Kategoriarkiv: Briller

Finn din brillefavoritt

Jobber du med styling og bli ny-konsepter, er det nyttig å vite litt om faciologi, som er læren om ansiktet og hvilken brilleinnfatning som er mest flatterende.

Alle kler briller, det gjelder bare å finne den fasongen som markerer kinnbeina og framhever dine beste trekk!

Vi har mange par sko og vesker, og bør på samme måte ha en brillegarderobe av innfatninger og solbriller til ulike anledninger. Bredden på brillen er viktig, den skal verken være for bred eller for smal.

Kosmetikks redaktør har et firkantet ansikt, og ble rådet til å prøve disse Moods-brillene.

Langt ansikt: På et langt og litt smalt ansikt bør man ikke velge for høyt stangfeste, da oppfattes ansiktet lenger. Pass på at brillene ikke blir for små eller smale, dette deler ansiktet i to. Det er viktig at de legger seg godt ned på kinnbeina. Gjerne pilot eller panto-fasong. Cateye er ikke så heldig.

Hjerteformet ansikt: Bruk gjerne en avrundet eller litt kantet brille. Stangfeste midt på eller langt nede. Runde briller er flatterende.

Rundt ansikt: Velg høyt stangfeste, for forlengelse av ansiktet. Brillen bør markere kinnbeina for å skape linjer. Unngå runde briller.

Firkantet ansikt: Velg høyt stangfeste for å flytte markeringen fra et kraftig kjeveparti, og for å gi inntrykk av et lengre ansikt. Velg gjerne en brille som skrår inn mot kinnet, slik at hakepartiet ser smalere ut. Store Audrey Hepburn-briller i cateye-stil er fint til damene.

Ovalt ansikt: Et ovalt ansikt passer til de fleste stangfester og fasonger. Velg en brille som er bred nok, og som ikke hviler på kinnet. Den skal ikke heve seg når man smiler.

Kilde: Brilleland

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail