Kategoriarkiv: Duft

Verdens tynneste flakong

Zendaya fronter Lancômes nye duft IDÔLE – med en flakong på størrelse med en mobiltelefon, og som med sine 15 millimeter går for å være verdens tynneste. Den er myntet på en yngre målgruppe, de såkalte Millennials.

Duften beskrives som chypre-floral, og har en forfriskende renhet. Den vekker også nytt liv i en akkord som alltid har ligget Lancômes hjerte nær, nemlig rosen, og inneholder rose-essens, rosevann og rose-absolutt sammen med et snev av sjasmin.

I bakgrunnen finner vi patchouli, hvit musk og en chypre-base som gjør det hele komplett.

Flakongen kommer i et påfyllbart format, for å redusere miljøpåvirkningen, og kan derfor brukes lenge. Bærekraft har også vært viktig i arbeidet med selve juicen, som er laget av tre kvinnelige parfymører.

Lancôme IDÔLE kommer for salg i slutten av august. Det blir også mulig å kjøpe stativ til den, for denne duften kan ikke stå av seg selv.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Neymar Jr. samarbeider med Diesel

Den brasilianske fotballstjernen Neymar Jr. spiller på lag med Diesel Fragrances, og har selv vært med på å utvikle den nye herreduften Spirit Of The Brave, som kommer i butikk denne uken.

Det er første gang Diesel benytter seg av en sportskjendis til å fronte en ny duft.

Bakteppet for lanseringen er 10-årsjubileet til Only the Brave, som er Diesels velkjente signaturduft for menn. Og tallet 10 er viktig for hele prosjektet.

Neymar Jr. spiller for Brasil med nummer 10 på trøyen, og ble en profesjonell fotballspiller for 10 år siden – da Only the Brave først ble lansert.

Neymar Jr. har rundt 250 millioner følgere i sosiale medier, og er en stor stjerne og et forbilde for alle som elsker fotball.

Samarbeidet strekker seg ut over det som er vanlig for en «spokesperson», i og med at han har vært involvert i hele prosjektet fra start til slutt.

Som den originale Only The Brave, kommer også Spirit Of The Brave i en flaske formet som en knyttneve. Flasken er for anledningen i sort og gull, og pyntet med den samme løven som er tatovert på Neymars hånd.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Ny dameduft fra Dior

20 år har gått siden Dior lanserte en helt ny dameduft, som den gang var J’adore.

I 2018 gjør Dior det igjen – nye JOY by Dior skal gjenspeile glede med en luksuriøs og glamorøs twist.

Joy er et kort ord med masse følelse, og Diors parfymekreatør, François Demachy, forteller at han visste navnet helt fra starten. Han har laget en duft som utvikler seg, og som både har mykhet og energi.

  • I toppnoten finner man bergamot, mandarin, aldehyder, rose og jasmin som gir en krydret og fruktig tone.
  • I hjertenoten finner man varme og kremete noter som sandeltre, seder og patchouli.
  • I bunnoten finner man musk som gir duften en omsvøpt og sensuell tone.

Flakongen er en juvel, en ikonisk Dior-fasong, enkel og tidløs med skinnende sølvtråder og en delikat rosa farge.

Duften markedsføres av skuespilleren Jennifer Lawrence og lanseres 1. september 2018.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Valentino går til L’Oréal

Valentino har signert en global og langvarig lisensavtale med L’Oréal, som da skal skape, utvikle og distribuere parfymer og andre luksuriøse skjønnhetsprodukter for Valentino.

Motehuset ble grunnlagt i Roma i 1960 av Valentino Garavani og Giancarlo Giammetti. I 2016 ble rollen som Creative Director overtatt av Pierpaolo Piccioli.

Valentino er en viktig «player» i luksussegmentet, og viser både haute couture og prêt-à-porter. Motehuset selger også tilbehør under varemerket Valentino Garavani.

De mest populære duftene per i dag er Valentino Donna, Valentino Uomo og Valentina.

L’Oréal håper Valentino-varemerket vil appellere til Millennials-generasjonen, som ønsker luksusvarer med en moderne twist.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Proenza Schouler lanserer duft


Det New York-baserte varemerket Proenza Schouler har lansert sin første duft, Arizona, i samarbeid med L’Oréal Luxe.

Arizona er bygget opp rundt to elementer eller noter: Et kremet iris-element og et element av hvit kaktusblomst.

Kaktusen Peruvian Torch blomstrer maksimalt én gang i året, og har aldri tidligere blitt brukt i en parfyme. Duften er fanget opp ved hjelp av en teknologi som gjør at naturen ikke kommer til skade.

Proenza Schouler lager kvinneklær og accessoirer, og ble grunnlagt i 2002 av designerne Jack McCollough og Lazaro Hernandez. Merkenavnet er basert på pikenavnene til mødrene deres.

Proenza Schouler forbindes med en ny generasjon amerikansk luksus.
Sniktitt på Proenza Schoulers nye høstmakeup for Lancôme.

Lancôme hører også inn under L’Oréal Luxe, og samarbeider med Proenza Schouler når det gjelder høstens nye makeup. En limited edition-kolleksjon signert designerduoen slippes i juli måned.

Det parisiske varemerket har tidligere hatt designsamarbeid med andre store navn fra motebransjen, som Alber Elbaz og Sonia Rykiel.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Atelier Cologne kommer til Skandinavia

Atelier Cologne er et nytt og spennende varemerke på det skandinaviske duftmarkedet. Det hører til L’Oréal Luxe, og har parfymer inspirert av den legendariske Eau de Cologne.

Atelier Cologne ble lansert i 2009 av Sylvie Ganter og Christophe Cervasel. De er begge franske, men jobbet sammen i New York da de i 2006 oppdaget at de delte en lidenskap for den sitrusbaserte Eau de Colognen.

Sylvie Ganter og Christophe Cervasel.

Historien bak duftmerket er lang og spennende, og inkluderer også kjærlighet. Christophe og Sylvie ble nemlig ikke bare businesspartnere, men også et par på privaten.

Etter mye forskning klarte de å skape en unik formel som gir samme friskhet og eleganse som en cologne, men med holdbarheten til en ren parfyme. Innovasjonen kalte de Cologne Absolue.

Hver Cologne Absolue har en gjennomsnittlig konsentrasjon på 18%, i motsetning til en tradisjonell Eau de Cologne, som vanligvis ligger på 5% eller mindre.

Hver duft har sin egen historie, som er påskrevet bak på flasken. Til duftene kan du også få skreddersydde lærbeholdere inngravert med navn.

Duftene til Atelier Cologne er sortert i fem kolleksjoner, og skal selges eksklusivt på Gimle Parfymeri i Oslo.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Nye kjærestedufter

Emporio Armani samarbeider med James Jagger (sønn av den du vet) og Matilda Lutz når de nå lanserer duoduftene YOU.

Det handler om kjærlighet, men også om det sene 90-tall, da Emporio Armani kom på banen med sine første duodufter He og She. Kanskje kan disse nye duftene gjenta den suksessen?

Emporio er ungdomsalibiet til Armani, og varemerket ønsker å kommunisere med Millennials-generasjonen. Men duftene kan også treffe bredere.

Dameduften, som heter «Because It’s You», har søte bærnoter i toppen. Men er noe mer balansert enn de sukkersøte duftene som nå for tiden selger godt.

Herreduften «Stronger With You» har også en viss sødme, og passer for en yngre mann som kanskje ikke er helt klar for å ta steget over i den treaktige sjangeren.

Kampanjen føres som en videodagbok i sosiale medier, og handler om hvordan man bygger hverandre opp som par.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Guerlain fornyer seg

Guerlain har en nesten 200 år lang historie som parfymehus, og vil nå formidle denne til en ny generasjon.

Mon Guerlain er deres største duftlansering på flere år, og knytter bånd bakover i historien.

Flakongen til Mon Guerlain er en videreføring av flakongen til Jicky, en abstrakt og kompleks duft kreert av Aimé Guerlain i 1889. Den har et maskulint og krydret preg, og selv om den ble skapt for kvinner, har den også hatt appell til menn.

Guerlains duftekspert Cyrille Jahin.

– Jicky regnes for å være den første moderne parfymen, og den første som kombinerte ingredienser fra naturen med menneskeskapt kjemi, sier Cyrille Jahin, som er Guerlains duftekspert.

Det er delte meninger om Jicky har tålt tidens tann, men duften er fremdeles i salg, og har sine trofaste tilhengere.

Et signert og personlig eksemplar.

DNA-et til parfymehuset Guerlain er den såkalte Guerlinade, en spesiell base som består av seks komponenter. Den gir en felles struktur til duftene, og Jicky var den første som inneholdt denne basen.

Guerlain har laget en lang rekke klassikere, men den unge generasjonen vil ikke ha «bestemorsdufter».

– Trenden nå er søtt, søtt, søtt, men vår nye duft er mer kompleks og skiller seg ut. I motsetning til mange av våre konkurrenter er vi ikke støttet av et fashion brand. Guerlain-kvinnen er vanskelig å kjenne igjen på gaten, så for å hevde oss i markedet er det er viktig å få fram navnet Guerlain, sier Cyrille Jahin.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Louis Vuitton parfyme

Louis Vuitton begir seg inn i duftkategorien med Les Parfums, en ny kolleksjon bestående av sju eksklusive dufter.

De nye parfymene er utviklet av den kjente «nesen» Jacques Cavallier, som har skapt mange klassiske dufter. Han har bakgrunn fra Firmenich, men jobber nå for LVMH, som eier Louis Vuitton og en rekke andre luksusmerker.

Les Parfums er Louis Vuittons første parfymesatsning på hele 70 år!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Parfyme på stift

Det franske merket Sabé Masson står for nyskapende parfyme. Damen bak merket, Isabelle «Sabe» Masson, begynte som praktikant i et lite parfymeri kalt Shop 8, som senere skulle utvikle seg til skjønnhetsmekkaet Sephora.

Hun er kjent for sine Soft Perfumes, som er nærende og naturlige parfymestifter med pleiende ingredienser, laget uten alkohol og parabener. I tillegg har hun også flasker med tilsvarende flytende parfyme.

Sabé Masson selges i parfymeriene Fredrik & Louisa samt i apotek, og Pagro Brands er leverandør.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail