Kategoriarkiv: Styling

Vårens makeuptrender

Tomas Erdis, som er makeupartist for Jane Iredale, tror på disse 3 sminketrendene for våren 2017.

Glødende hud

– Sunn, naturlig hud med masse glød har blitt en gjenganger i motebildet, og jeg elsker det! Det gjelder også denne våren. Mineralpudder kombinert med fuktspray gir god holdbarhet og en fantastisk glød.

For en enda mer glødende effekt foreslår jeg en av mine nye favoritter, Phyto Replenish Oil fra Dermalogica. Den er perfekt som underlag for våre mineralpudder, og kan også blandes i flytende foundation.

Makeuplook fra Jane Iredale.
Innrammet blikk

– Når det gjelder øynene, ser vi alt fra et naturlig blikk til sterkt innrammede øyne og smudgy looker. La resten av makeupen bestemme uttrykket – kombiner naturlig hud med mer dramatiske øyne, eller la fargesterke lepper være i fokus sammen med en naturlig øyemakeup.

For ekstra varme og lette roser i kinnene, prøv en kremblush, for eksempel In Touch Cream Blush i den nye fargen Candid. Bruk gjerne det samme produktet på kinn, øyne og lepper for en enkel look som er gjort på 1-2-3.

Fargerike lepper

– I vår kan man også leke seg med farger på leppene! Velg mellom gylne karamelltoner, dyp brun, knall rosa, matt eller glossy – her kan du gjøre akkurat det du ønsker, tipser Tomas Erdis.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Årets Pantone-farge

Håpet er lysegrønt, og den gressgrønne fargen symboliserer en ny start. Årets farge fra Pantone er Greenery 15-0343, en dristig, frisk og gulgrønn nyanse.

image004

Fargen forbindes med håp og forventning, og minner om de første spede spirer når naturen våkner til liv om våren.

Pantone begrunner fargevalget med behovet for å finne harmoni i et kaotisk og komplekst politisk landskap:

– Den tilfredsstiller vårt voksende ønske om å forynge, gjenopplive og forene. Greenery symboliserer den gjenforening vi søker med naturen, hverandre og en dypere mening, uttaler Leatrice Eiseman, administrerende direktør for Pantone Color Institute.

Foto: Pexels

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Grazette tolker moten

Modell_Alva

Grazette of Sweden har startet et samarbeid med Swedish Fashion Council for moteåret 2017.

Swedish Fashion Council samler tolkninger av kommende vår- og sommertrender i en guide, der Grazette of Sweden er med som eneste leverandør av hårpleieprodukter. Selskapet har tolket og produsert tre vidt forskjellige uttrykk, der hårstylingene er i fokus, men matcher moten på en inspirerende måte.

Prosjektet innebærer at Swedish Fashion Council, sammen med ulike varemerker, tolker trender for 2017 som siden samles i en guide til modeeliten. Fra guiden kan designerne siden hente inspirasjon når de bygger sine kolleksjoner.

Andre varemerker som er med på prosjektet er blant annet Celine, Balenciaga, Acne og Hope.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Hair Rollers fra Glitter

Nye Hair Rollers fra Glitter.
Nye Hair Rollers fra Glitter.

Glitter lanserer årets snakkis innen hårstyling, nemlig Hair Rollers, også kalt Hair Macarons. En skånsom måte å skape volum og krøller uten varmeverktøy.

– Vi er stolte av å lansere et produkt vi har utviklet sammen med en kjendisstylist i hår, forklarer PR ansvarlig Zara Nordholm.

– Så vidt jeg vet er vi alene om dem på det norske markedet.

Hair Rollers er et produkt utviklet sammen med svenske Lina Dahlbeck, som er hår & makeupartist i London. Hun jobber med kjendiser som Mischa Barton, Dannii Minogue og Vanessa Mae.

– Blowout er akkurat hva navnet antyder – ute. Det er Hair Rollers som gjelder blant kjendisene ettersom de er skånsomme mot håret, forteller Lina.

– Jeg kaller dem sleep-in-rollers fordi man kan sove i dem, og de er like myke og behagelige som en pute. Du må prøve dem for å forstå.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

FitFlop fornyer seg

Fitflop kommer med en rekke nye modellen denne sesongen.
Fitflop kommer med en rekke nye modeller denne sesongen.

Står og går du mye på harde gulv? Da bør du ta føttene på alvor. Heldigvis trenger du ikke å forsake stilen for å få en mer behagelig arbeidsdag!

Flere skoleverandører har et spesielt fokus på skjønnhetsbransjen, som består av yrkesgrupper som utsetter føttene for mye slitasje.

Skomerket FitFlop er sågar grunnlagt av en dame som tilhører bransjen, nemlig Marcia Kilgore, som også står bak verdenskjente Bliss spa og Soap & Glory.

Kilgore fikk idéen til FitFlop i 2006. Hun var da en travelt opptatt småbarnsmor i 30-årene, som ikke hadde tid til å trene så mye som hun ønsket. Imidlertid spaserte hun hver dag.

Gjennom research fant hun fram til de britiske forskerne David Cook og Darren James, og sammen laget de en såle som de kalte Microwobbleboard. Den understøttet føttenes naturlige bevegelser, samtidig som den absorberte støt.

Microwobbleboard-sålen er nå erstattet av en ny type såle kalt FF2, og skoene har også fått et nettere og mer motepreget uttrykk.

FitFlop med ny og nettere såle.
FitFlop med ny og nettere såle.

Det produseres nå en rekke skomodeller under FitFlop-navnet, ikke bare flipflops og sandaler. I jobbsammenheng er det kanskje mest aktuelt med lukkede modeller, som ballerinasko og klogger.

– Vi ser at kundene ønsker nettere fasonger og tynnere såler, og dette får de med den nye sålen FF2. Den er uten Microwobbleboard, men likevel svært behagelig å gå på, sier Otto R. Holmen, som er daglig leder i Why Not og importerer FitFlop-skoene til Norge.

main-picture-4

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Oslo Runway

Lore݁al_Oslo_Runway_Mari_Torvanger_knap-15

Den første fullverdige utgaven av Oslo Runway er vel overstått, og L’Oréal regjerte området backstage. Her er noen glimt av de ulike looks som hår- og makeupteamet skapte til visningene.

Makeupartist for L’Oréal Paris, Sara Rostrup, kreerte makeupen i samarbeid med de forskjellige designerne: by Timo, Epilogue, JohnnyLove, Christina Ledang og Anne Karine Thorbjørnsen.

Oslo Runway ble arrangert av PR-byrået This Is PR med faglig støtte fra bransjeorganisasjonen Norwegian Fashion Institute (NFI). Det ble finansiert av sponsormidler fra L’Oréal.

KOSMETIKK har også tidligere skrevet om arrangementet, som er et nytt og spennende innslag i det norske motemiljøet.

Backstagefoto er gjort av Mari Torvanger Knap.

Lore݁al_Oslo_Runway_Mari_Torvanger_knap-13

Lore݁al_Oslo_Runway_Mari_Torvanger_knap-9

Textures Nude Palette

Lore݁al_Oslo_Runway_Mari_Torvanger_knap-5

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Årets solbriller

Jil Sanders nye solbrillekolleksjon er produsert av Rodenstock.
Jil Sanders nye solbrillekolleksjon er produsert av Rodenstock.

Vårens motebilde er influert av 70-tallets hippie-chic, og vi ser dermed mye runde briller. Cateye-fasongen er også populær, med spesiell vekt på de store cateye-brillene.

Jil Sander har mange flotte modeller i sin nye solbrillekolleksjon, som fra og med i år er produsert av Rodenstock. Kolleksjonen er designet i samarbeid med Rodolfo Paglialunga, som er Creative Director for Jil Sander.

Solbriller med cateye-fasong fra Jil Sander.
Solbriller med cateye-fasong fra Jil Sander.

 

 

Runde solbriller fra Jil Sander.
Runde solbriller fra Jil Sander.

Matte overflater er en annen tydelig trend. Bloggeren Ulrikke Lund har vært med på å formgi et par solbriller for Specsavers, og de har den helt riktige matte overflaten som vi ser hos flere produsenter nå.

Den litt kantete fasongen er det også mange som vil elske: dette er store, tøffe, men samtidig feminine briller som skjermer godt for solen.

Les her om hvilke briller som passer best til ditt ansikt.

Solbriller gir nemlig god beskyttelse også for huden. Du kan fint kombinere å se spektakulær ut, med å beskytte deg mot sterk sol.

Huden rundt øynene er spesielt tynn, og dermed enda mer sårbar for sterk stråling enn resten av ansiktet. Solbriller beskytter ikke bare øynene, men er de store nok, tar de også av for de verste UV-strålene som ellers ville ha landet på dette ekstra sårbare området.

Bloggeren Ulrikke Lund har laget denne tøffe innfatningen for Specsavers.
Bloggeren Ulrikke Lund har laget denne tøffe innfatningen for Specsavers.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Ny motearena

17. mars gikk Pre Oslo Runway 2015 av stabelen på DogA! Bli med og opplev stemningen backstage.

Oslo Runway arrangeres av PR-byrået This Is PR med faglig støtte fra bransjeorganisasjonen Norwegian Fashion Institute (NFI). Det finansieres av sponsormidler fra L’Oréal.

Den nye motearenaen vil satse på designere som allerede er etablert på det norske markedet, og som har et kommersielt potensiale.

Det første fullverdige arrangementet kommer til høsten, men denne uken fikk vi en forsmak på hva vi har i vente.

Dyktige Adam og Eva-stylister for Redken og makeupartister for L’Oréal Paris stylet modellene før visningen av tre utvalgte kolleksjoner: Epilogue, Johnny Love og Veronica B. Vallenes.

Alle foto: Sigbjørn Borud

Backstage-ansvarlig på hår for Redken: Alexander Harlem fra Adam og Eva.
Backstage-ansvarlig på hår for Redken: Alexander Harlem fra Adam og Eva.
Klar for Epilogue kolleksjonsvisning.
Klar for Epilogue kolleksjonsvisning.
Lav hestehale inspirert av Diesels vårvisning.
Lav hestehale inspirert av Diesels vårvisning.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Stylingtips for sommerbruden

... for Monique Lhuillier.
En romantisk brud i kjole fra Monique Lhuillier.

Monique Lhuillier

Stilen er romantisk, myk, litt impulsiv og leken. Brudekolleksjonen fra Monique Lhuillier er inspirert av en hemmelig hage, der alt kan skje…

Håret er skapt av Antonio Corral Calero, som er Artistic Director for Moroccanoil. Han følger opp poesien og skjønnheten i den romantiske hagen med seks flettede frisyrer, som alle har en matt og moderne tekstur. Idéen var å få frisyrene til å se hjemmelaget ut, som om bryllupet var i brudens egen hage.

Dolce & Gabbana SS14.
Dolce & Gabbana SS14.

Dolce & Gabbana

Den romantiske og uformelle sommerbruden bør titte på vårens Dolce & Gabbana-visning.

Det ultrafeminine, myke og flettede håret er skapt av Guido, som er Creative Consultant for Redken. Han forteller selv at han latt seg inspirere av gamle, italienske filmklassikere regissert av Fellini.

Håret er føntørket for å få volum, og deretter krøllet med krølltang ved hårfestet. Det er flettet løst og formet til en flat chignon i nakken, noe Guido mener vil være kledelig for de fleste kvinner. Håret er pyntet med blomster, gullmynter eller andre hårsmykker valgt ut av designerne.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail