninger til kosmetikk, og produksjonen skal starte opp i 2020.

Foto: Pexels

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Verdens første «smarte» hårbørste

Kérastase lanserer sammen med Withings verdens første «smarte» hårbørste. Den har avanserte sensorer som skal skape best mulig kvalitet på håret, og samtidig overvåke effekten av ulike hårpleierutiner.

En medfølgende mobilapp gir ytterligere innsikt, og kommer med produktanbefalinger som hjelper brukeren til bedre hårpleie.

Kérastase er ledende innen profesjonell hårpleie, mens Withings gjør seg bemerket innenfor det revolusjonerende og voksende feltet «Connected Health»: produkter og tjenester som muliggjør et bedre og sunnere liv.

Kérastase Hair Coach Powered by Whitings.
Kérastase Hair Coach Powered by Withings.

Ifølge en rapport fra L’Oréals forskere, kan kraftig børsting forårsake skader på håret, som for eksempel splittede tupper. Kérastase Hair Coach Powered by Withings minimerer risikoen for dette ved hjelp av avanserte sensorer som gir informasjon om kvaliteten på håret og hvordan det blir børstet.

Børsten har nylig fått oppmerksomhet under International CES Innovation Award, men lanseres på markedet midt i 2017 og i Norden fra august.

– Den teknologiske utviklingen forandrer konsumentenes daglige skjønnhetsrutiner, og smarte teknikkenheter har et stort potensiale til å påvirke hvordan vi tar hånd om hud og hår, sier Guive Balooch, Global Vice President for L’Oréals forsknings- og innovasjonsteknologiske Inkubator, som har vært med på prosjektet.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

L’Oréal beskytter regnskogen

L’Oréal er ett av kun to firmaer i verden som har fått betegnelsen ’AAA’ av CDP for beskyttelse av regnskogene. Selskapet anerkjennes for sitt bærekraftige innkjøp av råvarer som brukes til produktemballasjer og formler.

CDP har foretatt en uavhengig vurdering basert på informasjon fra 175 store virksomheter. Vurderingsmetoden er utviklet i samarbeid med ledende forskere og eksperter på avskoging, og firmaene er rangert av CDPs samarbeidspartner, South Pole Group.

Bare 8 av de 175 firmaene har fått karakteren ’A’.

Denne utmerkelsen kommer på toppen av de to ’A’-ene som CDP allerede har tildelt L’Oréal for sitt bærekraftige vannforbruk og arbeidet som gjøres mot klimaforandringer.

Foto: Pexels

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Satser på Millennials

Taylor Hill er ny ambassadør for Lancôme.
Taylor Hill er ny ambassadør for Lancôme.

Den 20 år gamle modellen Taylor Hill er ny brand ambassador for Lancôme. Hun har medvirket i mange prestisjefylte kampanjer og runway shows for kjente motehus.

I tillegg har hun nylig debutert som skuespiller i filmen The Neon Demon, og som rollemodell har hun mer enn fire millioner følgere på Snapchat og Instagram.

Lancôme er et klassisk merke med mange voksne kunder, men ønsker nå å inkludere de litt yngre jentene fra Millennials-generasjonen, og det er her Taylor Hill kommer inn i bildet.

De såkalte Millennials er født mellom 1983 og det tidlige 2000-tall, og kalles også for generasjon Y.

Energie de Vie fra Lancôme, asiatiskinspirert hudpleie med gojibær.
Energie de Vie fra Lancôme, asiatiskinspirert hudpleie med gojibær.

I motsetning til den foregående generasjon X, har de vokst opp med internett og avansert datateknikk. De har tro på seg selv, og vil gjerne bygge en merkevare eller business rundt sin personlighet. Blogging, DJ-virksomhet og andre kreative jobber passer dem derfor godt.

– Mens den eldre generasjonen gjerne kommer til butikken for å få råd og løsninger, opptrer Millennials-generasjonen som en sparringpartner, sier Nicolas Arroyo fra trendbyrået Bespoke Copenhagen.

Mens tidligere ungdomsgenerasjoner har hatt et vestlig fokus, og sett til USA og England for inspirasjon, vil Millennials-generasjonen også kikke østover, mot de fremvoksende, nye markedene i Asia.

– De sitter på mye kunnskap og vil diskutere på like fot. Takket være internett sprer informasjon seg veldig fort, og det som er hot i Asia blir også snart hot her, utdyper han.

I det sørøstlige Asia er det stort fokus på «balms», «oil tints» og «graduation lips». Derfor finner vi asiatisk-inspirerte nyheter i hyllene til mange merker, inkludert Lancôme.

Juicy Shaker er Lancôme svar på trenden for "oil tints".
Juicy Shaker er Lancôme svar på trenden for «oil tints».

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Decléor i ny drakt

L’Oréal har brukt seks måneder på å integrere Decléor i sin struktur. Nå avsløres planene for merket.

L’Oréal kjøpte Decléor for to år siden, sammen med Carita, og tok over distribusjonen av de to profesjonelle hudpleiemerkene høsten 2015.

Integrasjonen av merkene innebærer noe helt nytt for L’Oréal, som hittil har dekket massemarkedet, det selektive markedet, apotekmarkedet og det profesjonelle frisørmarkedet med sine produkter.

Nå går de i tillegg med stor tyngde inn i det profesjonelle hudpleiemarkedet, der de tidligere ikke har vært til stede.

Integrasjonen har fram til nå blitt ledet av General Manager Adrian Thelwell (bildet). Han forklarer at de bevisst har valgt å legge de nye merkene inn under Professional Products Division (PPD), som er den avdelingen i L’Oréal som tar seg av salongmarkedet.

– Dette er profesjonelle merkevarer, og sånn skal det forbli, forsikrer han.

– Navnet på avdelingen, PPD, gir en god indikasjon, for produktene skal bare selges der det utføres profesjonelle behandlinger. De skal ikke fjernes fra den profesjonelle kanalen.

En ny og mer moderne look for Decléor.
En ny og mer moderne look for Decléor.

PPD har lang erfaring med å distribuere profesjonelle hårpleieprodukter til frisørene, med merkevarer som Kérastase, Redken og Shu Uemura, og har nå opprettet en egen forretningsenhet som jobber mot hudterapeutene.

De har rekruttert flere medarbeidere fra Dermagruppen, som tidligere har distribuert Carita og Decléor i Norden.

L’Oréal har brukt rundt seks måneder på integrasjonsprosessen, og besøkt 15 nordiske byer for å møte hudterapeuter og informere om det som skjer.

De har også utformet en ny visuell og kommersiell identitet for Decléor, slik at vi kommer til å oppleve en «Re-Awakening» av merket. Det er redesignet slik at det framstår enda mer «contemporary» og moderne, samtidig som de tradisjonelle kodene overholdes.

Decléor har alltid fokusert på helheten ved skjønnhetspleie, og de nye kodeordene er «Skin Body Mind»: pleie for både sjelen, huden og kroppen.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Beckham lager hudpleie

Biotherm Homme og David Beckham inngår et langsiktig samarbeid for å utvikle en serie med nye hudpleieprodukter for menn.

Beckham dukker også opp som kampanjemodell for den bestselgende fuktighetskremen Aqua Power fra Biotherm Homme i juni 2016.

Det er første gang en mannlig kjendis av denne størrelsen lanserer en hudpleieserie. Biotherm og Beckham jobber med et sortiment bestående av både daglige hudpleieprodukter og barberingsprodukter, og serien skal komme på markedet i 2017.

Merkevaren Biotherm Homme, som ligger inn under avdelingen L’Oréal Luxe, er ellers nummer én innen luksuriøs hudpleie for menn.

Samarbeidsprosjektet med David Beckham skjer via Seven Global, som er et fellesprosjekt mellom Global Brands, Beckham og Simon Fuller.

Poenget med Seven Global er å drive utviklingen av de mange forbrukerproduktkategoriene rundt David Beckham og skape store, globale merkenavn rundt andre utvalgte sports- og underholdningsstjerner.

L’Oréal Luxe omsatte for 7,2 milliarder euro i 2015, og vokste med 6,1 prosent takket være duftlanseringer som La Vie est Belle fra Lancôme, fra Giorgio Armani og Black Opium fra Yves Saint Laurent. Biotherm Homme har vært på markedet siden 1985.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

L’Oréal tar over Decléor

L’Oréal integrerer distribusjonen av Decléor, Carita og Essie Professional i selskapets avdeling for profesjonelle produkter.

De profesjonelle hudpleiemerkene Decléor og Carita ble kjøpt opp av L’Oréal i april 2014. Essie Professional, et neglmerke, ble kjøpt opp i 2010, og er spesielt utviklet for neglsalonger.

Decléor, Carita og Essie Professional er godt etablerte merkevarer i Norden, og selges eksklusivt gjennom profesjonelle skjønnhetssalonger, spa og eksklusive varehus.

De siste 28 årene har merkene blitt distribuert av Dermagruppen, et ledende selskap på det profesjonelle skjønnhetsmarkedet i Norden. Dermagruppen og L’Oréal har nå undertegnet en avtale om å integrere salget av Decléor, Carita og Essie Professional i L’Oréals avdeling for profesjonelle produkter.

Per 5. oktober 2015 vil alle forhandlere håndteres direkte av L’Oréal.

DECLEOR_TREATMENT_VISUAL-FACE_WELLNESS

– Integrasjonen er en viktig milepæl for å nå vår ambisjon om å bli ledende på profesjonell skjønnhet. Vi vil nå være til stede i tre profesjonelle skjønnhetsmarkeder: hårpleie, som vi har mer enn 100 års erfaring med, neglepleie gjennom Essie, og nå hudpleie med Decléor og Carita.

– Ansatte og kunder kan være trygg på at vi vil fortsette å legge stor vekt på rådgivning, teknisk opplæring og personlige relasjoner med kunder, sier Adrian Thelwell, General Manager Business Development and New Markets, PPD Nordic.

– Vi er overbevist om at L’Oréal er motivert til å bygge videre og bidra til vekst for disse merkene i Norden. I overgangsperioden frem til 5. oktober vil våre kunder bli fulgt opp av Dermanor som vanlig. Med denne avtalen vil vi sikre en smidig overgang til L’Oréal uten avbrudd i den normale virksomheten for våre kunder, sier Henning Nielsen, administrerende konsernsjef i Dermagruppen.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Proenza Schouler signerer duftlisens

L’Oréal og Proenza Schouler annonserte i dag at de har signert en lisensavtale for utviklingen av luksusdufter.

Det New York-baserte motemerket for kvinner ble grunnlagt i 2002 av designerne Jack McCollough og Lazaro Hernandez.

– Jack McCollough og Lazaro Hernandez er blant de mest fremadstormende amerikanske designerne. Vi gleder oss til å ønske dem velkommen til L’Oréal-familien, kommenterer Nicolas Hieronimus, president for L’Oréal Selective Divisions.

Proenza Schouler har raskt ekspandert over hele verden. Deres første veskekolleksjon ble lansert i 2008, og en skotøy-kolleksjon kom i 2012. I dag har merket ti flagship-stores og over 100 utsalgssteder  i mer enn 20 forskjellige land.

– Proenza Schouler er et av de mest inspirerende merkene på motearenaen. De redefinerer hva det vil si å være en moderne kvinne i dag, og er stemmen til en generasjon. Merkets satsing på innovasjon, detalj, skjønnhet og håndverk speiler kjerneverdiene til L’Oréals Luxury Designer Brands dufter, sa Nathalie Durán, International General Manager, L’Oréal Luxury Designer Brands Fragrances.

L’Oréal Luxe sin Designer Brands portefølje for dufter inkluderer Cacharel, Diesel, Maison Margiela og Viktor & Rolf.

– Vi er utrolig glade for å ta fatt på dette nye eventyret med L’Oréal. Å arbeide med en duft har alltid vært en drøm for oss. Vi ser frem til å blande vår visuelle estetikk med den subtile og svært emosjonelle verden av duft, legger Jack McCollough og Lazaro Hernandez til.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Ny app fra L’Oréal Paris

Makeup Genius fra L'Oréal Paris gjør det mulig å leke med ulike sminkestiler i sanntid.
Makeup Genius fra L’Oréal Paris gjør det mulig å leke med ulike sminkestiler i sanntid.

For første gang er teknologi inspirert av 3D-videospill og store Hollywood-produksjoner brukt til å skape en applikasjon som gir brukeren en helt ny opplevelse av makeup.

Den nye appen Makeup Genius viser brukeren et realistisk resultat av fargenyanser og produktegenskaper fra makeup-sortimentet til L’Oréal Paris. I motsetning til liknende apper, som er basert på foto, fungerer denne i sanntid. Den ble lansert i Norge 29. mai, og kan lastes ned i Apples App Store samt i Google Play.

– Makeup Genius er en revolusjon med tanke på hvordan vi ser på skjønnhet, handleopplevelse, påføring av makeup – og selvfølgelig, teknologi.

Løsningen er spesielt relevant for Norge ettersom L’Oréal Paris er et av de mest foretrukne merker blant norske kvinner, samtidig som de er blant de mest teknologisk sofistikerte med tanke på tilgang til smarttelefon og bruk av disse, sier administrerende direktør i L’Oréal Norge AS, Birger Stensland.

MAKEUPGENIUS - BARBARA PALVIN_picture_original

Makeup Genius er koblet direkte mot nettbutikken til VITA via VITA.NO. På denne måten kan brukerne av app-en prøve utallige kombinasjoner av makeup og deretter enkelt legge sine favorittprodukter i handlekurven.

Administrerende direktør i VITA, Roar Arnstad, sier at VITA de siste årene har satset mye på digital utvikling og netthandel.

– Vi er svært glade for at L’Oréal valgte å samarbeide med oss under utviklingen av sin Makeup Genius app. Dette er et flott eksempel på hvordan leverandør og handel kan samarbeide for å gjøre handleopplevelsen mer interaktiv og digital. Vi ser at appen har vært en stor suksess i de andre markedene den er lansert i, og gleder oss til å se hvordan norske forbrukere vil ta den i bruk, sier Roar Arnstad.

En av de største utfordringene med Makeup Genius var å optimalisere tung teknologi for kamera på smarttelefon, samtidig som applikasjonen skulle være lett å navigere i, og gi et realistisk resultat i sanntid.

Via kamera på telefonen har Makeup Genius multi-etnisk ansiktsgjenkjennelse og sporing som registrerer 64 ansiktspunkter og opptil 100 ansiktsuttrykk, samt at applikasjonen følger ansiktsbevegelser på opptil 60 grader.

Du kan smile, lage trutmunn eller blunke – sminken følger dine bevegelser. Når ansiktet scannes i applikasjonen lagres en analyse av hudstrukturen, for å kunne gi et realistisk resultat i kombinasjon med produktene. Samtidig er over 400 lysforhold testet for å sikre at lys ikke påvirker resultat mht. fargeintensitet.

AVATAR_V12 TRYITON INTRO

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Biotherm Homme 30 år

MAN_FORCE SUPREME YOUTH ARCHI_120712_HD

Biotherm Homme er en pioner innen hudpleie for menn, og feirer nå 30-årsjubileum!

Merket er tuftet på kunnskap om menns hud, som skiller seg fra kvinners hud på flere måter. Produktene har akvatiske ingredienser på linje med Biotherms øvrige sortiment, og teksturer som ikke føles fettete eller klissete.

Dette sier Biotherm om menns hud:

  • Menns hud er mer oljete, men på grunn av aktive svettekjertler tørker huden raskt.
  • Menns hud inneholder mer kollagen, og er derfor tykkere og tyngre enn kvinners hud.
  • Menns hud begynner å bli mindre stram når de kommer midtveis i livet, og da synker hudens evne til å stramme seg opp.
  • Menn har færre rynker, men de er dypere og mer fremtredende.
  • Det subkutane fettvevet er tynnere og fordelingen av fett er annerledes.
  • Menns hud er mer utsatt for små skader og inngrodde hår på grunn av barbering.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail