Alle innlegg av kosmetik

Burt’s Bees lanserer naturlig makeup

Burt’s Bees endrer retning og får større bredde i sortimentet. Det naturlige varemerket lanserer snart en ny og komplett makeupserie.

Varemerket ble grunnlagt i 1984 av den nøysomme birøkteren Burt Shavitz, som frem til nå har hatt sitt skjeggete ansikt på noen av forpakningene. Det baserer seg på naturlige ingredienser der hver og en har sin funksjon. Mest kjent er nok den klassiske Beeswax Lip Balm, og globalt selges det én slik hvert sekund.

Burt døde i 2015, og varemerket staker nå ut en ny kurs. Det kommer stilsikre leppestifter som lanseres i butikk første kvartal 2018.

Burt’s Bees nye Satin Lipstick kommer i butikk snart.

I tillegg finnes det forskjellige andre produkter til leppene, blant annet Tinted Lip Balm, Lip Shimmer, Gloss Lip Crayon og Tinted Lip Oil.

Burt’s Bees distribueres i Norge av Apini, som røper at det frem mot 2019 vil komme en rekke spennende lanseringer fra merket. Faktisk er en komplett og helt naturlig makeupserie på trappene, med produkter som foundation, maskara, øyeskygge, eyeliner og blush.

– Makeupserien er akkurat lansert på hjemmemarkedet i USA, der den har blitt veldig godt mottatt, men har ikke kommet til Europa ennå. Fra å være et naturlig brand vil vi i fremtiden bli et naturlig beauty brand, sier Viveca Holmsen fra Apini.

Foto: Pixabay

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Foryngende plasma-flash

Purebeau Fibroblast er en ny og spennende behandling som strammer huden og fjerner arr og rynker ved hjelp av en såkalt «plasma flash».

Det finnes også andre varianter av behandlingen, som gjerne har ordet «plasma» i navnet.

– Fibroblast kan sammenliknes med laser, og er for de som vurderer om neste steg er å gå til kirurg. Det er en overflatebehandling, men gir gode resultater, sier Stine Knutsen fra Kompetanseklinikken, som holder sertifiseringskurs i samarbeid med leverandøren Beauty Products.

Man jobber på hver side av rynkene, slik at huden trekker seg sammen og får et løft.
De små, brune prikkene viser hvor «plasma flashen» har vært i kontakt med huden.

Behandlingen er et alternativ til både nåler og skalpell. Man gjør bruk av en elektrode som produserer en såkalt «plasma flash», som minner om en liten gnist. Lyset ledes fra elektroden til huden, som trekker seg sammen og fordamper.

Man skaper et sår, en kontrollert og liten skade på huden. Dermed starter hudens egen regenereringsprosess, og kollagen og elastin kommer til.

– Det dannes små sår og skurver i det øverste hudlaget. De faller av etter fem til sju dager, men kan dekkes med sminke. Huden leges fort, og man er tilbake i jobb mye raskere enn om man for eksempel skulle tatt en øyelokkoperasjon. Blir ikke «løftet» godt nok, kan man ta to-tre behandlinger, sier Hanne Westgaard fra Beauty Products.

Hun forklarer at kunden vil se en umiddelbar forbedring ved at vevet hever seg. Etter et par dager vil det synke litt, før regenereringen kommer i gang og det løfter seg igjen.

Det er viktig å ikke pille på huden etter behandlingen. I tillegg er det viktig for resultatet hvordan kunden etterbehandler huden hjemme.

– Man må se på dette som en brannskade. Men selv om behandlingen kan virke dramatisk, foregår den oppå huden, i motsetning til tatovering, microneedling og Skinpen, som stikker dypere, sier Hanne Westgaard.

Foto: Pexels og Kristine Rødland

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Beckham lanserer grooming-brand

L’Oréal letter nå på sløret vedrørende David Beckhams satsning i skjønnhetsbransjen. Mannen som alltid har lekt seg med sitt eget image lanserer groomingmerket House 99 sammen med skjønnhetsgiganten i mars i år.

Beckham forklarer at ordet «House» reflekterer ambisjonen om å bygge et inkluderende fellesskap rundt det nye merket, mens «99» henviser til et viktig år i livet hans.

I 1999 ble han gift, Manchester United vant Champions League – og eldstesønnen Brooklyn ble født.

David Beckham er fotballspilleren fra London som ble kjent for å stadig endre på sin look. På grunn av dette fikk han stor påvirkning på den mannlige kulturen, ikke bare i England, men i hele verden. Så snart han kom med en ny sveis, kom guttene i gata med det samme.

House 99 er da også inspirert av barbershop-kulturen, og serien inneholder alt en mann kan ønske seg for å skape en ny look. Ikke bare hårpleieprodukter, men også hudpleie.

Veien frem har noen ganger vært kronglete, men David Beckham regnes for å være et av verdens fremste mannlige stilikoner. Nå lanserer han 21 produkter for skjegg, barbering, ansikt, kropp, tatoveringer og hår – som passer alle.

A new look for you today, sir?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Jabe mottar hederspris på BEAUTY Düsseldorf

Makeupartisten Jabe tildeles prisen Golden Mask for Make-Up Art 2018 under messen BEAUTY Düsseldorf, som går av stabelen 9. til 11. mars.

Prisen deles ut av KRYOLAN Berlin og Messe Düsseldorf.

Jabe er født i Guadeloupe og bosatt i Paris, og kan se tilbake på en imponerende karriere i mote- og skjønnhetsverdenen.

Han er kjent for sin kreativitet og tekniske ekspertise, og lærte faget hos Shu Uemura Cosmetics. Siden 1998 har han jobbet som frilans makeupartist, og publiseres regelmessig i prestisjetunge, glansede magasiner som Vogue, L’Officiel Paris, Glamour og Vanity Fair.

I tillegg har han medvirket til en rekke reklamekampanjer for kjente merkevarer innen skjønnhet og mote, gjort kataloger og shows.

Bildet viser en kampanje for det franske makeup-merket Arcancil fra 2015.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

KICKS fornyer seg

Nettbutikken er pusset opp, det er utarbeidet en ny logo og en ny grafisk identitet. I tillegg har KICKS åpnet sin første norske flaggskipbutikk, i GlasMagasinet i Oslo.

Skjønnhetskjeden har også åpnet to flaggskipbutikker i Sverige, i Gøteborg og Malmø, og flere er i vente. Felles for butikkene er et bredt sortiment av eksklusive varemerker og et butikkmiljø utenom det vanlige.

Ambisjonen er å gi kundene masse påfyll og inspirasjon, og et unikt tilbud av tjenester. I flaggskipbutikken i Oslo finnes det blant annet Nail Bar, Brow Bar og behandlingsrom for hudpleie, og man kan også få lagt makeup.

Jo Malone, Hermès og Frédéric Malle er representert i parfymeavdelingen, mens By Terry, Laura Mercier, Buxom, Smashbox, Urban Decay og LH Cosmetics fra den svenske influenceren Linda Hallberg sørger for et bredt utvalg i sminke.

Satsningen på flaggskipbutikker markerer et nytt kapittel i KICKS’ historie, og et viktig steg mot en mer opplevelsesbasert handel.

– Ambisjonen er å skape et skjønnhetspalass der kunden får en helhetsopplevelse for alle sanser, samtidig som det digitale og fysiske møtes, sier Zrinka Wergeland, markedssjef i KICKS.

KICKS står sterkt blant unge «beauty junkies», men ønsker å appellere til en bredere målgruppe, og utvider derfor sitt tilbud. Kjeden har utviklet et nytt kommunikasjonskonsept og en ny grafisk identitet som innebærer en oppgradering av butikkmateriell, emballasje, nettside og logo.

– Verdifull innsikt ligger til grunn for utviklingen av varemerket. Vi må oppleves som mer inkluderende og tiltale flere. I tillegg assosieres KICKS i dag med makeup og duft, men ikke med hudpleie og hårpleie. Varemerket må bli tydeligere, sier Gina Azaric, nordisk markedsdirektør i KICKS.

Foto: Kristian Dale/KICKS

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Dermanor satser medisinsk

Dermanor innleder et nytt kapittel, og oppretter en ny salgsavdeling for å satse mot det medisinske hudpleiemarkedet.

– Stadig flere klinikker knytter til seg sykepleiere og leger og driver med injeksjoner, microneedling og peeling. Vi har hittil ikke hatt noe i dette segmentet, men tar nå inn to serier fra USA – Pharmaskincare og Skinbetter Science, forteller medeier og konsernsjef Henning Nielsen til KOSMETIKK.

Pharmaskincare er et amerikansk selskap som har sin opprinnelse ved hudavdelingen på sykehuset Cedars Sinai i Los Angeles.

Produktene er basert på moderne bioteknologi og dermatologisk forskning, og behandler alle typer hudlidelser, fra aldring, UV-skader og miljørelatert stress til akne, sensitivitet og rosacea. De har gjennomgående svært mange aktive ingredienser, og bruker i stor grad naturlige og økologiske råvarer.

Skinbetter Science kommer også fra USA, og kombinerer avansert ingrediensteknologi med en følelse av luksus, både når det gjelder formuleringer og emballasje.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Gigi Hadid x Maybelline

Leppestifter i West Coast-kolleksjonen.

Supermodellen og IT-jenta Gigi Hadid setter navnet sitt på en makeup-kolleksjon fra Maybelline. Det er første gang Maybelline gjør et samarbeid av denne typen.

Makeup-kolleksjonen inneholder to ulike looks som begge er designet av Gigi selv: EAST COAST GLAM og WEST COAST GLOW.

Gigi Hadid har base i New York, men kommer fra LA, og de to byene har ulik stil og estetikk. Derav kommer inspirasjonen til produktene. Hun har vært med på alle stadier av prosessen: produktutvikling, fargevalg og visuelt uttrykk.

Det finnes to fargekolleksjoner – East Coat og West Coast – og i tillegg en del kits. Produktene selges på VITA, H&M og utvalgte Cubus-butikker.

The Jetsetter Palette, som kombinerer både East og West Coast looks, selges kun på nett.

Gigi x Maybelline, The Jetsetter Palette.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

VIVANESS – green & clean

Den tyske bransjemessen VIVANESS arrangeres på nyåret i Nürnberg.

14. til 17. februar arrangeres VIVANESS 2018, som er en fagmesse for naturlige og økologiske kosmetikkprodukter. Den går parallellt med Biofach, og de to messene i den tyske byen Nürnberg trekker årlig til seg rundt 45 000 fagbesøkende.

Interessen for «grønne» kosmetikkprodukter vokser jevnt og trutt, og etterspørselen er særlig stor i Tyskland, ifølge en pressemelding fra VIVANESS.

Andre ledende nasjoner er Frankrike, Storbritannia og Italia, og det anslås en årlig vekst på fem prosent eller mer i de forskjellige europeiske markedene.

Trenden kan oppsummeres med ordene «Green & Clean»: Konsumentene leter etter mildere og mer naturlige produkter, har tilgang til mer informasjon og følger i stadig større grad samvittigheten når de shopper.

– Etikk og bærekraft er høyt oppe på agendaen. Produktene må være rettferdige og troverdige. De må ikke bare produseres på en bærekraftig måte, men det må være full transparens i hele verdikjeden, uttaler bransjeeksperten Elfriede Dambacher.

Siden det er mye snakk om at verdenshavene forurenses av plastikkavfall, blir også emballasjen stadig viktigere, ifølge Dambacher.

VIVANESS skal gi et overblikk over de nye trendene i denne delen av bransjen. Messen har egne paviljonger for internasjonale nisjemerker, tyske nykommere og ny innovasjon.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Zalando satser på beauty

Den tyske netthandelsgiganten Zalando er klar for å gå inn i beauty-markedet. Våren 2018 starter de opp med kosmetikkprodukter, hud- og hårpleie, dufter, verktøy og tilbehør.

Det nye beauty-sortimentet blir først tilgjengelig for tyske kunder, men skal etterhvert også introduseres i andre land.

Zalando skal i tillegg åpne en Beauty Concept Store i Berlin, der de tenker å tilby et kuratert vareutvalg i laboratorie-miljø. Butikken skal også brukes til produktlanseringer og events.

Det blir produkter i alle prispunkter, og Zalando er nå i forhandlinger med  varemerkeeiere og leverandører.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Ny vegansk makeup

Kerstin Florian beveger seg inn i en ny kategori og lanserer pleiende, vegansk makeup!

KERSTIN FLORIAN BEAUTY er navnet på den nye kolleksjonen som har hudpleiende egenskaper. Det er første gang Kerstin Florian lager makeup-produkter.

Den nye kolleksjonen består av Skin Renewing Foundation, Luminizing CC Crème og Brightening Concealer.

Produktene inneholder gode, aktive ingredienser med lette formuleringer som gir glød til huden, og bygger på varemerkets grunnleggende filosofi: «Ytre skjønnhet, indre helse».

En vakker hud starter med en sunn hud, mener Kerstin Florian.

Kerstin Florian Beauty.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail