Kategoriarkiv: Duft

Ny dameduft fra Dior

20 år har gått siden Dior lanserte en helt ny dameduft, som den gang var J’adore.

I 2018 gjør Dior det igjen – nye JOY by Dior skal gjenspeile glede med en luksuriøs og glamorøs twist.

Joy er et kort ord med masse følelse, og Diors parfymekreatør, François Demachy, forteller at han visste navnet helt fra starten. Han har laget en duft som utvikler seg, og som både har mykhet og energi.

  • I toppnoten finner man bergamot, mandarin, aldehyder, rose og jasmin som gir en krydret og fruktig tone.
  • I hjertenoten finner man varme og kremete noter som sandeltre, seder og patchouli.
  • I bunnoten finner man musk som gir duften en omsvøpt og sensuell tone.

Flakongen er en juvel, en ikonisk Dior-fasong, enkel og tidløs med skinnende sølvtråder og en delikat rosa farge.

Duften markedsføres av skuespilleren Jennifer Lawrence og lanseres 1. september 2018.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Valentino går til L’Oréal

Valentino har signert en global og langvarig lisensavtale med L’Oréal, som da skal skape, utvikle og distribuere parfymer og andre luksuriøse skjønnhetsprodukter for Valentino.

Motehuset ble grunnlagt i Roma i 1960 av Valentino Garavani og Giancarlo Giammetti. I 2016 ble rollen som Creative Director overtatt av Pierpaolo Piccioli.

Valentino er en viktig «player» i luksussegmentet, og viser både haute couture og prêt-à-porter. Motehuset selger også tilbehør under varemerket Valentino Garavani.

De mest populære duftene per i dag er Valentino Donna, Valentino Uomo og Valentina.

L’Oréal håper Valentino-varemerket vil appellere til Millennials-generasjonen, som ønsker luksusvarer med en moderne twist.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Proenza Schouler lanserer duft


Det New York-baserte varemerket Proenza Schouler har lansert sin første duft, Arizona, i samarbeid med L’Oréal Luxe.

Arizona er bygget opp rundt to elementer eller noter: Et kremet iris-element og et element av hvit kaktusblomst.

Kaktusen Peruvian Torch blomstrer maksimalt én gang i året, og har aldri tidligere blitt brukt i en parfyme. Duften er fanget opp ved hjelp av en teknologi som gjør at naturen ikke kommer til skade.

Proenza Schouler lager kvinneklær og accessoirer, og ble grunnlagt i 2002 av designerne Jack McCollough og Lazaro Hernandez. Merkenavnet er basert på pikenavnene til mødrene deres.

Proenza Schouler forbindes med en ny generasjon amerikansk luksus.
Sniktitt på Proenza Schoulers nye høstmakeup for Lancôme.

Lancôme hører også inn under L’Oréal Luxe, og samarbeider med Proenza Schouler når det gjelder høstens nye makeup. En limited edition-kolleksjon signert designerduoen slippes i juli måned.

Det parisiske varemerket har tidligere hatt designsamarbeid med andre store navn fra motebransjen, som Alber Elbaz og Sonia Rykiel.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Atelier Cologne kommer til Skandinavia

Atelier Cologne er et nytt og spennende varemerke på det skandinaviske duftmarkedet. Det hører til L’Oréal Luxe, og har parfymer inspirert av den legendariske Eau de Cologne.

Atelier Cologne ble lansert i 2009 av Sylvie Ganter og Christophe Cervasel. De er begge franske, men jobbet sammen i New York da de i 2006 oppdaget at de delte en lidenskap for den sitrusbaserte Eau de Colognen.

Sylvie Ganter og Christophe Cervasel.

Historien bak duftmerket er lang og spennende, og inkluderer også kjærlighet. Christophe og Sylvie ble nemlig ikke bare businesspartnere, men også et par på privaten.

Etter mye forskning klarte de å skape en unik formel som gir samme friskhet og eleganse som en cologne, men med holdbarheten til en ren parfyme. Innovasjonen kalte de Cologne Absolue.

Hver Cologne Absolue har en gjennomsnittlig konsentrasjon på 18%, i motsetning til en tradisjonell Eau de Cologne, som vanligvis ligger på 5% eller mindre.

Hver duft har sin egen historie, som er påskrevet bak på flasken. Til duftene kan du også få skreddersydde lærbeholdere inngravert med navn.

Duftene til Atelier Cologne er sortert i fem kolleksjoner, og skal selges eksklusivt på Gimle Parfymeri i Oslo.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Nye kjærestedufter

Emporio Armani samarbeider med James Jagger (sønn av den du vet) og Matilda Lutz når de nå lanserer duoduftene YOU.

Det handler om kjærlighet, men også om det sene 90-tall, da Emporio Armani kom på banen med sine første duodufter He og She. Kanskje kan disse nye duftene gjenta den suksessen?

Emporio er ungdomsalibiet til Armani, og varemerket ønsker å kommunisere med Millennials-generasjonen. Men duftene kan også treffe bredere.

Dameduften, som heter «Because It’s You», har søte bærnoter i toppen. Men er noe mer balansert enn de sukkersøte duftene som nå for tiden selger godt.

Herreduften «Stronger With You» har også en viss sødme, og passer for en yngre mann som kanskje ikke er helt klar for å ta steget over i den treaktige sjangeren.

Kampanjen føres som en videodagbok i sosiale medier, og handler om hvordan man bygger hverandre opp som par.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Guerlain fornyer seg

Guerlain har en nesten 200 år lang historie som parfymehus, og vil nå formidle denne til en ny generasjon.

Mon Guerlain er deres største duftlansering på flere år, og knytter bånd bakover i historien.

Flakongen til Mon Guerlain er en videreføring av flakongen til Jicky, en abstrakt og kompleks duft kreert av Aimé Guerlain i 1889. Den har et maskulint og krydret preg, og selv om den ble skapt for kvinner, har den også hatt appell til menn.

Guerlains duftekspert Cyrille Jahin.

– Jicky regnes for å være den første moderne parfymen, og den første som kombinerte ingredienser fra naturen med menneskeskapt kjemi, sier Cyrille Jahin, som er Guerlains duftekspert.

Det er delte meninger om Jicky har tålt tidens tann, men duften er fremdeles i salg, og har sine trofaste tilhengere.

Et signert og personlig eksemplar.

DNA-et til parfymehuset Guerlain er den såkalte Guerlinade, en spesiell base som består av seks komponenter. Den gir en felles struktur til duftene, og Jicky var den første som inneholdt denne basen.

Guerlain har laget en lang rekke klassikere, men den unge generasjonen vil ikke ha «bestemorsdufter».

– Trenden nå er søtt, søtt, søtt, men vår nye duft er mer kompleks og skiller seg ut. I motsetning til mange av våre konkurrenter er vi ikke støttet av et fashion brand. Guerlain-kvinnen er vanskelig å kjenne igjen på gaten, så for å hevde oss i markedet er det er viktig å få fram navnet Guerlain, sier Cyrille Jahin.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Louis Vuitton parfyme

Louis Vuitton begir seg inn i duftkategorien med Les Parfums, en ny kolleksjon bestående av sju eksklusive dufter.

De nye parfymene er utviklet av den kjente «nesen» Jacques Cavallier, som har skapt mange klassiske dufter. Han har bakgrunn fra Firmenich, men jobber nå for LVMH, som eier Louis Vuitton og en rekke andre luksusmerker.

Les Parfums er Louis Vuittons første parfymesatsning på hele 70 år!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Parfyme på stift

Det franske merket Sabé Masson står for nyskapende parfyme. Damen bak merket, Isabelle «Sabe» Masson, begynte som praktikant i et lite parfymeri kalt Shop 8, som senere skulle utvikle seg til skjønnhetsmekkaet Sephora.

Hun er kjent for sine Soft Perfumes, som er nærende og naturlige parfymestifter med pleiende ingredienser, laget uten alkohol og parabener. I tillegg har hun også flasker med tilsvarende flytende parfyme.

Sabé Masson selges i parfymeriene Fredrik & Louisa samt i apotek, og Pagro Brands er leverandør.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Reklamekunst fra Kenzo

kenzo-3 o.42471
I forbindelse med lanseringen av den nye parfymen Kenzo World, offentliggjorde Kenzo 25. august en reklamevideo som allerede har fått mer enn 1,3 millioner visninger.

Reklamevideoen fra Kenzo er laget av den kjente filmregissøren Spike Jonze, og er tydelig inspirert av hans tidligere musikkvideo ‘Weapon of Choice’ sunget av Fatboy Slim.

Det er ikke tradisjonell reklame men «shareable content» uten salgsbudskap, som er fristende å dele på sosiale medier. Med andre ord, en videreføring av de kunstneriske «Fashion Films» som er den nye digitale trend i moteindustrien.

Se filmen HER

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Ny duft fra Emma S.

Emma Wiklund lanserer sin andre duft, Barrow Street. Den er inspirert av hennes modelltid i New York, der hun i et par år bodde i en studioleilighet på Barrow Street i bydelen Greenwich Village.

Parfymen inneholder blant annet vetivergress, rosepepper, bergamott og mandarin, og lanseres 25. juli på Kicks i Norge.

Barrow Street er den nye duften til Emma Wiklund.
Barrow Street er Emma Wiklunds nye duft.

– Leiligheten på Barrow Street hadde utsikt over Hudson-elven. Jeg pleide å sitte i vinduet og se utover elven, og langt borte kunne jeg skimte Frihetsgudinnen. Jeg husker følelsen av frihet. Det er energien, kreativiteten og menneskene i 90- tallets Greenwich Village som inspirerte meg til å utvikle Barrow Street, forteller Wiklund, som tidligere var kjent under modellnavnet Emma S.

Portrettbildet, som er tatt av Andreas von Gegerfelt, viser henne i den samme gaten som har gitt navn til duften.

Den er laget i samarbeid med Shyamala Maisondieu, som tidligere har utviklet dufter for Lanvin og Tom Ford.

Rue de Varenne, den første duften til Emma Wiklund, ble oppkalt etter en gate i Paris. Du kan lese mer om den HER.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail