Kategoriarkiv: Kropp

Brasiliansk skjønnhet

Timingen er perfekt, for nå lanseres det brasilianske skjønnhetsmerket Sol de Janeiro i Norge. Produktene er tilgjengelige denne måneden i VITA EXCLUSIVE.

Sol de Janeiro hyller brasiliansk skjønnhet, og ønsker å skape en uforglemmelig opplevelse med raskt absorberende teksturer og deilige dufter.

Varemerket tilbyr et bredt sortiment av kroppsprodukter beriket med ingredienser fra den brasilianske regnskogen. Tre ingredienser som går igjen i alle produktene er cupuaçusmør, açaí samt kokosolje for en myk og strålende hud.

Flere av produktene, deriblant den mye omtalte og lett skimrende Brazilian Bum Bum Cream, har varemerkets signaturduft av salt karamell og pistasj. Leverandør er IC Enterprises AB.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Hudpleie for underlivet

BB-krem og CC-krem har vi hørt om, men VV?

The Perfect V er en splitterny serie med åtte produkter som skal rense, eksfoliere, highlighte, friske opp og fukte det såkalte trekantområdet, «the V area», der man barberer eller vokser.

Produktene inneholder skandinaviske ingredienser som omega-fettsyrer, multebær og tindbær, og er ellers så milde og rene som mulig.

The Perfect V er grunnlagt av Avonda Urben. Hun er amerikansk, men har bodd de siste fem årene i København. Bak seg har hun en lang karriere fra skjønnhetsbransjen i New York, der hun blant annet har vært Vice President i L’Oréal.

Serien lanseres i Skandinavia før USA, noe som ikke akkurat er hverdagskost, og har allerede fått mye omtale i Danmark.

– Timingen er perfekt, folk snakker nå mye mer om «the V area». Hårfjerning er populært i alle kulturer, og når man fjerner hår blottlegges det hud som trenger ekstra omtanke og pleie. Røde nupper og inngrodde hår er vanlig, sier Avonda Urben til KOSMETIKK.

The Perfect V distribueres av Spa Supply.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Skjønn med kokos

Nærende, beskyttende, rensende – ja, kanskje også slankende. Er kokosnøttolje naturens mest allsidige skjønnhetsmiddel?

Kokosnøttoljen har antibakterielle egenskaper, og er dessuten rik på E-vitamin i tillegg til andre fettløselige vitaminer. Så den er et sunt og nyttig kosttilskudd.

– Kokosnøttolje har blitt et trendprodukt i USA, og gjør godt for både kroppen og hjernen.

Blant annet inneholder den mye laurinsyre, en mellomlang fettsyre som dreper bakterier, virus og sopp, og som også finnes i brystmelk. Disse mellomlange fettsyrene hjelper deg også til å gå ned i vekt, sier Joy Reese til KOSMETIKK.

Hun står bak  Skinny Coconut Oil, et produkt som utvinnes helt uten bruk av varme, og som er det nærmeste du kommer rå kokosnøtt. 

Reese bruker oljen som ansiktskrem, bodylotion, hårkur – ja, til og med som deodorant. Når hun drikker kaffe, putter hun en teskje kokosnøttolje i den. Det gjør kaffen både søtere og mer næringsrik.

Kokosnøttolje består av 90 prosent mettet fett, og ble tidligere ansett for å være usunt.

Ny forskning viser imidlertid at denne typen mettet fett – som inneholder korte eller mellomlange fettsyrer – er sunnere enn tidligere antatt, og fordøyes på en annen måte enn mettet fett fra kjøtt.

Mange mener at kokosnøttolje faktisk virker fettforbrennende og slankende. Men inntaket bør uansett begrenses til noen få spiseskjeer daglig.

Foto: iStock
Foto: iStock

En fascinerende måte å bruke kokosnøttolje på, er «oil pulling». Dette er en tradisjonell type munnrens, som går ut på å rense munnhulen for bakterier og giftstoffer som ellers ville blitt tatt opp i kroppen.

Gwyneth Paltrow og Shailene Woodley er blant stjernene som sverger til «oil pulling», som mange mener også gir hvitere tenner.

– Du tar en spiseskje kokosnøttolje i munnen, og lar den smelte. Så skyller du munnen på samme måte som når du bruker munnvann. Dette gjør du på tom mage, i opptil 20 minutter daglig, for å fjerne urenheter og rense opp.

Etterhvert som du skyller, dobler oljen seg i mengde, da den tar opp spytt og avfallsstoffer fra munnhulen. Når du har holdt på i rundt 20 minutter, spytter du den ut i toalettet, forklarer Joy Reese.

Kokosnøttoljen du bruker, bør være kaldpresset. Den produseres ved å presse olje fra ferske kokosnøtter, uten bruk av kjemikalier eller høy varme.

Den er fast i formen ved vanlig romtemperatur, men blir klar og flytende når temperaturen kryper over 25 grader.

Foto: iStock
Foto: iStock

Silje Austnes ved Beth’s Medispa i Oslo, forteller på bloggen sin at hun bruker økologisk kaldpresset kokosnøttolje i smoothies og diverse matretter. Hun steker all maten sin i den, og spiser minst en spiseskje rett fra krukken hver dag.

I tillegg bruker hun oljen i nyvasket hår for glans og beskyttelse – håret blir silkemykt. Og hun smører jevnlig inn kroppen for å få myk og glødende hud.

– Kokosoljen beskytter huden mot frie radikaler og kan redusere tap av elastitet i huden. Den er faktisk også populær som solkrem i noen land. Den sies å øke hårveksten, og i tillegg kan den reparere tørt og skadet hår, skriver hun.

Kokosnøttolje er også en vanlig ingrediens i hud- og hårpleieprodukter, der den mykgjør og gir fuktighet. Mange sjampoer og dusjgeléer inneholder dessuten milde såpestoffer som er basert på kokos.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Cosmica kroppspleie

20150210_ACO5355

_ACO7457

Cosmica lanserer et nytt og stort sortiment med kroppspleieprodukter. Daily Care-serien består av lotions, såper, deodoranter, og hånd- og fotkremer som tilfører fuktighet til huden.

I tillegg kommer de med en Sense & Care-serie som gir litt mer følelse av luksus. Her kan man velge mellom to oppfriskende og nye dufter som vekker sansene: Neroli Blossom og Wild Honey.

600873_84_COS_SGC_ShowerCream_WildHoney_200ml

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Populær selvbruning

 

Salget av selektive selvbruningsprodukter økte med 9,2 prosent i løpet av første halvår 2015, sammenliknet med tilsvarende periode i fjor, viser tall fra det engelske markedsanalyseselskapet NPD Group.

Innovative produktlanseringer trekkes fram som årsaken til salgsøkningen. Eksempelvis har St. Tropez kommet med en In Shower Gradual Tan.

Selvbruningsprodukter med oljekonsistenser, som gir en naturlig glans til huden, har også slått godt an på det engelske markedet. Et eksempel på en slik nyhet er Biotherm Autobronzant Tonique.

gallery_nrm_1433161902-st-tropez

Her hjemme rapporterer nettbutikken Blush.no om kraftig vekst i salget av selvbruningsprodukter. Solens fravær i begynnelsen av sommeren og nordmenns bevisstgjøring rundt farene ved overdreven soling trekkes fram som årsaker.

I følge 2015-tall fra Blush.no har salget av selvbruningsprodukter til kroppen økt med 90 prosent, mens selvbruningskrem til ansiktet har økt 75 prosent.

Selvbruningsprodukter gjør huden brun gjennom en ufarlig kjemisk prosess. Sukkerstoffet DHA (dihydroxyacetone) stimulerer aminosyrer i huden (keratin), og en kjemisk reaksjon gjør at keratinet blir mørkere og får en gyllen farge. Det tar mellom fire og åtte timer før fargen er helt ferdig.

Som et alternativ til de vanlige selvbruningskremene med DHA, har L’Oréal lansert en ny type BB-krem som er makeup for kroppen. Den må tørke i et par minutter for holdbarhetens skyld, smitter ikke av, og vaskes vekk i dusjen.

Sublime Bronze Summer Legs BB fra L'Oréal Paris er en bodylotion med korrigerende fargepigmenter som gir beina (og resten av kroppen) fuktighet, farge og glød.
Sublime Bronze Summer Legs BB fra L’Oréal Paris er en bodylotion med korrigerende fargepigmenter som gir beina (og resten av kroppen) fuktighet, farge og glød.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Estelle & Thild Body Care

Det økologiske, svenske hudpleiemerket Estelle & Thild beveger seg inn i en ny kategori, når de nå lanserer en bred serie med kroppspleieprodukter.

Produktene finnes i fire ulike dufter: Spring Rose Blonde, Sweet Vanilla Blossom, Fresh Water Lily og Sparkling Citrus Bloom. Så her skal hver og en kunne finne sin favoritt!

Den nye Body Care-serien ble lansert i det vakre showrommet til Hancock Cupcakes, som for anledningen var pyntet med pastellfargede, friske blomster og sukkersøte kaker.

Sweet Vanilla Blossom Body Butter fra Estelle & Thild.
Sweet Vanilla Blossom Body Butter fra Estelle & Thild.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Påskebrun uten sol

 

Nyheten Capture The Light er en skimrende og farget BB Cream for kroppen.
Vita Liberatas nyhet Capture The Light er en skimrende og farget BB Cream for kroppen.

Phenomenal fra Vita Liberata skal vare fire ganger lenger enn vanlige selvbrunere. Med tre påføringer i løpet av 24 timer skal du være brun i to-tre uker.

Vita Liberata er skapt av irske Alyson Hogg. En nyhet i vår er Capture The Light, som er en skimrende og farget BB-krem for kroppen. Samtidig gjør hun seg bemerket med pHenomenal, et selvbruningsprodukt som skal vare fire ganger lenger enn vanlig. Med tre påføringer i løpet av 24 timer skal du være brun i to-tre uker.

pHenomenal ble lansert som mousse i fjor, men kommer nå også i lotion. I likhet med flere andre selvbruningsprodukter, finnes den i fargene lys, medium og mørk.

Phenomenal fra Vita Liberata distribueres av Hexa AS.
Phenomenal fra Vita Liberata distribueres av Hexa AS.

– Mange som er svært lyse i huden velger det lyseste produktet. Men vil de bli skikkelige brune, bør de heller prøve medium eller mørk. De trenger flere aktive fargestoffer siden de har mindre melanin i huden, sier Alyson Hogg.

Hvordan huden reagerer på selvbruning, varierer fra person til person, og avhenger blant annet av ph-en i huden. Er huden uttørket eller påvirket av medisiner, vil også dette ha betydning, forklarer hun.

For å påføre produktet bruker hun en spesialvott. Den beskytter hendene mot å få for mye farge, og gjør det også lettere å fordele moussen. I tillegg er det viktig å ikke smøre fuktighetskrem under produktet, da dette kan blokkere fargen.

Alyson Hogg anbefaler at brunfargen forsvinner helt før du påfører ny selvbruning. Mens du venter, kan du jukse fram en midlertidig solbrun look med en farget bodylotion eller gelé.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail